Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2014 - Anul XIX, nr. 79 (5588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bărbaţii care ţin mult timp telefonul mobil asupra lor riscă să aibă probleme în viaţa intimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medicii din Austria şi Egipt au observat o posibilă legătură între disfuncţia erectilă şi purtarea unui telefon mobil.

Conform unui studiu publicat în Central European Journal of Urology, bărbaţii care poartă la ei mult timp un telefon mobil pornit riscă să aibă probleme de potenţă.

La studiu au participat 20 de bărbaţi cu disfuncţii erectile şi 10 bărbaţi sănătoşi. Cei care purtau la ei un telefon mobil peste 4 ore zilnic, în medie, aveau probleme de erecţie, în timp ce bărbaţii care nu aveau acest necaz purtau telefonul aproximativ 1,8 ore zilnic.

Cercetătorii recunosc că trebuie extins studiul pe mai multe persoane, pentru a se stabili în mod cert o legătură.

Telefoanele mobile au fost asociate cu riscul crescut de cancer, în special cerebral. În anul 2011, Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului a clasificat aceste aparate în grupul 2B de risc, adică dispozitive care pot provoca boala.

Ele emit unde electromagnetice de radiofrecvenţă şi studii anterioare au sugerat un posibil efect negativ al telefoanelor mobile asupra calităţii spermei şi implicit asupra fertilităţii masculine.

Disfuncţia erectilă, care înseamnă imposibilitatea obţinerii sau menţinerii unei erecţii în timpul unui act sexual, afectează aproximativ 50% dintre bărbaţii de peste 40 de ani.

 

Roxana Ruscior

Sursa: The Independent

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbaţii care ţin mult timp telefonul mobil asupra lor riscă să aibă probleme în viaţa intimă.
 Vizualizări articol: 2035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bărbaţii care ţin mult timp telefonul mobil asupra lor riscă să aibă probleme în viaţa intimă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Periculos trimis de
( 7 apr 2014, 17:50:46
Da, telefonul mobil e periculos pentru sanatate, e recomandat sa nu vorbesti mai mult de 30 de minute/zi (apeluri primite si efectuate), sa nu-l porti in buzunar la piept sau la centura si, lucrul cel mai rau e sa dormi cu telefonul la capatul patului si sa-l folosesti ca ceas desteptator (atunci emite cele mai puternice radiatii!).E bine ca noaptea sa-l lasati in alta camera sau sa-l tineti la o distanta mai mare de doi metri de voi...dixit specialistii!
2.   Tot despre asta trimis de
( 7 apr 2014, 17:59:50
 ☭  ϑ
3.   Tot desprea asta trimis de
( 7 apr 2014, 18:00:46
Potrivit unui studiu efectuat in Marea Britanie, opt din zece persoane tin telefonul mobil in apropierea patului, in timpul noptii, si aproape jumatate utilizeaza telefonul mobil pe post de ceas desteptator,

Ingrijorarea expertilor in legatura cu acest fenomen este aceea ca prezenta telefonului mobil in apropierea patului, in timpul noptii, induce o stare de "hipervigilenta", care creeaza tulburari de somn si chiar insomnie.

Potrivit perfecte.ro, exista, de asemenea, ipoteze conform carora pastrarea telefonului mobil pe noptiera ar putea provoca ameteli si dureri de cap. Una dintre principalele cauze care afecteaza somnul este, insa, fara nicio indoiala, lumina intermitenta emisa de telefoanele mobile, mai ales de pe monitorul telefoanelor inteligente, de ultima generatie.

Citeste mai mult pe RTV.NET:  ☭  ϑ

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei