Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În prima lună a anului

Nouă firme cu capital străin din judeţul Suceava şi-au încetat activitatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nouă firme înfiinţate în judeţul Suceava de oameni de afaceri din străinătate au fost închise în prima lună a acestui an. Potrivit ultimelor informaţii publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, numărul firmelor cu capital străin care au fost desfiinţate este mai mare decât cel al societăţilor cu participare străină înfiinţate în luna ianuarie 2014, care a fost de opt. O diferenţă mai mare se poate observa dacă se compară valorea totală a capitalului subscris al firmelor străine desfiinţate cu cea de la societăţile nou înfiinţate. Astfel, dacă în cazul celor nouă firme desfiinţate capitalul total a fost de 24.000 de lei (240 de milioane de lei), cele opt societăţi înfiinţate în prima lună a acestui an de către oameni de afaceri din străinătate au în total un capital de doar 1.400 de lei (14 milioane de lei). Potrivit datelor de la ONRC, la sfârşitul anului 2013 în judeţul Suceava erau 1.592 de firme cu participare străină la capital, cu o valoare totală a capitalului subscris de 1,43 milioane de lei (14,3 miliarde de lei vechi).

Din datele statistice publicate de Registrul Comerţului, în prima lună a anului au fost înregistrate 205 de înmatriculări noi de persoane fizice şi juridice, mai mult decât în luna ianuarie 2013, când numărul înmatriculărilor noi a fost de 174.

Scăderi semnificative s-au înregistrat la numărul societăţilor care şi-au suspendat activitatea sau au fost dizolvate luna ianuarie 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă în prima lună a anului trecut s-au înregistrat 100 de suspendări de activitate ale unor firme, în luna ianuarie 2014 au fost doar 46 de suspendări. De asemenea, numărul dizolvărilor de societăţi a scăzut cu 57,35%, de la 68 în luna ianuarie 2013, la 29 în ianuarie 2012.

Tot în luna ianuarie a acestui an au mai fost înregistrate şi 209 de radieri de firme din Registrul Comerţului.

Din raportul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului mai reiese faptul că 11 societăţi sucevene au intrat în insolvenţă pe parcursul primei luni din acest an. În luna ianuarie din 2013, numărul firmelor din judeţul Suceava care au intrat în procedură de insolvenţă a fost de 40. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă firme cu capital străin din judeţul Suceava şi-au încetat activitatea.
 Vizualizări articol: 2839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nouă firme cu capital străin din judeţul Suceava şi-au încetat activitatea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei