Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2014 - Anul XIX, nr. 51 (5560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conduită netolerată

29 de părinţi refuză să-şi mai trimită copiii la şcoală din cauza comportamentului violent al unui elev din clasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu toate că amploarea fenomenului violenţei din şcoli nu mai miră aproape pe nimeni, o situaţie cel puţin ciudată, al cărei protagonist nu este vreun adolescent teribilist, ci chiar un elev de clasă pregătitoare, se petrece la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava.

29 de elevi dintr-o clasă pregătitoare din cadrul şcolii menţionate nu au mai venit la cursuri de vineri, 28 februarie, părinţii acestora refuzând să-şi mai trimită copiii la ore din cauza comportamentului violent al unui coleg de clasă.

Părinţii au luat această măsură sătui ca micuţii lor să mai îndure jignirile, loviturile, bruscările şi vorbele de ocară din partea elevului care, potrivit lor, nu se poate adapta într-o colectivitate şi care deranjează actul didactic.

Conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 4 Suceava cunoaşte problema, recunoscând că, în ciuda eforturilor cadrelor didactice, pornirile elevului nu au putut fi stăvilite. 

„În ciuda eforturilor noastre, în special ale învăţătoarei Lenuţa Bujor, elevul este violent în pauză, în timpul orelor de curs. Copiii din clasă au fost loviţi de nenumărate ori, bruscaţi, împinşi. Mai mult de atât, limbajul elevului este neadecvat. Fluieră, îngână cadrele didactice, efectiv nu avem nici un control asupra lui”, a declarat prof. Petronela Bobric, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 4.

De partea cealaltă, părinţii susţin că băiatul „are porniri violente, bruşte. I-a pus mâna în gât unui coleg, iar dacă am recurs la această situaţie este pentru siguranţa copiilor noştri. Le-a arătat colegilor fundul, organele genitale. Nu mai putem tolera această situaţie”.

 

Transferat dintr-o altă clasă tot din cauza conduitei de netolerat

Elevul David M. a fost transferat dintr-o altă clasă pregătitoare în luna noiembrie a anului trecut. Tot de atunci au început şi nemulțumirile părinților, care susţin în unanimitate că micuţii lor sunt „terorizați” de David M. Au scris rapoarte peste rapoarte pe care le-au trimis conducerii şcolii, au trimis un memoriu Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, pentru ca în final să recurgă la o soluţie extremă.

Potrivit Elenei Anca Popovici, mama unui elev din clasa pregătitoare, „copiii nu vor merge la şcoală până când situaţia nu-şi va găsi rezolvare, iar elevul va fi transferat. Este decizia luată de părinţi în unanimitate, nu de o majoritate a părinţilor. Totodată, am primit asigurări din partea IŞJ Suceava că situaţia îşi va găsi rezolvare”.

Elena Anca Popovici mai contestă atitudinea mamei lui David M., menţionând că aceasta nu cooperează cu dascălii şi, mai mult decât atât, îi consideră responsabili de purtările băiatului.

De menţionat este faptul că de vineri, micuţul a venit la şcoală, Lenuţa Bujor ţinând orele cu un singur elev.

 

Episoade care au siderat cadrele didactice

Petronela Bobric, directoarea şcolii, a povestit câteva episoade care au siderat întregul colectiv didactic al unităţii, episoade al căror protagonist principal a fost chiar David M.

„Copiii erau la ora de sport când am fost chemată de către învăţătoarea lor – Lenuţa Bujor. În timp ce ea le arăta elevilor o serie de exerciţii, pentru că probabil nu mai avea răbdare, elevul David se lovea singur, îşi dădea cu pumnii în cap. Erau trei profesori care încercau să-l liniştească şi nu au reuşit. Ameninţa, spunea că va chema poliţia, se uita numai în tavan. Nu ne-am putut înţelege cu el”, povesteşte Petronela Bobric.

De partea cealaltă, părinţii micuţului refuză să comenteze situaţia până când va fi finalizată ancheta demarată de IŞJ Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 29 de părinţi refuză să-şi mai trimită copiii la şcoală din cauza comportamentului violent al unui elev din clasă.
 Vizualizări articol: 10373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.28/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 18 voturi
29 de părinţi refuză să-şi mai trimită copiii la şcoală din cauza comportamentului violent al unui elev din clasă4.3518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 mar 2014, 11:37:39
is curios de unde a invatat copilul toate astea.cred ca din familie.daca nu se poate integra intr un mediu normal,poate o scoala de corectie l ar sadisface mai mult
2.   INCOMPETENTA! trimis de
( 5 mar 2014, 12:01:53
Un sistem infect, plin de comunisti imbacsiti, care stiu doar ca daca un copil este mai altfel fata de ceilalti, urmeaza izolarea si ruperea de realitate. Oare nu va ganditi, ca tocmai aceste lucruri dauneaza copilului?
Ne plangem ca suntem persecutati in extern, dar oare noi ne gandim cum suntem?
Oare ce nu se intelege, din"ancheta este in desfasurare" ?
Doamna directoare si d-na invatatoare, probabil ca habar nu au ce inseamna asta. Dar, de unde sa stie, ce pe timpul lui Ceasca nu era evaluarea psihologica.
Dragi parinti, ISJ, organe smad, ce propuneti sa se faca pentru a nu i se refuza dreptul la invatamant? Izolarea? Sunteti naivi.
Lasati ancheta sa s etrmine, dupaa care dati-va cu parerea. La terminarea anchetei, cine stie ce v-a rezulta, poate alte persoane sunt "cu capu".
2.1  RE: INCOMPETENTA! trimis de
( 5 mar 2014, 15:17:28
Îmbâcsiţi, neîmbâcsiţi dar ceilalţi copii ce vină au ?! Nu e nevoie să crească prin preajmă cu asemenea exemple ba mai mult decât atât că ele mai sunt şi tolerate !
2.2  RE: INCOMPETENTA! trimis de
( 5 mar 2014, 18:24:03
VICTORVICTOR, acest sistem infect, plin de comunisti imbacsiti, te-a facut pe tine competentul de azi ... cu comentarii imbecile, probabil datorate faptului ca nu ai copii, sau ca-i ai, dar inca nu i-ai integrat intr-un colectiv.
Daca DOAR cativa parinti, sau MAJORITATEA acestora, reactionau, POATE aveai dreptate. Dupa cum vezi, este vorba de o revolta a TUTUROR parintilor cu copii in acea clasa, la 3 ( trei ) luni dupa ce acel copil a intrat in acest colectiv !!!
Directoarea actuala mi-a fost profesoara acum 25 de ani, eu cred ca are, deci, destula experienta ca sa aiba habar ce inseamna o ancheta in desfasurare. Care crezi ca va fi rezultatul anchetei cand 29 de parinti vor declara acelasi lucru ?
Copilul are o problema pe care parintii nu vor sa o recunoasca. Izolarea nu e solutia, o vizita la psiholog insa, da.

PS: "v-a rezulta" se scrie corect "VA rezulta". Cu stima !
2.3  RE: INCOMPETENTA! trimis de
( 5 mar 2014, 23:26:09
Bodhi dasteptul...copilul are 6 ani...Potrivit legii era absolut obligatorie o evaluare psihologica ptr a fi inscris in clasa pregatitoare...Semnaleaza ceva psihologul lu peste prajit,ca toti psihologii din Romania post comunista ( cu studii pe banii lu tata ,cu loc de munca pe banii lu tata..)? Nu...Sigur in fisa copilului scrie ca e totul ok...Atunci sa si asume raspunderea pedagogii si eminentele cenusii din scoala aia de doi bani...Nu sa si permita sa comande articole in presa i detrimentul unui copil de 6 ani..aare probleme de comportament? Exista proceduri legale in acest sens...nu ti permiti un asemenea abuz...Scriam mai sus ca in UE un asemenea abuz ar fi adus bani grei familiei copilului,chiar si destituiri din functii...Sper ca familia copilului sa aiba atata tarie incat sa i puna la punct pe acesti pseudo- jandari -profesori de la acea scoala...
2.4  RE: INCOMPETENTA! trimis de
( 6 mar 2014, 10:36:40
V-as ruga sa va puneti in pielea profesorilor care predau la clase cu astfel de elei. Ora e de 50 min, elevi in clasa vreo 25, materie de predat, evaluare, etc, etc. Cand sa te ocupi de un astfel de elev, si CUM? Daca te ocupi doar de el, ii discriminezi pe ceilalti. Si in general, parintii acestor elevi nu sunt deloc cooperanti. Si imaginati-va cum se va comporta cand va avea 17, 18 ani. Ei sunt cei care ii vedeti prin filmulete pe internet ca bat profesorii. Pentru ei se face un tamtam de toata frumusetea, dar CE LEGE II APARA PE PROFESORI?
In concluzie: Exista scoli speciale pentru astfel de elevi. Si impreuna cu familia, au nevoie si de consiliere de specialitate. PUNCT
3.   Trolling de mic trimis de
( 5 mar 2014, 15:53:40
Nu m-a ofuscat articolul. M-a amuzat teribil. In schimb, parerologii de mai sus m-au indignat. Dar am ragait si mi-a trecut. Istericale, snobisme si ignoranta fudula. Tarani.
4.   Numai scoala poate rezolva, restul sunt vorbe. trimis de
( 5 mar 2014, 17:08:13
Cel mai corect e sa mearga baiatul la psihiatru, iar de acolo sa vina cu patalama la scoala. Nu trebuie blamat baiatul si nu e o rusine sa mergi la psihiatru cand ai comportament deviant sau esti normal, nu e vina ta. Poate exista riscul sa scoata ochiul unui copil, sau sa-l impinga astfel incat sa dea cu capul de ceva colturos si atunci cine raspunde? La medic ramane diagnosticul in cadrul familie si se poate urmari caracterul parintilor. Bla, bla, bla.
4.1  RE: Numai scoala poate rezolva, restul sunt vorbe. trimis de
( 5 mar 2014, 23:30:32
Scrie i baiatului de 6 ani ,pe adresa idiotului de reporter,adresa unui psihiatru .Sa mearga cu autobuzul de maine ca si asa la scoala nu l mai primesc...!!! Oare noi ,romanii ,poporul ala destept si multilateral dezvoltat, o bagam pe involutie? Ma uit la voi ,dragi tovarasi si postaci..din prosti...tot mai prost o ducem!!!
4.2  RE: Numai scoala poate rezolva, restul sunt vorbe. trimis de
( 6 mar 2014, 08:25:57
Scoala asta are un medic care trebuie sa raspunda de sanatatea copiilor atat fizic cat si mental. El trebuie atentionat de cadrele didactice. Nu mai comentez acest subiect, fiecare sa-si faca treaba pentru care e platit.
5.   Chemati-l pe Toparjan trimis de
( 5 mar 2014, 18:50:13
Daca era profesorul de sport Toparjan treaba era rezolvata de mult !!!
6.   Chemati-l pe Toparjan trimis de GULINSCHY trimis de
( 5 mar 2014, 20:09:35
Dragul meu acest profesor de sport sa meargă si el la psihiatru cu siguranta are nevoie de suport medical
7.   Consternare! trimis de
( 5 mar 2014, 21:08:01
De ce se afla in treaba unele persoane sa comenteze aiurea pe marginea unui subiect atat de serios si in bataie de joc , nu stiu. Pana nu sunteti si voi parinti sa dea bunul Dumnezeu sa aveti copii dar care sa nu sa vina acasa batuti , abuzati verbal de alti colegi,sau copii din scoala, nu mai comentati ca sa aratati cat va duce capul.
7.1  RE: Consternare! trimis de
( 5 mar 2014, 23:34:07
si daca iti vine batut,te duci la scoala si l omori pe acel coleg? unde l ai trimis? La scoala , u in jungla...voi parintii zilelor noastre nu va stiti nici drepturile nici obligatiile...stiti sa spaguiti profesorii sa va partajeze odraslele..C asa sunteti invatati..
7.2  RE: Consternare! trimis de
( 6 mar 2014, 09:33:24
Ce tare esti Gratiela! E usor sa comentezi de pe margine! Toti sunt priceputi.
8.   Unde esti tu hitler trimis de
( 6 mar 2014, 03:36:28
eutanasiatil iar pe parinti castratii sa nu mai umple lumea de asa specimene.
9.   Comentariu trimis de
( 7 mar 2014, 18:06:50
Draga Gratiela, astazi eu m-am dus dupa plod la scoala sa-l iau pentru ca il stiu pe "micut" si ce sa vezi... Tocmai ii tragea niste pumni copchilului meu si-l mai injura.Chestia asta se intampla inafara scolii...Cand a vazut dracul de copchil ca am venit eu sa-l apar a inceput sa ameninte cu politia. Tremuram din toate maruntaiele de nervi si al meu plod e mare putea sa-l bata mar.Daca nu o lua la sanatoasa eu ii eram nasul!
In concluzie! NU SE FACE NIMIC! Acest specimen merge in continuare la scoala si terorizeaza tot ce ii iese in cale. Eu nu m-am dus la nimeni sa ma plang, nu e cazul deocamdata. Tu ar trebui sa vii aici in tara si tii steagul daca tot esti asa de tare...in comentarii fara rost dupa parerea mea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei