Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 mar 2014 - Anul XIX, nr. 51 (5560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   28 imagini |   ø fişiere video

„La mulţi ani, şcoală iubită!”

Spectacol aniversar susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava

În perioada 24 februarie – 2 martie 2014 Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava a sărbătorit două decenii de existenţă. Cu acest prilej cadrele didactice şi elevii şcolii au pregătit o suită de manifestări menite să marcheze importanţa acestui eveniment. În ziua de 27 februarie, la Casa Culturii, a avut loc serbarea şcolară „La mulţi ani, şcoală iubită!”

Sala mare a Casei Culturii din Suceava, devenită neîncăpătoare, a găzduit un program artistic de excepţie, pregătit cu atenţie pe parcursul săptămânilor ce au precedat acest eveniment.

Copii, părinţi, bunici, profesori, invitaţi din partea Inspectoratului Şcolar Suceava dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au asistat la un spectacol de calitate. Pe parcursul a mai mult de două ore, toţi cei prezenţi i-au admirat şi încurajat pe micii artişti, care, deşi emoţionaţi, s-au descurcat de minune în lumina reflectoarelor.

Prichindeii de la clasele pregătitoare au entuziasmat asistenţa, fie că au dansat pe ritmuri de vals şi country, fie că au prezentat frumoase costume „eco”, la realizarea cărora au contribuit şi părinţii.

Şi restul programului a fost deosebit, elevii şcolii demonstrând că sunt buni dansatori, buni cântăreţi, dar şi excelenţi actori. Coloana sonoră a spectacolului şi momentele muzicale au fost pregătite de domnul profesor Adrian Şoiman, care a trimis pe scenă solişti şi grupuri vocale, dar şi copii care au dovedit cât de bine se descurcă cântând la chitară.

Nu puteau lipsi din spectacol dansurile, foarte apreciate de public: „Coasa şi trandafirul”, un dans popular prezentat de elevii clasei I, dans care a fost precedat de „Hora de la Rădăşeni”, în interpretarea a două micuţe soliste, eleve tot în clasa I; un dans cu accente latino prezentat de elevele claselor a III-a şi a IV-a, un excelent moment de street dance, un scurt dans rusesc, un moment sensibil, în care dansul şi poezia s-au împletit armonios, un dans modern pregătit de elevi din clasa a III-a, dar şi un moment special, de dans sportiv, prezentat de elevii Şcolii de dans „Fly dance”.

Un moment aparte l-a constituit prezenţa pe scenă a fostei absolvente a şcolii noastre, actualmente elevă a C.N. „Petru Rareş”, Bianca Coştiug, care a impresionat asistenţa cu o coregrafie sofisticată.

Programul a conţinut şi scurte dramatizări şi recitări, o scenetă plină de culoare care ne-a trimis „La iarmaroc în Neamţ”, un moment de „School comedy”, intens aplaudat; până şi Chiriţa a ajuns pe scena Casei Culturii, îndrumată de bagheta măiastră a doamnei profesoare Liliana Finaşcu, cea care a realizat sceneta „Chiriţa isprăvniceasă”.

Din culise, vocea doamnei învăţătoare Tania Cozmei i-a însoţit în permanenţă pe micii artişti de pe scenă, fiecare moment beneficiind de o frumoasă prezentare.

Punctul culminant al spectacolului a fost susţinut de grupul folcloric „Frunză verde”, coordonat de doamna profesoară Oltea Prelucă, cea care ştie să sădească în inima copiilor dragostea de neam şi ţară, precum şi respectul pentru tradiţiile poporului român. Cei aproximativ 60 de elevi îmbrăcaţi în superbe costume populare au prezentat o suită de dansuri, iar cele două soliste, una dintre ele elevă în clasa I, cealaltă din clasa a VII-a, i-au emoţionat până la lacrimi pe mulţi dintre cei prezenţi.

În încheierea programului copiii care au susţinut acest spectacol aniversar au cântat cu drag „La mulţi ani, şcoală iubită!” (pe versuri şi muzică Ion Cozmei şi Tania Cozmei).

În culise, la fel de emoţionaţi, s-au aflat şi cei care au coordonat numerele cuprinse în program sau au ajutat la buna desfăşurare a spectacolului: Viorica Murăraşu, Tania Cozmei, Nela Calfa, Violeta Faliboga (care este şi autoarea uneia dintre scenetele prezentate), Lidia Iacob, Gabriela Popescu, Delia Dranca-Iacoban, Laura Dascălu, Adriana Nichitean, Liliana Ştefan, Adriana Grădinariu, Liliana Dumitrana (care a şi interpretat piesa pe care au valsat elevii claselor pregătitoare), Brânduşa Gabor, Luminiţa Martiniuc, Adrian Şoiman, Liliana Finaşcu, Alexandrina Jijie, Vasile Cvasniuc, Ionuţ Beligan.

Decorurile, speciale şi în ton cu importanţa momentului aniversar, au fost realizate de domnul profesor Constantin Ungureanu, dar şi de către catedra claselor pregătitoare. Scenariul şi regia artistică poartă semnătura doamnei profesoare Alexandrina Jijie. Tuturor le-a mulţumit, la scenă deschisă, doamna directoare a Şcolii Gimnaziale Ion Creangă, Dorina Murariu.

Prof. Alexandrina JIJIE

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol aniversar susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava.
 Vizualizări articol: 2618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Spectacol aniversar susţinut de elevii Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei