Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2014 - Anul XIX, nr. 75 (5584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate excelente

Trei premii I obţinute de un cal al Direcţiei Silvice Suceava la un concurs internaţional din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cal de sport românesc, antrenat la Herghelia Rădăuţi, a Direcţiei Silvice Suceava, a reuşit performanţa de a obţine trei premii I, în trei zile consecutive de participare la unul dintre cele mai importante concursuri hipice de sărituri peste obstacole din lume, Toscana Tour 2014.

Competiţia, care a adunat la start peste 1.500 de cai de rasă de pe întreg mapamondul, se desfășoară pe parcursul a cinci săptămâni, sub regulamentul FEI (Federaţia Ecvestră Internaţională), fiind împărţit în cinci mari categorii.

Deşi a participat la competiţie cu un singur cal, Direcţia Silvică Suceava a obţinut rezultate excelente, calul Zoltan, încălecat de Ionel Moroşan, reuşind să finalizeze traseul cu obstacole fără nici o greşeală, trei zile la rând, clasându-se astfel pe locul I.

„Este cel mai important rezultat obţinut la un concurs hipic internaţional”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. Anterior, Direcţia Silvică Suceava a obţinut rezultate meritorii şi la alte concursuri hipice internaţionale, dar nu şi la cele de sărituri peste obstacole.

„Rezultatele obţinute în Italia cu un cal tânăr de sport românesc, după o absenţă de cel puţin 15 ani, ne fac să privim cu încredere la participarea şi la alte competiţii ecvestre de sărituri peste obstacole. La final s-au primit aprecieri pozitive pentru evoluţia unui cal de sport românesc atât din partea reprezentanților Federaţiei Ecvestre Internaţionale, cât şi a cluburilor hipice din România şi Europa”, a spus Cristian Tomniuc, şeful Biroului Cai de Rasă din cadrul Direcţiei Silvice Suceava.

În primele două zile, Zoltan, care este un cal de sport românesc, în vârstă de 5 ani, a concurat împotriva altor 40 de cupluri cal-călăreţ, dar în cea de-a treia zi, competiţia a devenit mai acerbă, în concurs fiind înscrişi 42 de competitori, care au avut de parcurs două etape pentru a ajunge în finală, una din probe fiind cea de parcurgere a obstacolelor contra timp, la toate probele descurcându-se excelent, sub îndrumarea antrenorului său.

Pe lângă trofeele aduse acasă, participarea la această importantă competiţie internaţională a însemnat şi o îmbogăţire a cunoştinţelor organizatorice a delegaţiei Sucevei la concurs.

„Am obţinut noi informaţii privind organizarea concursurilor hipice, ceea ce ne este de folos, mai ales că în perioada 27-29 iunie vom organiza cea de-a 14-a ediţie a concursului Cupa Bucovinei, de sărituri la obstacole, care face parte din calendarul competiţional al Federaţiei Române Ecvestre”, a adăugat Cristian Tomniuc.

Cupa Bucovinei este cea mai importantă competiţie hipică din nordul Moldovei, an de an aceasta atrăgând participanţi din toate colţurile ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei premii I obţinute de un cal al Direcţiei Silvice Suceava la un concurs internaţional din Italia.
 Vizualizări articol: 2167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Trei premii I obţinute de un cal al Direcţiei Silvice Suceava la un concurs internaţional din Italia5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei