Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2014 - Anul XIX, nr. 72 (5581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Risc

Balan avertizează că din cauza indeciziei USL municipiul Suceava ar putea rămâne fără apă caldă de sărbători

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, avertizează populația municipiului reședință de județ racordată la sistemul centralizat de termoficare că ar putea rămâne fără apă caldă de sărbătorile pascale, din cauza indeciziei aleșilor USL. Balan a făcut referire la proiectul privind delegarea gestiunii serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice către un operator privat desemnat prin licitaţie publică, dezbătut în şedinţa de joi a Consiliului Local al municipiului Suceava, proiect care a fost respins cu voturile aleşilor PSD şi PNL. Liderul democrat-liberal constată că USL şi-a dovedit şi de această dată în Consiliul Local Suceava, prin reprezentanţii săi, incapacitatea de a lua o decizie în interesul cetățeanului cu privire la transportul şi distribuția agentului termic şi a apei calde.

„Consilierii PDL, consecvenţi, aşa cum s-au definit până acum, au susţinut şi votat proiectul pe care l-au propus şi dezbătut cei din USL, numai că aceştia nu şi-au dat şi votul. Sucevenii pot rămâne fără apă caldă de sărbătorile pascale. Datoriile celor de la Termica către nou înfiinţata societate Bioenergy se ridică la câteva milioane de euro, aceasta ameninţând cu sistarea apei calde”, a declarat Balan.El consideră că avem de a face cu o situaţie deosebită care presupune decizie politică din partea celor de la PSD şi PNL. În opinia sa, este timpul ca liberalii şi social-democraţii să se întâlnească în afara şedinţelor de Consiliu Local şi să hotărască ce cred ei că este mai bine pentru suceveni. „Aş fi bucuros să-i văd înțelegându-se pe interesul cetăţeanului, al suceveanului, măcar atât cât se înţeleg în interes de membru de partid atunci când îşi negociază ocuparea unor funcţii de demnitate publică”, a spus preşedintele PDL Suceava. El a făcut un apel la raţiune şi înţelepciune către cei de la USL Suceava „să ignore faptul că suntem în prag de campanie electorală şi să pună interesul cetățenilor deasupra intereselor electorale şi de partid”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan avertizează că din cauza indeciziei USL municipiul Suceava ar putea rămâne fără apă caldă de sărbători.
 Vizualizări articol: 3136 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Balan avertizează că din cauza indeciziei USL municipiul Suceava ar putea rămâne fără apă caldă de sărbători3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un rosal cu barba. trimis de
(29 mar 2014, 11:44:57
Hopa, a ajuns bacalaureatus asta sa aiba opinii. Uita ca toata tarasenia asta a plecat de 10 ani din deciziile si neplatile facute de consilierii locali si maimuta de langa Areni.
1.1  RE: Un rosal cu barba. trimis de
(29 mar 2014, 14:39:20
Acesta de mai sus este un USL-ist PUPINCURIST PLATIT ! ! Lasa lumea apolitica sa comenteze TE ROG !!
1.2  RE: Un rosal cu barba. trimis de
(29 mar 2014, 16:46:00
Prostiile voastre n-au culoare politica. Aici daca te-ai patat cu kaka asa ramai toata viata, nu ti-l mai sterge nimeni de pe bot. Fara comentarii despre comentatori, daca iti place de el atunci sa stai langa poza lui sau a celor din usl, mie imi e totuna. TICK-TACK, TICK-POC.
2.   Ipocrizie PDL-ista maxima trimis de
(29 mar 2014, 19:29:15
Domnul Balan uita ca a fost la guvernare patru ani.Si ca in Consiliul Local PDL avea majoritate maxima.Uita ca PDL a dus o politica catastrofala referitor la termoficare.Neplata la timp,de către primărie, a subvenţiei, neîncasarea istorică de la populaţie a serviciilor oferite, pierderile peste cele reglementate şi prinse în tarif din reţelele de distribuţie aparţinând primăriei (aflate doar în concesiunea Termica), alături de decapitalizarea cu 70 de milioane de lei, au fost principalele cauze care au condus la situaţia financiară catastrofală a societăţii.S-a mers pe foamea de mandate si lipsa de orizont tehnic si pragmatic. Foamea de mandate prin populismul ieftin al păstrării preţului gigacaloriei pentru populaţie la unul din cele mai scăzute nivele din ţară şi prin tolerarea sistematică a neplăţii serviciilor prestate de Termica. Lipsa de orizont tehnic si pragmatic prin abordarea singulară a părţii de producere , dar uitând cu totul de partea de distribuţie (abandonată în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea.

3.   Ipocrizie PDL-ista maxima trimis de
(29 mar 2014, 19:33:05
Domnul Balan uita ca in perioada PDL s-au acumulat datorii uriase ale Primariei pentru neplata subventiei .Primul proces între Primăria Suceava şi administratorii judiciari de la Termica priveşte colosala sumă de 93,3 milioane de lei .Un alt proces în care este chemată Primăria Suceava de către administratorii judiciari ai SC Termica SA priveşte returnarea către societatea de termoficare a suprafeţei de 155,46 hectare de teren. Este vorba de un teren pe care Primăria Suceava s-a intabulat în cursul anului 2007 şi care ulterior trebuia trecut înapoi la Termica pentru a compensa neachitarea subvenţiilor în sumă de 70 de milioane de lei. Deci cine a facut praf sistemul centralizat de termoficare in Suceava domnule Balan?

4.   Ipocrizie PDL-ista maxima trimis de
(29 mar 2014, 19:39:01
Domnul Balan uita de samavolnicia făptuită în mandatul trecut, de către primarul PDL, Ion Lungu, şi de majoritatea PDL de doua treimi din Consiliul Local când au decapitalizat – la propriu – Termica, diminuând capitalul său social cu 70 de milioane de lei şi compensându-l cu subvenţiile datorate şi neplătite de primărie de ani şi ani (tot din mandate ale lui Ion Lungu).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei