Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 apr 2014 - Anul XIX, nr. 75 (5584)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiție

Corul de fete al Colegiului „Ştefan cel Mare” va reprezenta România la un prestigios concurs de muzică din Viena

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corul de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” va reprezenta România, în perioada 4-9 iunie, la un prestigios concurs de muzică din Viena, Concursul Coral Internaţional „Franz Schubert”, care are sloganul „Sing'n'Joy”. Acest lucru este posibil după ce Corul „Ciprian Porumbescu” al colegiului sucevean, coordonat de preotul prof. Lucian Tablan Popescu, a obţinut, anul trecut, locul I la etapa naţională a Olimpiadei de Muzică Corală.

Concursul „Franz Schubert” este cel mai important concurs coral internaţional, deschis mai multor tipuri de coruri: de copii, de femei, de voci egale şi mixte.

Corul sucevean, format din 39 de eleve ale Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, din clasele VII – XII, speră să facă o figură frumoasă la Viena, unde va participa la categoria cor de fete, cu vârsta sub 19 ani. Corul sucevean va interpreta în concurs mai multe piese din repertoriul românesc, printre care „Floare albastră”, de Vasile Spătărelu, „Brâul amestecat”, de Pretorian Vlaiculescu, „Mugur, mugur, mugurel”, de Grigore Macovei.

Alături de suceveni, pe scena vieneză vor urca coruri renumite din toată lumea: Italia, Norvegia, Filipine, Rusia, Serbia, Slovenia, Suedia, Finlanda, Austria, China, etc.

Concursul Internaţional „Franz Schubert” se desfășoară din doi în doi ani. La ediţia trecută, România a fost reprezentată de Corul „Symbol” din Bucureşti, dirijor profesor Jean Lupu, fondatorul corului, care a obţinut medalia de argint.

 

Costuri mari

Corala „Ciprian Porumbescu” a Colegiului „Ştefan cel Mare” a luat fiinţă în urmă cu patru ani, la iniţiativa preotului Tablan şi a profesorului Dan Popescu, directorul colegiului. Preotul Tablan ne-a spus că are tot sprijinul cadrelor didactice de la Colegiul „Ştefan cel Mare”, dar mai ales al conducerii acestei instituţii de învăţământ, care a înţeles importanţa prezenţei corului sucevean la concursul internaţional de muzică de la Viena.

Singurul din România, Corul „Ciprian Porumbescu” va concura pentru un premiu cu alţi competitori foarte buni din toată lumea. „Ne bucură sprijinul oferit de profesorii şi directorul colegiului, profesorul Dan Popescu, cu atât mai mult cu cât nu este un liceu de muzică, vocaţional, ci este unul teoretic. Avem şi sprijinul părinţilor, ceea ce înseamnă foarte mult, mai ales că sunt mari costurile acestei călătorii”, a explicat dirijorul corului.

Cazarea tuturor participanților prezenți la acest concurs nu se face individual, de fiecare cor. De aceste probleme organizatorice se ocupă Organizaţia Interkultur. Din ce ne-a spus preotul Tablan, costurile cu cazarea corului sucevean se ridică la 10.280 de euro, transportul costă circa 2.000 de euro, iar costumele fetelor circa 1.000 de euro. „Deja am trimis firmei organizatoare un avans de 3.500 de euro, bani adunaţi de la părinţi. Costumele sunt în lucru şi au fost achitate cu bani din sponsorizări. Avem promisiuni de la autorităţile locale că ne vor ajuta să ajungem la acest concurs, mai ales că reprezentăm România. 24 aprilie este termenul limită până la care trebuie să trimitem toţi banii”, a completat preotul Tablan.

Cei care doresc să sprijine participarea Corului de fete „Ciprian Porumbescu” al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” la Concursul Coral Internaţional „Franz Schubert” din Viena pot să sune la numărul de telefon 0756 435 923 (preotul profesor  Lucian Tablan). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Corul de fete al Colegiului „Ştefan cel Mare” va reprezenta România la un prestigios concurs de muzică din Viena.
 Vizualizări articol: 4320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Corul de fete al Colegiului „Ştefan cel Mare” va reprezenta România la un prestigios concurs de muzică din Viena5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei