Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2014 - Anul XIX, nr. 79 (5588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Performanță

Jurnalistul Doru Popovici, la un pas de semifinala concursului „Românii au talent”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Jurnalistul Doru Octavian Popovici a trecut în etapa următoare a concursului de televiziune „Românii au talent”, difuzat de Pro TV, vineri seară, fiind la un pas de semifinală. Suceveanul a impresionat juriul, dar şi publicul, cu abilităţile lui. În showul difuzat vineri seară, Doru Popovici le-a spus juraţilor (Andi Moisescu, Andra şi Mihai Petre) „cât ai clipi”, câte litere sunt într-o propoziţie, evident, propoziţii pe care juraţii le-au folosit în dialog cu jurnalistul.

Doru Popovici a intrat pe scena „Românii au talent” în aplauzele publicului. „Să înţeleg că sunteţi iubit aici?”, a deschis dialogul Andra. Răspunsul concurentului sucevean a fost: „27 de litere. Cu asta mă îndeletnicesc eu. Nu sunt tocmai mentalist, dar... ceva cu capul, în orice caz, da”. A urmat întrebarea lui Andi Moisescu: „Sunteţi sigur că sunteţi întreg la minte? Câte litere are?”. Răspunsul a fost prompt: 34. Al treilea jurat al concursului a dorit să ştie ce vârstă are concurentul. „Ce vârstă aveţi, domnul?”, a spus Mihai Petre. 19, i-a răspuns Doru Popovici, care, bineînţeles, a calculat numărul literelor din propoziţie, după care i-a dat răspunsul aşeptat de Mihai Petre: 60 de ani, fără trei luni. Şi Andra i-a adresat un test suceveanului: „ Abia aştept să-l văd pe David”: 23, a fost răspunsul concurentului. Tot Andra l-a întrebat: „De unde chestia asta?”. După ce a spus dintr-o suflare: 17, Doru Popovici le-a explicat juraţilor de când a descoperit acest talent.

 

Talent descoperit la vârsta de 12 ani

„În timpul anului 1965, Televiziunea Română de atunci avea o emisiune intitulată <Colecţii, colecţionari, pasiuni>. Au adus un tip în studio, un jurist de la Ministerul Finanţelor, pe care l-au prezentat ca fiind un fenomen. Pe atunci aveam 12 ani, mă uitam la televizor cu părinţii. A sunt primul telespectator şi a spus < Iepurele fuge pe câmp>. Imediat am zis 18. Trec vreo două secunde şi omul invitat la televizor spune 18 litere. Ai mei se uită năuciţi la mine. Următorul telefon, alt telespectator spune  <Strungarul munceşte cu spor>. 24, spun eu. Mai trec două secunde şi omul la televizor spune 24 de litere. Ai mei au închis televizorul şi până dimineaţă a urmat terorizarea copilului”, le-a povestit, cu umor, colegul nostru, celor trei juraţi.

 

“Să vorbească juraţii în limba engleză şi eu să calculez câte litere sunt în propoziţiile rostite de ei”

Jurnalistul Doru Popovici a spus că pentru el, ca telespectator, emisiunea „Românii au talent” este, în primul rând, un spectacol fascinant. „Sunt foarte fericit să fiu aici şi sper să nu mă fac de râs mai tare decât mi-am propus, eventual definitiv...”, a completat suceveanul. Nu s-a făcut de râs, mai mult, a obţinut din partea juraţilor calificarea în etapa următoare a concursului. Dacă Andra i-a spus colegului nostru că este foarte simpatic şi i-a dat un „Da”, Andi Moisescu a ţinut să precizeze: „sper să nu vă dezamăgesc dacă vă spun că eu, în continuare, cred că se poate face spectacol din abilitatea dumneavoastră. Aveţi un <Da> şi de la mine”. Mihai Petre i-a dat un „Nu” colegului Doru Popovici, fiind de părere că ceea ce face el este doar o abilitate.

Promovat în etapa următoare a concursului cu doi de „Da”, profesorul de engleză de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava Doru Popovici le-a mulţumit juraţilor pentru şansa care i s-a oferit de a fi pe scena showului „Românii au talent”.

L-am întrebat ieri pe Doru Popovici cu ce va impresiona juriul şi milioanele de spectatori dacă va ajunge în semifinala concursului. „M-am gândit să-i provoc pe juraţi. Să vorbească în limba engleză şi eu să calculez câte litere sunt în propoziţiile rostite de ei. Asta înseamnă ca ei să vorbească corect limba engleză şi să fie mai multă linişte în sală. Oricum, după etapa de vineri, am fost sunat trei ore încontinuu. Am primit sute de mesaje pe telefon şi pe Facebook. Este extraordinar ce s-a întâmplat. Sper să fiu printre semifinalişti. Sunt mulţi demenţi care se perindă pe la acest spectacol, dar sunt şi mulţi oameni talentaţi”, ne-a spus Doru Popovici.

 

Cum a devenit profesor?

În culisele concursului, suceveanul a fost ispitit de Pavel Bartoş şi Smiley, prezentatorii supershowului, astfel că Doru Popovici a povestit, pe scurt, cum a ajuns profesor. „În anii '70, eram singurul vorbitor de limba engleză din tot OJT-ul Suceava (Organizaţia Judeţeană de Turism) şi am avut ocazia să lucrez ca translator oficial de protocol cu enormităţi de pe Terra, începând cu Akihito, împăratul actual al Japoniei, sau Juan Carlos, regele Spaniei. După Revoluţie, am abandonat meseria de agent de turism şi m-am făcut ziarist. Nu mi-am imaginat niciodată că o să predau. Numai că, după ce am avut, în anul 1992, o bursă ca jurnalist la BBC, în Londra, când m-am întors, am descoperit că eram prea bun pentru presa noastră, adică am fost refuzat peste tot. <Băi, eşti prea calificat>, mi se spunea. Aşa că m-am făcut profesor”, a povestit Doru Popovici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurnalistul Doru Popovici, la un pas de semifinala concursului „Românii au talent”.
 Vizualizări articol: 8154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.45/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 29 voturi
Jurnalistul Doru Popovici, la un pas de semifinala concursului „Românii au talent”4.4529

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce a mai zis nea doru... trimis de
( 7 apr 2014, 11:48:46
A zis ca in romania toti i.au spus..
Esti prea bun dom'le.. ne depasesti.. mare adevar a spus..laughing
ca drept dovada ca presa romaneasca e plina de cocalari:))
1.1  RE: Ce a mai zis nea doru... trimis de
( 7 apr 2014, 11:53:26
"am fost refuzat de peste tot... Ba esti prea calificat!":))))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei