Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 feb 2014 - Anul XIX, nr. 43 (5552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru anul şcolar 2014-2015

Astăzi debutează înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I, pentru anul şcolar 2014-2015, va începe astăzi şi va avea două etape, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). 

Prima etapă se va desfăşura în perioada 24 februarie – 14 martie 2014. Părinţii pot completa cererile tip de înscriere online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, de luni până vineri, în intervalul orar 8-20, şi sâmbăta, în intervalul 8-13.

Potrivit estimărilor realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, în anul şcolar 2014-2015, 6.996 de copii din Suceava se vor înscrie în clasa pregătitoare, cu 600 mai mulţi decât în anul şcolar actual. Cei aproape 7.000 de copii vor fi cuprinşi în 361 de clase.

La etapa a II-a, care se va desfăşura în perioada 25 martie – 4 aprilie 2014, participă doar cei care nu au fost cuprinși într-o unitate de învățământ după prima etapă. În data de 11 aprilie, la fiecare unitate de învățământ se vor afişa listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare.

Înscrierea în clasa pregătitoare se va face la fel ca anul trecut, în doua etape. În prima fază trebuie să se înscrie atât copiii ai căror părinţi optează pentru şcoala de circumscripţie, cât şi cei care aleg o altă şcoală. Toți copiii ai căror părinți solicită înscrierea în clasa pregătitoare la școala de circumscripție vor fi înmatriculați la unitatea de învățământ solicitată. Pe locurile libere, se înscriu și, ulterior, se înmatriculează copiii care provin din alte circumscripții școlare.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2014 inclusiv au obligația de a-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare. Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2014 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se face, la nivelul judeţului Suceava, în opt centre. Acestea pot fi consultate pe pagina electronică a IŞJ Suceava, la secţiunea „Înscrierea în învăţământul primar 2014”.

Tot pe această pagină părinţii pot vedea şi documentele pe care trebuie să le prezinte la secretariatul şcolii, dar şi alte informaţii suplimentare. Totodată, sucevenii care doresc să afle mai multe informaţii despre organizarea clasei pregătitoare în anul şcolar 2014-2015 pot apela numărul 0 800 816 230.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi debutează înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I.
 Vizualizări articol: 1319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Astăzi debutează înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei