Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2014 - Anul XIX, nr. 51 (5560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Comandament POS Mediu

Glodul de pe străzile pe care s-a lucrat în iarnă, principala problemă a constructorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De cum au fost reluate lucrările de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava, a şi început să plouă cu reclamaţii, în principal din cauza glodului format pe străzile pe care s-a intervenit anul trecut, dar şi anul acesta.

La comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a lucrărilor din proiectul de POS Mediu, întrunit pentru prima dată anul acesta, starea deplorabilă a unor străzi pe care s-a intervenit a fost principalul reproş adus constructorilor de la Pfeiffer.

“Principala problemă este aducerea la starea iniţială a străzilor, lucru care din păcate a lăsat şi lasă încă de dorit. Sunt foarte multe străzi de pământ care sunt o problemă mai ales acum, primăvara, când s-a dezgheţat şi plouă”, a spus primarul Ion Lungu, care a solicitat detalii despre toate cele 33 de străzi aflate în lista de lucrări în derulare.

Lungu i-a mustrat pe constructori că nu au luat măsurile necesare pentru a se circula bine pe toate străzile pe care au intervenit, mai ales că inspectorii din primărie i-au dat exemple de străzi pe care este „dezastru”, precum strada Aviatorului, Depoului, Mihai Băcescu, Constantin Moraru sau Dragomirna, dar şi străzi pe care s-a pus balast şi nu există nemulţumiri de la populaţie.

„Sunt probleme, recunoaştem, am făcut prostia să lucrăm când pământul era îngheţat şi acum avem de tras”, a spus dirigintele de şantier, Mihai Roşca, în vreme ce replica primarului a venit imediat: „Prostia se plăteşte!”.

 

Reclamaţii din prima zi

Pe de altă parte, constructorii au explicat de ce pe unele străzi se confruntă cu probleme mari.

„Pe strada Depoului am finalizat reţeaua de apă, se lucrează la canalizare, dar este cea mai grea lucrare din contract. Avem de săpat la cinci metri adâncime, strada este foarte îngustă, avem pârâul alături şi avem probleme mari, dar sperăm să le depăşim”, a spus dirigintele de şantier.

Constructorii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că pe strada Aviatorului au săpat numai un şanţ de 60 de cm lăţime, pe care l-au acoperit cu balast, dar de acolo vin reclamaţii cu duiumul pentru noroiul de pe întreaga stradă.

„Eu vă înţeleg, dar oamenii trebuie să circule. Aţi pus două maşini de balast, mai puneţi zece. Oamenii trebuie să circule”, le-a răspuns Lungu.

Probleme au fost semnalate şi pe strada Dragomirna, de unde s-au primit luni o mulţime de reclamaţii referitoare la noroi şi chiar a fost chemată Poliţia de şoferii nemulţumiţi de tulburarea traficului auto.

„Dar luni abia am început lucrările şi am săpat 15 metri de şanţ”, a spus reprezentantul Pfeiffer.

După analizarea fiecărei situaţii şi confruntarea constructorilor pentru toate reclamaţiile primite la adresa lor la primărie, Ion Lungu le-a cerut să facă tot posibilul să asigure o circulaţie normală pe străzile pe care lucrează, accesul în curţi, dar în acelaşi timp, i-a îndemnat pe cetăţeni să înţeleagă că aceste lucrări sunt făcute tot în interesul lor, iar firmele de construcţii trebuie să-şi facă datoria, chiar de creează disconfort.

Lungu a mai remarcat faptul că pe toate cele 33 de străzi pe care au fost autorizate intervenţiile pe apă şi canal s-au dat termene foarte strânse de finalizare a lucrărilor, cel mai târziu termen fiind 30 aprilie. Două dintre aceste străzi, Aurel Vlaicu şi Mihail Sadoveanu, sunt prinse în programul de asfaltare de acest an, lucrări care depind de finalizarea celor de apă-canalizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Glodul de pe străzile pe care s-a lucrat în iarnă, principala problemă a constructorilor.
 Vizualizări articol: 2030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Glodul de pe străzile pe care s-a lucrat în iarnă, principala problemă a constructorilor4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   @Sorin S.Secu trimis de
( 5 mar 2014, 13:07:56
Ceea ce este in Suceava a depasit demult stadiul de NOROI. Este un GLOD in toata regula si nu doar pe strazile unde s-au facut lucrari. RUSINE PRELIPCARULE !
2.   Nu, noi nu exageram cind scriem, de ani de zile! trimis de
( 5 mar 2014, 13:15:49

Suceava este mizerabila, dar nu din cauza lucrarilor actuale, care dau nastere la un haos pe toate planurile, ci din cauza ca nu mai exista verdeata, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’,duc mizerie peste tot ... Spatiile verzi din Suceava sunt rare, iar cele care au mai ramas dispar fara mila!…Imediat clica, avida de ciubucul gras, lasa sa se construiasca ceva, in loc sa se puna o banca, flori, iarba, chiar si un copac, pentru a sta un batrin, un om bolnav,etc....
3.   Asa,si? trimis de
( 5 mar 2014, 15:20:05
Ceva masuri concrete si mai ales,vizibile s-au luat?De vara trecuta aceleasi sedinte in care se spun aceleasi lucruri.M-am saturat de vorbe goale,de bruma de interes pe care autoritatile si-o dau,de mizeria si mocirla framantata si fermentata de pe trotuare,de rahatii de caine care troneaza oriunde,pe spatii verzi si trotuare, in care oamenii calca si apoi duc mizeria in casa insotita de parfumul de rigoare.Iubesc animalele dar este inacceptabil sa iesi cu cainele afara sa il privesti cum se rahateste pe trotuar sau pe spatiul verde si sa pleci apoi cu el in casa .Si asta zi de zi.Pana cand?Asa o mizerie nu cred sa mai fi fost in acest oras curat,odata.
4.   Lungule, rezolvi parfumul dat de canalizare? trimis de
( 5 mar 2014, 16:31:37
Mai maimutoiule, diriginte peste cloaca, cum ai ajuns sa-ti mai pui si patalama de firma nemteasca, tinind cont ca ai utililaje fara motorina la 10 dimineata, cand trebuie sa te apuci matale de lucru? Primare degeaba ai fost pe-afara ca tot ca gardul ai ramas, invata-i sa care pamantul la marginea orasului cand sapa o groapa si apoi sa puna la loc cat trebuie. Panarame, parca am dat orasul pe mana maimutelor, treaba fara logica, continuitate, mizerabil, parca n-ar fi deajuns rahatul de asta iarna .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei