Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Probleme tehnice

Peste 22.000 de familii au rămas ieri fără căldură şi apă caldă, după o avarie la magistrala de termoficare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O avarie apărută ieri dimineaţă la principala conductă de termoficare a Sucevei, în zona Pieţei Mari, a dus la oprirea căldurii şi apei calde în întreg oraşul, pentru aproximativ şase ore.

Cum intervenţia echipei de reparaţii nu putea avea loc fără golirea sistemului de termoficare, prin care circula apă fierbinte, la mare presiune, oprirea căldurii şi apei calde pentru întreg oraşul a fost singura opţiune posibilă.

Manevrele de oprire a furnizării agentului termic au fost făcute în jurul orei 08.00 dimineaţa, dar, din inerţia sistemului, căldura din calorifere a mai fi simţită o perioadă în locuinţele sucevenilor, mai ales că în jurul orei 09.00 pompele de recirculare din oraş încă erau în plină funcţiune.

Directorul de termoficare Neculai Frunzaru a precizat: „Avaria a apărut într-o zonă de îmbinare între conductele reabilitate anii trecuţi şi cele refăcute prin anii '90, probabil de la un defect ascuns al conductei de aerisire. Intervenţia în sine nu ar trebui să dureze decât vreo trei ore, dar mai mult durează operaţiunile de golire şi apoi de umplere a sistemului de termoficare”.

Lucrările de remediere a defecţiunii apărute la magistrala de termoficare din care se bifurcă apoi magistralele I şi II, care alimentează cartierele Burdujeni, Obcini, George Enescu, Zamca şi Areni, au fost finalizate în jurul orei 14.00.

„Între orele 14.00 şi 15.00 căldura şi apa caldă au ajuns la majoritatea punctelor termice din oraş. Am mai întâmpinat câteva probleme la unele puncte termice, unde au fost necesare intervenţii pentru aerisirea sistemului, dar nu sunt lucrări de durată”, a declarat ieri după-amiază directorul de termoficare de la Termica.

Practic, reluarea furnizării energiei termice s-a făcut mai devreme cu câteva ore faţă de ora estimată iniţial (17.00), căldura ajungând din nou în caloriferele celor peste 22.000 de familii racordate la sistemul centralizat înainte de lăsarea serii, când temperaturile exterioare sunt mai scăzute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 22.000 de familii au rămas ieri fără căldură şi apă caldă, după o avarie la magistrala de termoficare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 22.000 de familii au rămas ieri fără căldură şi apă caldă, după o avarie la magistrala de termoficare a Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei