Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2014 - Anul XIX, nr. 75 (5584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Sanda-Maria Ardeleanu solicită Guvernului să explice ce se întâmplă cu banii colectaţi în urma creşterii accizei la combustibil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu solicită Guvernului să le explice românilor ce se întâmplă cu banii care se colectează la bugetul de stat în urma creşterii accizei la combustibil. Sanda-Maria Ardeleanu a amintit că începând cu data de 1 aprilie românii plătesc în plus 7 eurocenţi pe litru de carburant, iar acest lucru va avea ca efect şi creşterea tuturor preţurilor. „Această creştere va scoate din buzunar, direct sau indirect, o sumă semnificativă de bani care va intra în contul statului român. Atunci logica îmi spune, ştim cine plăteşte taxa, nu ar trebui să ştim şi unde sunt canalizaţi banii colectaţi? Iar un Guvern care pretinde a avea viziune şi o strategie bine puse la punct trebuie să explice românilor cum se va îmbunătăți nivelul lor de trai prin această nouă taxare la care sunt supuşi. De asemenea, românii se mai întreabă de ce e nevoie de o nouă taxă dacă România a înregistrat creştere economică? Deocamdată, informaţiile contradictorii furnizate de Guvernul României sfidează logica”, a afirmat deputatul PDL de Suceava. Ardeleanu a amintit că ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, declara recent că plata pensiilor şi a salariilor este în pericol şi că asigurarea acestor sume depinde de aplicarea accizei de 7 eurocenţi la combustibil începând cu 1 aprilie 2014. Ea a declarat că afirmaţiile ministrului de Finanţe îl contrazic pe premierul României, Victor Ponta, care a afirmat, în repetate rânduri, că banii încasaţi din acciza la combustibil vor fi folosiţi pentru construcţia de autostrăzi, dând ca exemplu autostrada Sibiu – Piteşti.

„În faţa unor asemenea contradicţii bizare, care sfidează capacitatea de înţelegere şi inteligenţa românilor, nu pot să nu mă întreb dacă nu cumva atât Ioana Petrescu, cât şi Victor Ponta ne mint. Nu pot să nu iau în calcul posibilitatea ca această taxă să devină un fond destinat baronilor USD din teritoriu, care au acum, în prag de alegeri, nevoie de o siguranţă, de un semnal pentru intrarea în competiţie. Până când nu va exista un document al Guvernului din care să reiasă clar că cele două miliarde de lei sunt dirijate exclusiv în bugetul ministerului de resort, această taxă se va afla sub semnul fraudei, dincolo de orice alt efect imediat sau pe termen mediu”, afirmă parlamentarul democrat-liberal. Sanda-Maria Ardeleanu a precizat că „bâlbâielile” din Guvernul Victor Ponta le arată românilor că acciza pe carburant este, de fapt, un instrument de campanie, dar şi că România este în continuare pe un drum greşit, „pe un drum al minciunii şi al incompetenţei”. Ardeleanu a subliniat că luând în calcul toate aceste aspecte, are senzaţia că „românii muncesc pentru baronii unor partide aflate la putere şi care, fără scrupule, transformă sistemul de taxe şi impozite în tehnici de satisfacere a nevoilor de campanie”.

Sanda-Maria Ardeleanu a făcut un apel către Guvernul României, în numele tuturor românilor, să elimine, în regim de urgenţă, această taxă pe combustibil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda-Maria Ardeleanu solicită Guvernului să explice ce se întâmplă cu banii colectaţi în urma creşterii accizei la combustibil.
 Vizualizări articol: 1862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanda-Maria Ardeleanu solicită Guvernului să explice ce se întâmplă cu banii colectaţi în urma creşterii accizei la combustibil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmm trimis de
( 2 apr 2014, 12:04:58
Oare intelege mai greu ea? Cred ca da.
2.   Urata e politica romanasca pentru femei. trimis de
( 2 apr 2014, 13:59:36
Se baga si asta ca gaina-n praf. I-o fi crescut un neuron.
3.   Taxa trebuie eliminata trimis de
( 2 apr 2014, 14:27:29
O felicit pe doamna Ardeleanu pentru ca ia atitudine. Acum ar fi fost un moment bun sa ia atitudine toti parlamentarii pe care sucevenii i-au trimit in Parlament. De asemenea nu am mai auzit-o pe domnisoara ministru Petrescu sa mai zica ceva, crede ca romanii nu merita explicatii? Intrebarea pe care o ridica doamna Ardeleanu e corecta, daca stim cine plateste, nu ar trebui sa stim si unde ajung banii? Oare ne vom trezi iar ca nu avem bani de pensii si salarii? Sper ca la fel ca doamna Ardeleanu vor lua atitudine toti parlamentarii si se va lua o masura pentru a anula aceasta taxa.
4.   Superacciza este o supergolaneala trimis de
( 2 apr 2014, 15:23:35
După doi ani de guvernare, premierul Victor Ponta suferă de aceeaşi tragi-comică meteahnă: dubla personalitate, exhibată cu zâmbetul pe buze atunci când îi e cetăţeanului lumea mai dragă, în probleme cu efect imediat asupra traiului şi buzunarului.Acum, premierul României are de dat un răspuns simplu cetăţenilor care l-au votat, dar şi celor care trăiesc în România dispreţuindu-i metehnele de copil politic răzgâiat: de ce scumpeşte benzina şi motorina, adăugând 7 eurocenţi la acciză?Pur şi simplu, premierul României nu are un răspuns coerent pentru această măsură. Ce alege domnia sa să răspundă? Varianta mereu corectă pentru guvernarea din ultimii doi ani: Băsescu-PDL. Situaţia reală este că ori de câte ori are de dat un răspuns dificil, premierul Ponta îi ia pe Băsescu şi pe Boc în braţe, ca un boxer ameţit.
5.   Superacciza este o supergolaneala trimis de
( 2 apr 2014, 15:26:45
Premierul Victor Ponta ar trebui să răspundă mai întâi românilor, nu lui Băsescu sau lui Boc, şi să evite retorica de tip „ba pe-a mă-tii” atunci când ia măsuri care afectează cetăţenii. Domnia sa ar trebui să îmi explice mie, şofer de Suceava, şi altor milioane ca mine, de ce ne obligă statul, nu mediul concurenţial privat, să plătim de la 1 aprilie un preţ aproape de 6,5 lei pe litrul de benzină, cam cu 10% mai mult decât plătim în prezent. Asta în condiţiile discriminatorii în care transportatorii cu sindicate puternice şi bine conectate la PSD au reuşit să obţină concesia unei scutiri de acciză de 4 eurocenţi la litru.
6.   Superacciza este o supergolaneala trimis de
( 2 apr 2014, 15:29:16
Românii şoferi deja nu mai ştiu din ce buzunar să scoată banii pentru a finanţa autostrăzile-fantomă şi şoselele rupte-n asfalt ale României: prin acciza la combustibil, prin rovinietă, prin taxa pe maşină, ba susţin şi aerul curat al Carpaţilor prin plata timbrului de mediu, atunci când îşi achiziţionează o maşină. Este penibil să vii acum şi să le ceri un avans pentru ceva ce nici măcar nu le oferi – anume nişte autostrăzi inexistente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei