Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2014 - Anul XIX, nr. 72 (5581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Verificări de amploare

Inspectoratul Şcolar Suceava a început evaluarea celor 30 de şcoli neinspectate de peste zece ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava desfăşoară o serie de controale ample în cadrul a patru unităţi şcolare din judeţ. Este vorba despre Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială Putna, Şcoala Gimnazială Frătăuţii Noi şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Iaslovăţ.

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, „în prezent, echipe de 8 -10 inspectori şcolari efectuează inspecții generale în aceste unităţi de învăţământ. Aceste şcoli se numără printre unităţile de învăţământ din judeţ care nu au mai fost verificate, prin inspecţii generale, de peste zece ani”. IŞJ Suceava a identificat 30 de unităţi şcolare din judeţ care nu au mai fost monitorizate din 2002 şi 2003.

Situația neobișnuită ar putea fi justificată de reţeaua foarte vastă de unităţi şcolare din Suceava, precum şi de numărul mic de inspectori şcolari ai IŞJ Suceava care pot efectua aceste inspecţii. Cele 30 de şcoli sunt atât din mediul rural, cât şi din cel urban.

 

Ce implică inspecţiile generale

Inspecţiile generale sunt activităţi planificate, complexe, ce presupun trei etape - preinspecţie, desfăşurarea inspecţiei (durează trei săptămâni şi este realizată de o echipă de inspectori) şi postinspecţie.

În cadrul inspecţiei şcolare generale pot fi realizate următoarele activităţi: observarea activităţilor desfăşurate la clasă prin asistenţă la lecţii, discuţii cu directorul unităţii, cu membrii consiliului de administraţie, ai consiliului profesoral, discuţii cu cadrele didactice, cadrele didactice auxiliare şi cu personalul nedidactic. Inspectorii vor face aprecieri asupra managementului școlar, a modului de aplicare a curriculumului național, asupra activităţii personalului didactic, nivelului performanțelor realizate de elevi, precum şi asupra modului în care şcoala sprijină și încurajează dezvoltarea personală a elevilor

Totodată, inspectorii trebuie să aibă şi o serie de întâlniri, inclusiv informale, cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor, cu reprezentanţi ai autorităţii administraţiei publice locale şi cu alţi reprezentanţi ai comunităţii locale. Scopul inspecțiilor generale îl constituieevaluarea și monitorizarea activității unităților de învățământ, îmbunătățirea rezultatelor școlare, consilierea și sprijinirea unităților şi a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic pentru îmbunătățirea propriei activități.

În primul semestru al acestui an şcolar, şase unităţi şcolare din judeţ au fost verificate prin inspecţie generală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratul Şcolar Suceava a început evaluarea celor 30 de şcoli neinspectate de peste zece ani.
 Vizualizări articol: 2763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Inspectoratul Şcolar Suceava a început evaluarea celor 30 de şcoli neinspectate de peste zece ani3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei