Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2014 - Anul XIX, nr. 42 (5551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


PSD și PNL se bat pentru ceva ce nu mai e

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

USD, noua abreviere politică de pe scena cu iluzioniști a României, vrea să-și tragă de partea sa electoratul USL. Care electorat? PNL, prins într-un vârtej autodevorator în care Crin Antonescu se calcă pe picioare cu Crin Antonescu, iar partidul încearcă să se apere de PSD dându-și singur pumni în cap, se bate și el până la urmă pentru o halcă sănătoasă din electoratul USL. Care, întreb iar, electorat USL? Să râzi, îți vine, cum râdea Băsescu între popi, poza aia indicându-l jumătate dus cu capul, jumătate dus cu ailaltă parte a capului. Să râzi chiaun, să râzi de râsul tău, fiindcă până la urmă e un râs amar. Electoratul USL, domnilor, nu mai există. Nu de când se păruiesc Ponta și Antonescu, Antonescu și Ponta, spre deliciul celor cinci membri ai Mișcării Populare, la care se va adăuga Ilieșiu. Nu mai există, într-o proporție de 80 la sută, calculată atunci de niște sondaje care contabilizau înjurăturile de după pactul ăla nenorocit care l-a făcut pe Băsescu să fie ce-a fost și chiar mai mult decât atât. Din electoratul USL, în urma dușului rece al acelei insulte petrecute la Cotroceni, la o masă avându-i în jur pe Băsescu, Ponta, Antonescu și Dragnea, din care doi convivi au și semnat o țidulă, a rămas o cincime, iar acum și mai puțin. Sigur, fiecare partid își are electoratul lui, și ăla cam derutat azi, cam speriat, cam nesigur pe el. PSD, ca partidul cel mai mare, are electoratul lui. PNL are și el electoratul lui liberal, mai puțin numeros probabil. PC, UNPR își au și ei votanții lor, câți or fi. Dar electorat USL nu mai există! S-a volatilizat. PSD, care are în el niște hrebenciuci neîntrecuți în combinații politice ar trebui să arunce mai iute decât le-o cere PNL, numele ăsta combinat și păgubos. Să-și zică Alianța PSD, Alianța Fericirii Naționale, dar nu alianța lui pește prăjit, USD care alimentează o rană și accelerează enervări. Vă amintiți cum fugeau la alegeri pedeliștii lui Băsescu de Portocaliu și cum se îmbrăca ăla mic de-a cumpărat moșia Nana, Adrian Rădulescu, în verde și cum umbla ca o mireasă albă Udrea?

Dacă PSD și PNL se bat azi pentru electoratul USL, dacă asta e miza, cu riscul de a-i enerva pe toți, considerându-se din nou înjurați, le spun că se bat ca proștii pe ceva care nu mai există. Fiecare s-a întors la electoratul lui, mult, puțin, cât e. Orice atingere cu ce te-a dezamăgit și insultat resuscită enervări. Suntem, oricât ar părea de straniu, în faza în care un nume de care multe milioane de cetățeni și-au atârnat speranțele, s-a prăbușit și s-a spart, ca un candelabru. Restul nu înseamnă decât jocuri de guvernare, scandaluri dizgrațioase pe scara cărora se cocoață nestingherit, din nou cu vânt norocos în pânze, inamicul Băsescu. El dă iar indicații la televizor, pune și dă jos miniștri, validează certificate de sănătate și-l înjură pe binefăcătorul lui care a priceput sper că facerea de bine e nenorocire de mamă. Mama nenorocită e de astă dată poporul român.

Peste gard, în Ucraina, războiul civil arată nu doar două lumi care se separă în funcție de interese și simpatii, unii privind spre Moscova, alții spre Occident, ci și uriașe interese strategice și geopolitice care angajează cele mai mari forțe ale lumii. E un teatru sângeros unde, pe lângă actorii băștinași, legitimi, care-și proclamă drepturile și se bat până la moarte pentru ele, și un teatru unde au loc și mulți, foarte mulți jucători infiltrați care ațâță răzmerița și verifică, prin lunetă, rezistența la glonț a unor scăfârlii. Mor civili și mor polițiști, în funcție de ordinul pe care l-a primit lunetistul. Războiul de lângă noi a început, iar focul, ca la clucile de coceni, se ia iute în funcție de cum bate vântul. Așa că atenție cu chemările în stradă, cum făcea deunăzi arendașul din Deal, același care acum semnalează pericolul din Ucraina, grav și sobru ca o turlă de schit, singurul individ planetar care știe și înțelege tot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD și PNL se bat pentru ceva ce nu mai e.
 Vizualizări articol: 2934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
PSD și PNL se bat pentru ceva ce nu mai e4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei