Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2014 - Anul XIX, nr. 79 (5588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În topul inovatorilor

O echipă de liceeni din județ a realizat o aplicație care-i ajută pe utilizatori să mănânce sănătos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O echipă formată din patru elevi ai Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava s-a calificat în semifinala naţională a concursului ”Social Innovation Relay”, competiție organizată de Junior Achivement şi HP România. Concursul este destinat elevilor de liceu pasionaţi de antreprenoriat şi tehnologie.

Echipa de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” este formată din Claudiu Ursăciuc, Fernando Sumanariu, Ionuţ Paşcu şi Marius Dohotaru, din clasa a X-a F, fiind coordonată de prof. Alina Leşan. Ei s-au gândit să rezolve problema alimentaţiei nesănătoase şi a obezităţii printr-o aplicaţie pentru Smartphone, bine pusă la punct.

Potrivit elevului Fernando Sumanariu, ”ideea noastră se bazează pe faptul că, în prezent, populaţia din România (şi nu numai) nu este suficient de bine informată cu privire la alimentaţie, la ceea ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi un regim alimentar echilibrat. În plus, suntem bombardaţi cu produse de tip fast food, de care sunt tentaţi în special tinerii. Toate aceste elemente conduc la grave probleme de sănătate. Astfel, ne-am gândit să realizăm o aplicaţie pentru telefonul mobil, denumită <EatSmart>, prin intermediul căreia fiecare utilizator să își poată crea un profil individual, iar aplicaţia să îi poată furniza şi calcula, personalizat, numărul de calorii necesare, să îl atenționeze atunci când dorește să consume un aliment nesănătos, să îl poată ajuta să piardă în greutate, furnizându-i meniuri sănătoase şi încurajându-l să facă sport”.

De asemenea, întrebat de ce a ales această metodă de a rezolva problema, Claudiu Ursăciuc a răspuns: ”Am ales să realizam o aplicaţie pentru telefonul mobil deoarece ştim cât de atraşi sunt tinerii de astfel de aplicaţii. De asemenea, considerăm că dacă vom educa tinerii în acest sens, vor deveni adulţi responsabili din acest punct de vedere”.

 

369 de echipe înscrise

Anul acesta, pe site-ul concursului ”Social Innovation Relay” s-au înscris 369 de echipe, dintre acestea fiind selectate doar 20 pentru semifinala naţională. Mai departe, cele mai bune zece echipe care propun soluţii fezabile şi originale se vor califica în finala naţională a competiţiei, concurând pentru titlul de „Cea mai bună idee de inovare socială” şi premii în produse tehnologice. Elevii vor primi feedback şi recomandări de îmbunătăţire pentru propunerile lor din partea consultanţilor voluntari şi vor avea acces gratuit la cursuri online de antreprenoriat prin programul HP Life.

Dacă echipa Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” va reuşi să se claseze pe locul I, va fi premiată în cadrul Galei Business Hall of Fame şi va reprezenta România la finala globală online din iulie 2014, alături de participanţi din alte 18 ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O echipă de liceeni din județ a realizat o aplicație care-i ajută pe utilizatori să mănânce sănătos.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O echipă de liceeni din județ a realizat o aplicație care-i ajută pe utilizatori să mănânce sănătos5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei