Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 mar 2014 - Anul XIX, nr. 72 (5581)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Monitorizare efective

Rezerviştii din judeţ, convocaţi pentru verificarea situaţiei militare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceveni care au avut grad militar pe timpul efectuării stagiului obligatoriu ori cei care au lucrat în structuri militarizate au primit în ultima perioadă înştiinţări de la Centrul Militar Judeţean Suceava, în care sunt invitaţi să se prezinte la sediul unităţii, conform Legii 446/2006, privind pregătirea populaţiei pentru apărare. Având în vedere actualul context internaţional, aceste „ordine de mobilizare” au creat oarece îngrijorare şi nu sunt văzute de mulţi dintre rezervişti doar ca simple luări în evidenţă de rutină.

La cererea Monitorului de Suceava, oficialii Ministerului Apărării Naţionale (MApN), care se ocupă direct de aceste activităţi de monitorizare a efectivelor, au venit cu precizări în care subliniază că populaţia nu are nici un motiv de îngrijorare.

„Verificarea situaţiei militare a cetăţenilor este o activitate planificată cu mult timp în urmă şi este o acţiune de rutină, care se desfăşoară conform Legii 446/2006, privind pregătirea populaţiei pentru apărare”, se arată într-un răspuns venit de la Direcţia Informare şi Relaţii Publice a MApN. Reprezentanţii MApN au mai precizat că acţiunile de monitorizare a efectivelor de rezervişti se desfăşoară anual, pe judeţe, iar acum a venit rândul Sucevei.

Conform actualelor prevederi legale, cadre militare în rezervă sunt persoanele până în vârsta de 63 de ani, indiferent de gradul pe care l-au avut. După această vârstă cadrele  intră în retragere, fără a mai putea fi mobilizate în caz de nevoie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezerviştii din judeţ, convocaţi pentru verificarea situaţiei militare.
 Vizualizări articol: 3128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Rezerviştii din judeţ, convocaţi pentru verificarea situaţiei militare5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(29 mar 2014, 13:38:06
sa-mi spuna si mie cineva , de la revolutie si pana in prezent , cati rezervisti au fost convocati? asta se intampla pe timpul lui ceasca dar de 25 de ani in coace nu s-a mai facut nici-o convocare.
1.1  RE: Re trimis de
(29 mar 2014, 16:04:49
Eu am fost chemat de cateva ori din 89 pana prin 1992-1993. de fiecare data fie imi anexau in livretul militar o hartie in care era specificata unitatea militara la care sa ma prezint in caz de mobilizare (earau prevazute acolo si gratuitatile pentru mijloacele de transport) fie mi-o retrageau, fara alte explicatii. M-au frecat asa vreo 3-4 ani. De atunci nimic. In schimb, in perioada cand eram in armata (87-88) am vazut multe convocari iar civilii se prezentau la regiment unde isi verificau echipamentul pentru eventuale modificari de marime... deh, unii se mai ingrasau si era nevoie de schimbarea echipamentului. Erau toate ranitele si hainele depozitate cu etichete astfel incat fiecare rezervist isi primea in caz de mobilizare echipamentul sau. Oricum, chestia asta e frectie la piciorul de lemn. Daca cineva isi imagineaza ca ne putem baza pe rezervisti in caz de nevoie se inseala amarnic.
2.   Ditamai armata pazita de un gardian la CMJ. trimis de
(29 mar 2014, 13:50:27
Am impresia ca astia umbla cu ceva ordine politice. Daca vin alegerile de ce sa nu facem ceva avansari? Oricum daca se intampla ceva e din cauza gurilor sparte, noi nu putem fi neutri si sa profitam de toti.
3.   Tazamanienii trimis de
(29 mar 2014, 21:16:14
Va rog sa-l luati si pe "tazamanian..." in Siberia. Munca silnica il v-a ajuta mai mult decat sa se ocupe de net...si-atat. Ce folos ca esti inteligent, daca nu stii ce sa faci cu ea. Inteligenta folosinta in scop negativ dauneaza,,,tututor.
4.   Am uitat trimis de
(29 mar 2014, 21:21:29
Am uitat sa va spun ca pe tazamanian il gasiti acasa...sub pat, ca este barbat si face vrea. Traiasca apv-istii, dar nu prea mult, ca dauneaza faunei.
5.   ... trimis de
(31 mar 2014, 00:53:25
incompetenta crasa a cadrelor militare (ofiteri si subofiteri) este binecunoscuta inca din decembrie '89 cand militarii s-au impuscat intre ei datorita lipsei coordonarii.
Culmea este ca acu' suntem bagati si noi (civilii) intr-un joc care nu are nici un rost. Nu stiu pe cine mai cred pacalesc in ziua de azi, sau mai sigur este ca se pacalesc singuri.
5.1  RE: ... trimis de
(31 mar 2014, 00:59:54
luand in considerare faptul ca... s-ar intampla ceva (la politicienii nostri te poti astepta la orice) si s-ar da mobilizarea. Oare merita sa-mi risc viata pentru clasa noastra conducatoare ?
Nu-mi veniti ca o sa o fac pentru patrie, pentru ca patria nu mai este de mult a noastra (adica a romanilor), pentru ca am ajuns sa fim tolerati in propria noastra tara.
Pentru cei care nu inteleg: nu mai avem nimic, si aici ma refer la paduri, petrol, gaze, teren, carbune, minereuri, ape, s.a.m.d.
Ma intreb: merita sa-mi jertfesc viata pentru corporatiile care ne conduc cu complicitatea politicienilor ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei