Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2014 - Anul XIX, nr. 75 (5584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

”Bun venit pe lume!”

Eveniment caritabil organizat vineri de Salvaţi Copiii, la Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Salvați Copiii, Filiala Suceava, organizează, vineri, 4 aprilie, de la ora 17.00, în sala de evenimente din cadrul Shopping City Suceava, un eveniment caritabil susținut de artiști plastici suceveni și de elevi din județ, care au donat obiecte de artă și hand made. La eveniment sunt invitate să participe persoanele care doresc să susțină campania. Orice contribuție va fi o urare de ”Bun venit!” pentru copiii născuți prematur. Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Suceava și Shopping City Suceava. Până în prezent, în cadrul campaniei, pentru Suceava, a fost colectată suma de 32.780 lei (4.000 lei – Campanie stradală Vatra Dornei, 25.000 lei – donație ”Bal Vienez”, 3.780 lei – sponsorizare SC Minco Serv Suceava), din necesarul de aproximativ 54.050 lei (echivalentul a 11.780 euro).

 

Incubator de transport lamaternitateaspitalului din Vatra Dornei

Pentru al doilea an consecutiv, Organizaţia Salvaţi Copiii desfășoară campania “Bun venit pe lume”, pentru dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți. Filiala Suceava derulează campania în județele Suceava și Botoșani. Camelia Iordache, președintafilialei sucevene a Organizaţiei Salvaţi Copiii, ne-a spus că în județul Suceava campania este derulată pentru dotarea cu un incubator de transport a maternității Spitalului din Vatra Dornei, incubator care să deservească Bazinul Dornelor și zona Câmpulung Moldovenesc.

Directorul Spitalului Municipal din Vatra Dornei, Aurel Scurtu, ne-a spus că în spitalul dornean mai există un incubator fix pentru prematuri. „Noul incubator mobil ne este foarte necesar, pentru transportul prematurilor aflaţi în stare gravă. În anul 2013, au fost 150 de naşteri, în anul 2012, au fost 200 de naşteri. Cam 1% din nou născuţi sunt prematuri”, ne-a mai spus Aurel Scurtu.

Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform cărora în România mor anual, în medie, 1.900 de copii cu vârsta mai mică de un an, Organizaţia Salvaţi Copiii și-a propus să sprijine alte 25 maternități cu incubatoare pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalității infantile și pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunități să aducă pe lume copii sănătoși și să le ajute la creșterea copiilor lor.

Conceptul creativ al campaniei are ca simbol un body de nou-născut. Astfel, 1.900 de body-uri, reprezentând numărul mediu dedecese înregistrate la nivel național în rândul bebeluşilor, sunt imaginea campaniei în Bucureşti și în cele 13 filiale ale organizaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eveniment caritabil organizat vineri de Salvaţi Copiii, la Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Eveniment caritabil organizat vineri de Salvaţi Copiii, la Shopping City Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei