Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Învăţare prin joc

„Laborator de joacă”, o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber pentru părinţii şi copiii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Părinţii care vor să petreacă mai mult timp cu copiii lor într-un spaţiu nonformal, sub coordonarea unor specialişti, să le dezvolte micuţilor creativitatea, imaginaţia, să îi ajute să deprindă variate abilităţi sau să le cultive încrederea în sine interacţionând cu alţi copii, pot frecventa „Laboratorul de joacă”, un proiect cu frecvenţă lunară.

Participarea la acest atelier este gratuită, iniţiatorii acestor activităţi fiind Cabinetul individual de psihologie Psychology UniversCity, reprezentat de psih. Liliana Bujor, şi lect. univ. dr. Nadia Serdenciuc de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit acestora, proiectul se adresează copiilor cu vârste între 7 şi 10 ani şi părinţilor care vor să îmbine jocul cu învăţarea și presupune o serie de activităţi de timp liber, ce implică metode şi tehnici de formare şi stimulare a dezvoltării personalităţii.

 

Părinţi din afara municipiului Suceava vin la „Laboratorul de joacă”

Coordonatorii laboratorului spun că acesta reprezintă o alternativă plăcută şi atractivă de petrecere a timpului liber, un spaţiu ce încearcă să armonizeze jocul cu învăţarea, unde copiii desenează, modelează, lucrează în echipe, primesc exerciţii, ghicitori etc.

Prima ediţie a „Laboratorului de joacă” a avut loc în luna iunie a anului trecut, iar dacă la primele ediţii ale activităţii cei mici veneau însoţiţi de mămici, la următoarele ateliere au participat şi taţi sau bunici. Mai mult de atât, deşi laboratorul se ţine în incinta Iulius Mall, sunt părinţi din afara municipiului Suceava care frecventează regulat aceste activităţi.

Potrivit lect. univ. dr. Nadia Serdenciuc, „ne propunem să construim un mediu în care copiii să se descopere, iar părinţii să aibă şansa de a vedea lumea prin ochii copiilor lor, astfel încât să-i poată sprijini mai bine şi să le poată susţine dezvoltarea potenţialului de care dispun”.

Aceasta a mai arătat că, la cererea adulţilor, organizatorii intenţionează să propună şi să iniţieze o serie de activităţi pentru dezvoltarea personală a părinţilor.

„Ei simt nevoia să găsească o cale mai uşoară, mai atractivă, mai interesantă de a se apropia de copiii lor şi de a comunica mai bine cu ei”, a mai menţionat Nadia Serdenciuc.

Aflate deja la a VII-a ediţie, activităţile întreprinse în cadrul laboratorului au câştigat rapid încrederea părinţilor, iar feedbackurile din partea acestora nu au întârziat să apară.

Conform psih. Liliana Bujor, „cele mai multe dintre activităţi îi implică şi pe părinţi. Ne jucăm împreună, având în spate un mesaj educaţional. Părinţii ne transmit că ei constată de la o lună la alta că micuţii au câştigat mai ales pe dimensiunea interrelaţionării şi a integrării în grup”.

 

Peste 80 de copii au trecut pe la „Laboratorul de joacă”

De-a lungul celor şapte ediţii organizate, peste 80 de copii au participat la activităţile propuse în cadrul „Laboratorului de joacă”.

Monica Marghetici, mama lui Ioan, se află la cea de-a V-a participare, activităţile de la atelier întrecându-i aşteptările.

„La fiecare ediţie am descoperit ceva nou despre copilul nostru. Aşteptam de mult un asemenea proiect creativ în Suceava. Noi am venit cu un copilaş mai timid, care şi-a găsit aici parteneri de dialog şi mai multă încredere în sine. De la ediţie la ediţie, a reuşit să comunice cu copii diferiţi şi să-şi deschidă sufletul celor două doamne formatoare”, spune Monica Marghetici.

Deja „veterană” a laboratorului, Elena Motoveleţ vine cu fiica sa Ania de şase ediţii.

„Mi-a plăcut ideea de a descoperi copilul într-o altă conjunctură. Am vrut să petrec un timp de calitate alături de el şi să redescopăr, în acelaşi timp, frumuseţea copilăriei. Am descoperit lucruri noi despre el şi de fiecare dată aşteaptă să revină la aceste activităţi, chiar insistă”, a menţionat Elena Motoveleţ.

Laboratorul se desfăşoară în jurul datei de 10 a fiecărei luni, iar cei ce doresc să participe se pot înscrie la adresa psychology.universcity@gmail.com. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Laborator de joacă”, o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber pentru părinţii şi copiii suceveni.
 Vizualizări articol: 3254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Laborator de joacă”, o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber pentru părinţii şi copiii suceveni5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei