Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 feb 2014 - Anul XIX, nr. 43 (5552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaluare

Numărul tinerilor care au împlinit 18 ani, dar care au rămas în grija statului, este în scădere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul tinerilor care au împlinit 18 ani, dar care au rămas în grija statului, este în scădere. În anul 2010, erau înregistraţi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava 287 de tineri aflaţi în sistemul de protecţie, în timp ce, la sfârşitul anului trecut, erau doar 217.

148 de tineri dintre cei 217 se află în centre de plasament de tip rezidenţial. Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, a declarat că instituţia pe care o conduce încearcă să promoveze cât mai multe programe sociale, pentru tinerii care urmează să părăsească sistemul de protecţie, „pentru creşterea capacităţii de a se integra socio-profesional”.

DGASPC Suceava derulează, în parteneriat cu Fundaţia “Hope&Homes for Children România”, un program de integrare socio-profesională pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie, în cadrul căruia, în primele şase luni ale anului trecut, cinci tineri din sistem au fost ajutaţi cu suma de 5.550 de lei, bani cu care să îşi închirieze o locuinţă până îşi găsesc un loc de muncă. Protecţia Copilului a încheiat un parteneriat cu Şcoala Postliceală Sanitară „Laureatus” Siret, având ca scop şcolarizarea a opt tineri proveniţi din sistemul de protecţie rezidenţial.

„În structura DGASPC Suceava funcţionează Centrul social cu destinaţie multifuncţională Gura Humorului, destinat tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie, centru care are 13 beneficiari. Este vorba de un proiect din cadrul Programului de Incluziune Socială, finanţat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD)”, a explicat Adomniţei.

Pentru fiecare copil sau tânăr care părăseşte sistemul de protecţie, DGASPC Suceava acordă o sumă de bani echivalentă cu salariul minim pe economie, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Anul trecut, au fost evaluaţi şi consiliaţi vocaţional 68 de tineri din sistemul de protecţie, în vederea dezvoltării abilităţilor personale şi a competenţelor profesionale ale acestora. În cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava funcţionează ateliere de sculptură, pictură, de tâmplărie, ţesături şi împletituri, fermă zootehnică, în care copiii/tinerii din sistemul rezidenţial dobândesc deprinderea unei meserii, în vederea integrării profesionale la ieşirea din sistemul de protecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul tinerilor care au împlinit 18 ani, dar care au rămas în grija statului, este în scădere.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Numărul tinerilor care au împlinit 18 ani, dar care au rămas în grija statului, este în scădere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei