Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2014 - Anul XIX, nr. 44 (5553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


PSD câștigă, dar şi pierde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiind un an dublu electoral, formațiunile politice se află, firesc, în campanie electorală. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, şi prim-vicepreşedintele partidului, deputatul Ioan Balan, au făcut parte din delegaţia PDL care a fost primită de cancelarul CDU al Germaniei, Angela Merkel. Cum doamna Merkel nu se fotografiază cu orice politician care visează la aşa ceva, e limpede că unul dintre cei mai puternici oameni ai Europei îi consideră pe cei de la PDL partenerii săi de dialog din România. În încercarea disperată de a atrage privirile de la fotografia cu Angela Merkel şi cu liderii PDL, partidul lui Traian Băsescu, PMP, s-a apucat să cheme poporul la luptă cu acciza suplimentară pe care Guvernul Ponta vrea să o introducă la combustibili. Cică, şi PMP Suceava strânge semnături pentru ca o astfel de măsură să nu fie aplicată.

USL-ul, şi când spun USL mă refer în primul şi în primul rând la PSD, le-a pregătit pensionarilor din municipiul Suceava abonamente la jumătate de preţ pe mijloacele de transport în comun. Toţi cei 22.000 de pensionari suceveni, indiferent de sex, religie, simpatii politice şi pensie, pot plăti doar 33 de lei pentru un abonament. Măsura electorală reprezintă cel puţin o lipsă de respect faţă de cei care trudesc pentru salariul minim pe economie şi care plătesc 66 de lei pentru un abonament cu care fac naveta la serviciu. Măsura propusă de USL şi aprobată de Consiliul Local Suceava înseamnă că toţi contribuabilii, inclusiv cei cu salarii mult mai mici decât unele pensii, contribuie la subvenţionarea abonamentelor pentru pensionari. Însă, după cum se ştie, pensionarii sunt cei mai disciplinaţi alegători, iar cei mai mulţi dintre ei sunt votanţii partidului condus cândva de Ion Iliescu.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, aproximativ 300 de oameni au protestat în Vama Siret împotriva deciziei Guvernului Ponta care limitează drastic micul trafic de frontieră. Sucevenii obişnuiţi să meargă regulat după produse ieftine la Cernăuţi nu mai pot face acest lucru, pentru că Guvernul Ponta a decis să stabilească un plafon al produselor care pot fi aduse de peste graniţă. Din micul trafic de frontieră nu trăiesc numai familiile celor care ştiu pe de rost drumul spre Cernuţi, ci şi cei care, din cauza sărăciei, sunt obligaţi să cumpere marfă de la aceştia.

Aşa că s-ar putea ca voturile pe care PSD le va câştiga de la pensionarii din municipiul Suceava să le piardă la graniţa de nord a judeţului. Asta în cel mai fericit caz, pentru că cei care sunt dependenţi de mâncarea, ţigările şi băutura aduse de la ucraineni sunt mai mulţi decât pensionarii care se vor plimba cu autobuzele TPL la jumătate de preţ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD câștigă, dar şi pierde.
 Vizualizări articol: 3117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
PSD câștigă, dar şi pierde5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei