Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2014 - Anul XIX, nr. 79 (5588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent


Eveniment

Răzvan Burleanu, primul preşedinte al FRF venit în vizită de lucru la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a efectuat sâmbătă o vizită fulger în judeţul Suceava. Mai întâi s-a oprit la Fălticeni, acolo unde s-a întâlnit cu reprezentanţii echipei de fotbal feminin Armonia, după care s-a aflat în tribunele stadionului Areni, la meciul de Liga a II-a dintre Rapid şi Farul Constanţa. După-amiază, însoţit de preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton, şi de primarul din Frasin, Marinel Balan, Burleanu a inspectat tabăra Bucşoaia, care s-ar preta pentru construirea unui centru sportiv de anvergură ce ar putea deservi loturile naţionale ale României şi nu numai. Următorul popas al lui Răzvan Burleanu a fost la Pojorâta, acolo unde a fost spectator de lux la meciul de eşalonul al treilea dintre Bucovina, din localitate, şi Cetatea Târgu Neamţ. Spre seară, la revenirea la Suceava, noul conducător al fotbalului românesc s-a întreţinut câteva zeci de minute cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi cu prefectul Florin Sinescu.

 

„Cadrul natural în care se găseşte Tabăra Bucşoaia este unul spectaculos”

-Domnule Burleanu, există într-adevăr şanse reale ca la Bucşoaia să ia naştere acel centru sportiv modern de care vorbeşte tot mai multă lume?

-Mă doare să văd că o tabără de tradiţie, cea mai mare din Europa de Sud-Est, zace într-o anumită stare de degradare. Acest amănunt poate reprezenta însă o oportunitate pentru noi. De aceea suntem aici, ca să identificăm posibilităţile de a putea avea la Bucşoaia unul dintre centrele de excelenţă din fotbalul românesc, care va avea drept rol dezvoltarea sectorului juvenil, dar de care vor putea beneficia şi echipele de seniori.

 

-Acum, după ce aţi inspectat baza, vă place ce aţi văzut?

-Trebuie să pornim de la zero în ceea ce priveşte amenajarea, însă cadrul natural în care se găseşte locaţia este unul spectaculos şi oferă condiţii pentru demararea unei asemenea investiţii. Trebuie să vedem şi modul în care Consiliul Judeţean Suceava se poate implica într-un asemenea proiect şi să identificăm şi alţi parteneri care ni s-ar putea alătura.

 

-Grosul investiţiei de unde ar urma să vină, din fondurile europene?

-Este o variantă. Fondurile europene de dezvoltare regională, dedicate părţii de infrastructură, pot reprezenta o sursă de finanţare care să ne asigure o investiţie optimă în ceea ce vrem noi să întreprindem.

 

„Am avut ocazia să asist la un meci frumos pe Areni”

-Revenind la jocul de fotbal, ce impresie v-a produs confruntarea dintre Rapid Suceava şi Farul Constanţa, pe care aţi urmărit-o pe viu?

-Despre partea tehnică nu o să mă auziţi să mă pronunţ, însă am avut ocazia să asist la un meci frumos. Mi-a plăcut că echipa suceveană dă credit jucătorilor tineri mai mult decât o fac alte grupări din eşalonul secund. Nu întâmplător, am remarcat un astfel de jucător, Andrei Cerlincă îl cheamă, despre care am aflat că este un obişnuit al echipei naţionale de juniori. Aceasta este o direcţie care trebuie asumată de majoritatea formaţiilor din eşaloanele inferioare, dar şi o încurajare pentru gruparea Rapid Suceava, de a continua în aceeaşi direcţie.

 

-Din lotul echipei sucevene, doar un singur jucător provine din afara judeţului.

-Nu ştiam că aşa stau lucrurile la Rapid, însă am avut surpriza să constat că acelaşi lucru se întâmplă pe la mai toate echipele de Liga a II-a. În mod cert, grupările din eşaloanele inferioare trebuie să ofere posibilitatea de lansare a tinerilor jucători crescuţi în comunitatea locală.

 

-Ce părere aveţi de sistemul cu play-off şi play-out experimentat în acest sezon la Liga a II-a şi a III-a? Vi se pare viabil?

-Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, voi anunţa care este propunerea mea pentru Comitetul Executiv din 17 aprilie, care se va întruni tocmai pentru a modifica sistemul competiţional. Pentru Liga a II-a, propunerea noastră este de a se continua în sistemul de două serii a 12 echipe, urmând însă ca în play-off şi play-out să se intre cu toate punctele acumulate în sezonul regulat. La Liga a III-a vom avea 6 serii a câte 14 echipe începând din sezonul viitor.

 

-Care este poziţia noii conduceri a FRF faţă de fotbalul feminin, un sport ce beneficiază de o mare atenţie pe plan internaţional, dar care la noi se zbate în anonimat?

-Sunt foarte interesat de dezvoltarea acestui segment. După cum ştiţi, candidatura mea la preşedinţia FRF a fost susţinută de o echipă de fotbal feminin, iar astăzi (n.r. sâmbătă), înainte să ajung la Suceava, m-am oprit la Fălticeni pentru a mă întâlni cu oficialii grupării Armonia, pe care i-am asigurat de tot sprijinul nostru. La nivel instituţional, FRF va întreprinde foarte multe proiecte pentru a încuraja fotbalul feminin. Nu este normal ca ţări mici, precum Luxemburg şi Malta, să aibă mai multe jucătoare legitimate decât noi.

 

„De când sunt preşedinte al FRF viaţa mea s-a schimbat total”

-Ce se va întâmpla cu minifotbalul, acum, după ce aţi plecat la Federaţia Română de Fotbal? Veţi lua această disciplină sportivă sub aripa FRF?

-Federaţia de minifotbal s-a dezvoltat separat de FRF şi a înregistrat performanţe înalte atât din punct de vedere sportiv, cât şi managerial. Din punctul meu de vedere, minifotbalul trebuie să continue pe acelaşi trend, separat de FRF, dar într-un real şi puternic parteneriat.

 

-Ştim că luna aceasta va avea loc un seminar UEFA, la Chişinău, iar în delegaţia României l-aţi inclus şi pe suceveanul Ciprian Anton.

-Deoarece se vor discuta probleme legate de dezvoltarea fotbalului de bază, mi s-a părut absolut normal ca cei implicaţi la nivelul fotbalului local aibă parte de informaţii şi de cunoştinţe puse la dispoziţie de UEFA, pentru ca apoi, la întoarcerea acasă, să încerce să implementeze aceste direcţii şi strategii.

 

-În încheiere, am dori să vă întrebăm cum vi s-a schimbat viaţa de când aţi devenit preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

-Extraordinar de mult, în sensul că nu mai am timp liber. Azi sunt la Suceava, mâine la Mărăşeşti, iar luni trebuie să fiu la Bucureşti. Cu siguranţă că viaţa mea s-a schimbat total, nu mai am timp nici să răspund la telefon, totul e foarte aglomerat. Este însă o onoare şi o responsabilitate pe umerii întregii mele echipe. Dorim să creăm în fotbalul românesc un spaţiu corect, echidistant, în care jucătorii să se poată exprima la adevărata lor valoare, iar antrenorii talentaţi şi cu har să se bucure de încrederea pe care o vor primi din partea conducerii FRF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răzvan Burleanu, primul preşedinte al FRF venit în vizită de lucru la Suceava.
 Vizualizări articol: 2942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Răzvan Burleanu, primul preşedinte al FRF venit în vizită de lucru la Suceava3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Regelui Carol I i-a placut f mult locul acela.. trimis de
( 7 apr 2014, 15:20:43
Centrul sportiv ar putea fi amenajat imediat in apropriere ca sa ramina si tabara.
2.   Stiri de acestea vrem... trimis de
( 7 apr 2014, 18:39:22
Şcoala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava va reprezenta zona Moldovei în finala naţională a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSS) disciplina fotbal-fete, învăţământ primar. Finala naţională va avea loc la începutul lunii mai, în judeţul Ialomiţa-

Turneul zona Moldova s-a desfăşurat sâmbătă şi duminică, la Fălticeni, în Sala de sport a Colegiului “Vasile Lovinescu”.
De precizat ca, Şcoala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava este campioana nationala a ultimilor 2 ani !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei