Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2014 - Anul XIX, nr. 72 (5581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Priorități

Copăceii şi florile din localităţi, analizate peste jumătate de oră de consilierii judeţeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii judeţeni suceveni au dezbătut amplu, în şedinţa de ieri, ce criterii trebuie să îndeplinească localităţile care se vor înscrie în concursul de bună gospodărire „Floare de Bucovina”.  Dacă asupra a opt puncte prinse iniţial în regulamentul de desfăşurare toată lumea a fost de acord, un criteriu suplimentar propus de consilierul PDL Vasile Ilie, referitor la flori, copăcei şi arbuşti ornamentali a generat dezbateri aprinse, care au durat mai bine de jumătate de oră. Asta după ce celelalte 18 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, referitoare la patrimoniu, organigrame în instituţiile subordonate şi finanţări au fost aprobate în unanimitate, unul după altul, fără nici o discuţie. Aleşii judeţeni au analizat cum se pot cuantifica florile - la strat sau la jardinieră, ca număr sau la metru pătrat, dacă facturile care atestă cumpărarea unui anumit număr de flori şi arbuşti pot fi un criteriu, dacă acesta trebuie să fie un criteriu de sine stătător sau este inclus în capitolul „întreţinerea spaţiilor verzi aparţinând domeniului public”, din fişa de evaluare. „Este greu de cuantificat câte panseluţe s-au pus”, a spus preşedintele CJ, Cătălin Nechifor. „Să calculăm la metrul pătrat de flori plantate”, a fost replica lui Vasile Ilie.

 

Înscrierile la concursul „Floare de Bucovina” se fac până pe 18 aprilie

Consilierul PSD Mihai Grozavu a venit şi el cu un punct suplimentar pentru regulament: cum sunt întreţinute monumentele istorice şi rezervaţiile naturale de pe teritoriul localităţii, dar a apărut o nouă problemă - localităţile care nu au monumente sau rezervații pe raza lor sunt favorizate sau dezavantajate la punctaj? Elanul amendamentelor l-a cuprins şi pe tânărul consilier PDL Radu Pricope, care a solicitat să se evalueze şi modul în care localităţile îşi promovează valorile culturale locale şi judeţene, în special ansamblurile artistice ale copiilor. Intervenţia preşedintelui Nechifor, că activităţile culturale nu au legătură cu înfrumuseţarea localităţilor, nu l-a convins pe Radu Pricope, care a insistat ca amendamentul să se voteze. 11 consilieri au votat pentru, 11 împotrivă şi 8 s-au abţinut, prin urmare amendamentul a picat şi regulamentul s-a votat şi aprobat în forma iniţială propusă de preşedintele Nechifor. Înscrierile în concurs sunt benevole şi se pot face până în data de 18 aprilie a.c.. Evaluarea va avea loc în două etape şi va fi făcută de o comisie din care vor face parte consilieri judeţeni şi personalităţi ale vieţii publice sucevene. Localitatea câştigătoare va primi 1,5 miliarde lei vechi şi succesul va fi semnalat şi prin panouri vizuale pe raza localităţii. Locul I va avea pe panou trei flori, locul II- două flori şi locul III, o floare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copăceii şi florile din localităţi, analizate peste jumătate de oră de consilierii judeţeni.
 Vizualizări articol: 2326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Copăceii şi florile din localităţi, analizate peste jumătate de oră de consilierii judeţeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei