Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sancţiuni

Şapte primari şi un viceprimar riscă o interdicţie de trei ani de a mai candida

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte primari şi un viceprimar din judeţul Suceava pot pierde dreptul de a mai candida pentru un nou mandat la viitoarele alegeri locale. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a fost sesizată că primarii de Rădăuţi- Aurel Olărean, Udeşti- Săvel Botezatu, Ipoteşti- Dumitru Corjuc, Burla- Viorel Pintiliuc, Capu Câmpului- Gheorghe Cajvan, Slatina- Ilie Gherman şi Dolheşti- Cătălin Darabă, precum şi viceprimarul de Stulpicani- Niculina Mihalea s-ar afla în conflict de interese. Pentru primarii din Udeşti şi Ipoteşti, ANI s-a pronunţat şi a stabilit conflictul de interese. Primarul de Ipoteşti, Dumitru Corjuc, a contestat decizia şi aşteaptă soluţionarea.

În cazul primarului de Dolheşti, Cătălin Darabă, care are atât soţia, cât şi nora angajate în primărie, prefectul de Suceava, Florin Sinescu s-a autosesizat în urma apariţiei unui articol pe această temă în cotidianul Monitorul de Suceava şi a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate verificarea acestei situaţii.

 

Interdicţia nu se extinde asupra altor funcţii şi demnităţi publice

În cazul în care ANI constată conflictul de interese şi decizia rămâne definitivă, respectivii aleşi locali nu mai pot candida timp de trei ani la aceeaşi funcţie. Decizia Curţii Constituţionale nr.460/2013 este extrem de clară: persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor legii, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului. Prin urmare, primarii nu mai pot candida pentru un nou mandat de primar, iar viceprimarul nu mai are dreptul să candideze la un mandat de consilier local. Interdicţia nu se extinde asupra celorlalte funcţii şi demnităţi publice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte primari şi un viceprimar riscă o interdicţie de trei ani de a mai candida.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Şapte primari şi un viceprimar riscă o interdicţie de trei ani de a mai candida4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Conflict trimis de
(27 feb 2014, 08:17:25
sa dea domnul sa scapam de acesti ,,,,,,,,,,,,,,,,,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei