Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 mai 2014 - Anul XIX, nr. 121 (5630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BALETUL STUDIOULUI „M” al OPEREI ROMÂNE DIN BUCUREŞTI IN ISRAEL

La insistentele soţiei mele cu mare greutate m-am decis să o însoţesc la un adevărat spectacol de zile mari, care s-a desfăşurat zilele trecute în metropola televiviană a Israelului. Iar faptul în sine s-a dovedit de bun angur. Este vorba de recitalul de balet al „Studioului M” al Operei Române din Bucureşti, spectacol încântător din toate punctele de vedere, şi sigur că pe nimeni dintre cei prezenţi nu a desminţit. Recitalul desfăşurat în cadrul „Zilei Europei”, avânt ca iniţiator şi organizator Institutul Cultural Român din Tel-Aviv. Recitalul în sine prezentat sub numele de „Puppet store” (Magazinul de păpuşi), repet a fost de la primul gong până la sfârşit într-adevăr un spectacol încântător şi complect. Nu sunt în măsură să apreciez sau să caracterizes, dar amintind doar de: „Coppelia” de Leo Delibez”, de cunoscutul şi încântătorul dans andulez „Flamengo” sau de muzicalul „Notre Dame” inspirat din opera cunoscută a lui Victor Hugo, „Lacul lebedelor” de Ceaikovschi şi alte diferite interpretări, toate au fost din plin gustate de marele public.

Nu pot trece cu vederea dansurile corpului de balet şi alte fragmente sau momente interpretate de micii artişti care au polarizat mereu întreaga sală, fără a cita baletul „Don Quixote” de Cervantes, după  neuitata noastră melodie românească cântată de venerabila şi neuitata Maria Tănase, „Soro lume” sau finalul spectacolului când dansul întregului ansamblu pe fondul popularului cântec israilean, „Ani noladti la şalom”(Eu m-am născut pentru pace), şi unde pur şi simplu hotarul dintre scenă şi public dispăruse complect, creiendu-se o adevărată panoramă a păcii şi prieteniei, unde mai toţi copiii din sală împreună cu membrii baletului ca un tot, au creiat momente de nedescris...

Revenind la activitatea „Studioului M”, de pe lângă Opera Română din Bucureşti  nu putem omite pe iniţiatoarea şi fondatoarea lui în 1982, de prima balerină a operei, Magdalena Rovinescu, creiatoarea având scopul primordial de promovare de noi şi tinere talente. Faptul în sine a adus acestui ansamblu turnee de apreciere atât în România, cât şi pe mai toate meridianele globului: Egipt, China, Italia, Anglia, India şi altele, adevăratele aprecieri meritate. Ea, însăşi începuse să cunoască şi să intre în graţiile baletului din anii ei fragizi, iar diversele etape le-a parcurs prin şcolile şi cursurile frecvente de coreografie, obţinând cu timpul şi diverse burse cum ar fi: la Leningrad sau Dresda. Rezultatul, zeci de premii şi diplome, culminând cu premiul „Danza Europa”.

de Iosef-Ioju Haimovici

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BALETUL STUDIOULUI „M” al OPEREI ROMÂNE DIN BUCUREŞTI IN ISRAEL.
 Vizualizări articol: 1170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BALETUL STUDIOULUI „M” al OPEREI ROMÂNE DIN BUCUREŞTI IN ISRAEL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei