Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2014 - Anul XIX, nr. 79 (5588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

În municipiul Suceava

Sute de amenzi pentru șoferii care îşi parchează neregulamentar maşinile prin oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii locali din municipiul Suceava s-au pus pe capul șoferilor care își lasă maşinile prin oraş în locuri interzise opririi ori staționării, iar de la zi la zi numărul sancţiunilor aplicate creşte considerabil.

Luna trecută, de exemplu, au fost aplicate nu mai puţin de 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.000 de lei.

 

Fotografiile, probă la dosar

Zilnic, în zona centrală a municipiului, poliţiştii locali pot fi văzuţi fotografiind maşinile parcate neregulamentar, fie în zona sensului giratoriu de lângă RDS, la câţiva metri de parcarea subterană, fie în faţa magazinului Orange ori a sediului Banc Post. Şoferul nici nu trebuie să fie la maşină. Fotografiile sunt probă la dosar, pentru a-i arăta contravenientului motivul pentru care s-a ales cu puncte penalizare şi cu bani mai puţini în buzunar.

Poliţia Locală a început să dea amenzi pentru parcări neregulamentare din vara anului trecut, când s-a semnat un protocol de colaborare cu Serviciul Poliției Circulaţiei.

De atunci şi până la sfârşitul lui 2013, poliţiştii localiau aplicat 651 de sancțiuni contravenționale, dintre care 276 de avertismente verbale, 196 de avertismente scrise şi 166 de amenzi, valoarea totală fiind de 37.770 de lei.

 

Autospecialele pompierilor şi ambulanţele, blocate de parcările neregulamentare

 Situația amenzilor nu reflectă nici pe departe numărul șoferilor care ignoră zilnic indicatoarele rutiere, însă pe raza întregului municipiul acţionează doar nouă poliţişti locali, care lucrează şi în schimburi.

Un poliţist local are post fix în zona primăriei, la intersecţia străzii care duce spre sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava cu strada Alexandru cel Bun, acolo unde, nu o dată, din cauza conducătorilor auto care şi-au parcat maşinile neregulamentar, autospecialele pompierilor au pierdut minute bune pentru a putea ieşi la drumul principal.

O altă arteră care se blochează destul de des este strada Scurtă, unde se află şi sediul Serviciului de Ambulanţă al judeţului. Aceeaşi problemă şi pe strada Tipografiei, care se blochează destul de des, deşi peste drum există o parcare, cu plată ce-i drept, cea din faţa hotelului Bucovina. 

 

„Unii dintre conducătorii auto îşi lasă maşinile pur şi simplu în drum, blocând traficul”

Puţini sunt şi poliţiştii rutieri, iar sancţionarea celor care încalcă regulile de oprire/staţionare a autovehiculelor este trecută pe plan secund, fiind prioritare intervenţiile la accidente ori alte evenimente rutiere sau fluidizarea traficului, misiuni la care sunt solicitate de multe ori şi efectivele Poliţiei locale. 

„Nu suntem absurzi, înțelegem că sunt locuri insuficiente de parcare în oraş, dar sunt situaţii, şi nu puţine, în care unii dintre conducătorii auto îşi lasă maşinile pur şi simplu în drum, blocând traficul”, povestește unul dintre polițiști locali cu atribuții pe linie rutieră. De exemplu, în ianuarie şi februarie, când zăpada a pus stăpânire pe oraş, poliţiştii locali au trecut cu vederea mare parte din parcările neregulamentare, ţinând cont de faptul că principalele artere aveau pe margini mormane întregi de zăpadă.

Totuşi, în foarte multe cazuri, tupeul unor conducători auto sfidează orice limită a bunului-simţ, aceştia parcându-și autoturismele în staţii de autobuz sau, dacă se poate, chiar în uşa magazinului de unde au de făcut cumpărături. Şi exemple de genul acesta găsiţi peste tot prin municipiul reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de amenzi pentru șoferii care îşi parchează neregulamentar maşinile prin oraş.
 Vizualizări articol: 5407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 14 voturi
Sute de amenzi pentru șoferii care îşi parchează neregulamentar maşinile prin oraş5.0514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fotografii proba la dosar.. trimis de
( 7 apr 2014, 11:42:22
Ok ok .. mie mi se pare oricum o prostie si o intimidare.
O intrebare simpla
Cum poate dovedi politistul comunitar cu fotografia , data la care a fost facuta????
Daca cel sanctionat se duce in instanta si spune ca fotografia nu corespunde cu data..acesta este anulat!! O fotografie nu este destul ca proba,poate doar fi luata in considerare! Orice poza se poate modifica in photoshop.
Mai intai as cere primariei sa marcheze parcarile si sa amendezi prostii care urla in gura mare .. PARCAREA MEA!!
La fel face si nea lungu.. dimineata la primarie are locul rezervat.. Cu ce drept??
1.1  RE: Fotografii proba la dosar.. trimis de
( 7 apr 2014, 12:22:49
"Orice poza se poate modifica in photoshop"
Te inseli, o fotografie este considerata proba. Daca ai aparatul cu care s-a facut poza, se poate face o expertiza si se poate determina daca fotografia a fost sau nu modificata in photoshop.

"Cum poate dovedi politistul comunitar cu fotografia, data la care a fost facuta????"
Era prin filme o faza: tineau un ziar recent in mana si asa dovedeau ca fotografia a fost facuta dupa data respectiva. Asta cu ziarul e asa de dragul discutiei, ma gandesc ca au ei ceva juristi si ii invata cum sa faca pozele.
1.2  RE: Fotografii proba la dosar.. trimis de
( 7 apr 2014, 13:04:44
Sa crezi tu asta.. chiar si cei filmeaza darea si luarea de mita au nevoia de accordul unui procuror. Filmarile video si fotografiile care sunt folosite ca proba in instanta nu se fac asa de capul tau.. Iar o expertiza ai idee cat costa? La suceava sunt dosare cu crime care zac pentru ca lipsesc fondurile ptr expertize.. sincer n.am inteles niciodata unde se duc banii din amenzi..
La cum gandesti imi dai impresia de comunitar ( fara jignire)
1.3  RE: Fotografii proba la dosar.. trimis de
( 7 apr 2014, 13:42:12
"Iar o expertiza ai idee cat costa?"
Expertiza sa ti-o platesti tu pe banii tai daca ai de contestat faptul ca apa e uda.
Doar nu vrei sa plateasca statul expertiza la toti cocalarii care parcheaza amboulea si se apuca apoi de contestatii.

"Filmarile video si fotografiile care sunt folosite ca proba in instanta nu se fac asa de capul tau"
Fugi ma si da cu apa pe fata ca inca nu te-ai trezit. Am vazut procese in care s-a prezentat ca proba filmul inregistrat de camera video(privata) din incinta unui bar sau dintr-o benzinarie. Alea erau camere private, neomologate, fara timer pe ecran etc si totusi au fost folosite/acceptate ca proba in instanta.

Mai sunt cocalari care se filmeaza singuri conducand cu >200km/h si posteaza pe youtube filmele. Si aia si-o musca si raman fara permis pe baza filmelor.
1.4  RE: Fotografii proba la dosar.. trimis de
( 7 apr 2014, 13:43:34
"Sa crezi tu asta.. chiar si cei filmeaza darea si luarea de mita au nevoia de accordul unui procuror."
Au nevoie de aprobare de la judecator nu de la procuror.
1.5  RE: Fotografii proba la dosar.. trimis de
( 7 apr 2014, 18:55:23
ce proces ai avut comunitarule??? in primul rand la proces se prezinta juristul institutiei nu taranul cu liceu si pila la comunitara.
Sincer mi.ar fi rusine sa imbrac uniforma de comunitar. Sunteti patura cea mai de jos si cu IQ-ul cel mai scazut.
Si sa.ti mai zic una.. doar cateva parcari din mun.Suceava sunt trecute in planul cadastral ca si parcari..restu sunt PARCARI PE DOMENIU PUBLIC. Nici una din acestea nu e trecuta ca si parcare. mai intai trebuiesc creeate locuri de parcare..apoi amendati
2.   Curiozitate trimis de
( 7 apr 2014, 12:26:11
poate imi explica si mie cineva.... daca primaria municipiului resedinta de judet ( o institutie in care intra zilnic mii de oameni ) are o parcare cu 20 de locuri ( ocupate de primarica si functionarii din primarie) eu cand am treaba pe la primarie, in afara de parcarea din centru in care parcheaza rezidentii din zona, eu ce posibilitate am sa imi parchez masina fara sa risc sa iau o amenda?
si poate ne spun domnii politisti locali .... pe cand o amenda primariei pentru ca nu a amenajat locuri de parcare in oras?
2.1  RE: Curiozitate trimis de
( 7 apr 2014, 12:38:43
Alexandru cel Bun? Are sens unic pe o banda si parcari pe cealalta (de la primarie pana la cimitirul evreiesc gasesti sigur un loc de parcare). Eu acolo o las tot timpul.
3.   In sfarsit o veste excelenta! trimis de
( 7 apr 2014, 12:29:01
Ma bucur ca politia a iesit din hibernare! Sper sa scapam in curand de gunoaiele care parcheaza pe trotuare, spatii verzi, treceri de pietoni, pe oprirea/stationarea interzisa, sensuri giratorii etc. Si sper ca intr-o buna zi sa vedem si in centrul orasului nostru doar parcari cu plata, iar pe langa blocuri doar parcari concesionate anual de la primarie. Toate astea sunt intrate in normalitate in orasele civilizate din Romania, ca sa nu mai vorbesc de alte tari. Si mai sper ca politia comunitara sa-si respecte fisa postului si nu mai stea sa pazeasca 2 puieti de tuya, niste bucati de granit prafuit si bariera de la primarie. Ei au alte atributii!
4.   Mall trimis de
( 7 apr 2014, 13:54:56
va rog sa mergeti la mall.pe strada de langa apa sucevei parcheaza taranii o gramada...cand vrei sa treci cu masina pe acolo se face doar un sens de mers.le este greu sa bage masina in parcare,e ditamai parcarea au loc toti...dar nah e greu sa mergi putin pe jos...o sa trec intr-o zi pe acolo si o sa iau toata onglinzile daca nu am loc sa trec,deoarece se circula pe 2 sensuri.
5.   Fara bun simt trimis de
( 7 apr 2014, 14:36:22
Dar nesimtitii de la politia locala scriu amenzi doar cui li se pare lor ca e mai fraier..daca e o masina mai scumpa, nu dau amenzi ca deh..omu are ceva spate.cei cu masini scumpe au loc de parcare si pe trecerea de pietoni..in schimb masinile mai modeste nu au loc nicaieri pentru ca degradatii frustrati isi fac "datoria"...
6.   Pentru h2so4 trimis de
( 7 apr 2014, 14:39:47
Stimabile! Eu de cate ori am cautat loc de parcare pe alexandru cel bun, nu am gasit. Daca tu spui ca gasesti de fiecare data loc de parcare, eu cred ca tu mergi numai seara pe acolo cand nu mai este program.
7.   Domnilor militeni comunitari!! trimis de
( 7 apr 2014, 18:19:21
domnilor militeni comunitari!! sunte-ți cumva ”polițiști rutieri”?????
În ce bază dați amenzi la regimul rutier?? Hotărâri de Consiliul local??
Prima contestaie= primul proces câțtigat!!
8.   In parcare, ca peste tot pe sosele!! trimis de
( 7 apr 2014, 18:27:36
Daca vrei sa circuli civilizat, ii… deranjezi pe ,,desteptii”, care se comporta infantil, vor sa fie cu orice pret primii. Daca n-au reusit la scoala, macar la volan…Profita de faptul ca nu pot fi urmariti pas cu pas, conduc dupa bunul plac, abuzind de rabdarea celorlalti participanti la trafic.
Nu mai este mult pina sa vedem si la noi comportament de Mitica, bucuresteanul care trece pe rosu, care te claxoneaza daca n-ai plecat inca de pe galben, care, daca este posibil te depaseste prin stinga, care calca baltile in viteza, pentru a-si face loc in fata.
Sa ne mai miram de cele ce se intimpla in parcarile subterane! Aceleasi metehne, tupeul si bunul plac fac legea! Fara reguli precise si atent urmarite, spre a fi respectate, nu se va schimba nimic.

9.   La Finante trimis de
( 7 apr 2014, 21:25:47
Ia sa mergeti la Finante de la ora 9 pana la 15 sa vedeti cum stau masinile parcate care mai de care, am si foto cu fratele primarelului nostru care face parcari de toata jena
10.   Dar pocaitii care ocupa trotuarul la grup2? trimis de
( 8 apr 2014, 10:16:41
daca politistii vor sa dea zeci de amenzi in timp record,sa mearga duminica,cand pacalitii au slujba si ocupa abuziv tot trotuarul vis a vis de grupul scolar 2.si asta se intampla periodic.aia de ce nu iau amenzi niciodata?????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei