Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Consiliu Comunitar Consultativ la nivelul municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această săptămână a Consiliului Local Rădăuţi prevede un proiect de hotărâre pentru constituirea Consiliului Comunitar Consultativ la nivelul municipiului şi aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare, proiect iniţiat de primarul Aurel Olărean.

Potrivit regulamentului, Consiliul Comunitar se constituie ca o structură comunitară independentă care sprijină activitatea de autoritate tutelară desfăşurată de Direcţia de Asistenţă Socială din subordinea Consiliului Local al municipiului Rădăuţi, în vederea soluţionării la nivel local a cazurilor speciale, în scopul prevenirii separării copilului de familie, a prevenirii abandonului familial şi/sau şcolar şi realizării unei protecţii sociale viabile. Trebuie precizat că acest consiliu nu se subordonează autorităţilor administraţiei publice locale, nu se substituie autorităţilor locale şi nici Direcţiei de Asistenţă Socială.

Consiliul are relaţii de colaborare cu instituţiile care au obiect de activitate asistenţa socială şi are caracter de voluntariat. Potrivit proiectului de hotărâre, Consiliul este format din secretarul municipiului, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, coordonatorul subfilialei locale a organizației „Salvaţi Copiii”, şeful Poliţiei Locale, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Rădăuţi, un reprezentant al compartimentului de proximitate din cadrul Poliţiei Municipale, cât şi doi consilieri locali care vor fi aleşi în cadrul întrunirii de joi.

 

Olărean: Autorităţile publice locale au obligaţia să promoveze respectarea drepturilor copilului

Autorităţile publice, organismele private autorizate, precum şi persoanele fizice şi juridice responsabile de protecţia copilului sunt obligate să respecte, să promoveze şi să garanteze drepturile copilului stabilite de Constituţie, de lege, în concordanţă cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la drepturile copilului ratificată prin Legea 18/1990.

”Autorităţile publice locale au obligaţia să promoveze respectarea drepturilor copilului în unităţile administrativ teritoriale, asigurând prevenirea separării copilului de părinţii săi, precum şi protecţia specială a copilului lipsit temporar sau definitiv de îngrijirea părinţilor săi”, arată primarul Aurel Olărean în expunerea de motive ataşată proiectului de hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliu Comunitar Consultativ la nivelul municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consiliu Comunitar Consultativ la nivelul municipiului Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei