Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 feb 2014 - Anul XIX, nr. 45 (5554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Dar selecţioner nu ne trebuie?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reiau de unde încheiasem, adică de la grupa noastră pentru preliminariile Euro 2016. Pentru că, între timp, am auzit ce a spus pe domnu’ Piţi, onor selecţionerul. Cică am mai avea nevoie de vreo 10 jucători pentru a ne califica la turneul final! Păi cum vine asta?

Ia să recapitulăm... Deci ţie, selecţioner, ţi se bagă sub nas un contract cu răgaz de peste patru ani înainte de atingerea obiectivului şi mai mult de doi înaintea începerii preliminariilor, pe o sumă indecentă pentru România în orice condiţii, nu numai pe timp de criză, iar tu, selecţioner, după atâta timp în care asta trebuia să faci, reconstrucţie, vii şi spui că-ţi mai trebuie 10 jucători?! Mi se pare tupeul maxim. Sau o oarecare lipsă de inteligenţă. Ăsta e în stare să susţină, după ratarea obiectivului, că a avut o misiune imposibilă. Ce putea să facă dacă n-avem jucători?! Vorba unui actor celebru, ţară mică, mese puţine...

Tot între timp, şi absolut firesc, aflăm că mai toată lumea din grupa noastră îşi face planuri de calificare. La o asemenea tragere la sorţi, a te clasa la mijlocul clasamentului pare posibil pentru Finlanda sau Irlanda de Nord, iar acest lucru este echivalent cu accederea la baraj, acolo unde este aproape exclus să se rătăcească vreo naţiune cu greutate în fotbal. Vom suporta asaltul unor outsideri, de multe ori mai dificil de contracarat decât al unor favoriţi cerţi. Trebuie să fim conştienţi că în preliminariile precedente am bătut pasul pe loc în ceea ce priveşte reconstrucţia, asta şi pentru domnu’ Piţi îl rechema la lot pe Cociş, 30 de ani, după vreo doi ani de absenţă.

Dacă aruncăm o privire şi peste celelalte grupe, observăm că n-o să avem parte de meciuri la vârf, foarte probabil aceste etape nu vor avea sare şi piper. Probabil vor fi şi ceva surprize, pentru că granzii, neavând grija reală a unui loc calificant, vor mai lăsa să le scape unele ciozvârte. Este cu adevărat şansa naţiunilor mici, pentru accederea în premieră la un turneu final. În ce ne priveşte, sunt sceptic, dar cred totuşi că la baraj vom ajunge. Baraj pe care nu-l vom câştiga cu domnu’ Piţi, doar că el va ieşi foarte câştigat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dar selecţioner nu ne trebuie?.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dar selecţioner nu ne trebuie?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei