Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 feb 2014 - Anul XIX, nr. 43 (5552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene pentru finalizarea unor lucrări la şcolile sucevene

Luni, 24 Februarie 2014 (19:05:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat luni în cadrul unei întâlniri cu primarii suceveni că primăriile vor putea să depună anul acesta cereri de finanţare pentru obţinerea de fonduri europene în vederea finalizării lucrărilor începute în urmă cu mai mulţi ani la unele şcoli din judeţ. Cătălin Nechifor a explicat că aceste finanţări vor putea fi accesate prin Programul Operaţional Regional, fondurile europene disponibile la nivel naţional în acest scop fiind de 150 de milioane de euro. El a arătat că Regiunii de Nord-Est îi este alocată 16,32% din această sumă, ceea ce reprezintă cel mai mare procent comparativ cu banii distribuiţi în celelalte regiuni. „Avem o felie importantă din aceste fonduri şi va trebui să facem eforturile necesare pentru a ne încadra în termenele stabilite pentru depunerea cererilor de finanţare”, a subliniat şeful administraţiei judeţene. El a adăugat că o primă etapă de depunere a cererilor va începe în data de 5 martie a.c., când vor fi prezentate o serie de documente preliminare, după care, în etapa a doua vor fi depuse cererile de finanţare pentru proiectele care vor fi admise. “Avem la dispoziţie puţin timp şi, chiar dacă va fi o perioadă inclusiv de campanie electorală, vă rog să vă preocupaţi toţi cei sunteţi interesaţi de o astfel de finanţare să reuşim să depunem documentele cum trebuie”, a declarat preşedintele CJ Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri europene pentru finalizarea unor lucrări la şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Fonduri europene pentru finalizarea unor lucrări la şcolile sucevene3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnu Nechifor, nu e destul trimis de
(24 feb 2014, 20:35:38
Intentia este buna, actiunea este corecta, dar procedura nu este buna. Deoarece nu avem un sistem, o institutie sau on ONG care sa urmareasca aceste fonduri. Ele trebuie urmarit factura cu factura deoarece cu toti banii aia riscati sa ii pierdeti prin proiectele alea si sa ajunga unde nu trebuie. A doua problema este ca primarii aia responsabili de scoli nu stiu cum sa isi gestioneze banii, ei o sa compara la preturi prea mari de la familie, prieteni, rude, etc.
In final, ar trebui folositi banii mai bine investiti in firme care se ocupa cu constructii. Licitatii sunt cea mai buna solutie, astfel ajutam si mediu privat si mediul public.

Dar revin, cel mai important este ca toate cheltuielile trebuie justificate prin facturi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei