Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 feb 2014 - Anul XIX, nr. 43 (5552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În creştere

Rata şomajului din judeţ se apropie de 7%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul 2014 a debutat cu o creştere a numărului de şomeri în judeţul Suceava, rata şomajului apropiindu-se de 7%. Conform datelor contabilizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, la finele lunii ianuarie rata şomajului din judeţ s-a cifrat la 6,87%, în creştere cu 0,44% faţă de decembrie 2013.

Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, a explicat care ar fi cauzele acestei creşteri: “Creşterea apare cu precădere de la şomerii care nu beneficiază de indemnizaţie şi care solicită intrarea în evidenţele noastre pentru a obţine ajutoare alimentare finanţate din fonduri europene sau pentru a-şi îndeplini obligaţia legală de căutare a unui loc de muncă, înainte de a beneficia de venitul minim garantat. Trendul crescător al ratei şomajului este specific şi repetitiv pentru această perioadă a anului, în care şi activităţile economice din anumite domenii intră în stagnare”.

Anca Capverde a făcut referire în special la domeniul construcţii, în care iarna se fac de regulă disponibilizări sezoniere.

În cifre, în judeţ sunt înregistraţi oficial 17.298 de şomeri.

Trebuie precizat că pe parcursul anului trecut rata şomajului a fost între 5 şi 6,4%.  Cei mai puţini şomeri au fost în perioada verii, în timp ce în primele şi ultimele luni ale anului trecut, practic în sezonul rece, a crescut numărul persoanelor fără loc de muncă. De precizat că în ultima parte a anului 2012, conform datelor Diecţiei Judeţene de Statistică, rata şomajului a fost semnificativ sub 6%.

Aşadar, o analiză pe termen mai lung indică în mod clar o creştere a numărului de şomeri.

Conform evidenţelor AJOFM Suceava, cei mai mulţi şomeri sunt concentraţi pe zona Suceava şi Fălticeni (municipiu şi localităţile limitrofe). Mulţi şomeri sunt şi în zona Rădăuţi, în timp ce numărul cel mai mic de suceveni care figurează oficial fără loc de muncă sunt din zonele Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Mai trebuie amintit că oferta de locuri de muncă preponderentă promovată de AJOFM Suceava este pentru municipiul Suceava, în timp ce pentru şomeri din alte zone ale judeţului posturile vacante pot fi numărate pe degete. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rata şomajului din judeţ se apropie de 7%.
 Vizualizări articol: 1598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rata şomajului din judeţ se apropie de 7%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei