Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 feb 2014 - Anul XIX, nr. 43 (5552)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Râul care ne leagă”

Importanţa şi potenţialul râului Suceava, evidenţiate în cadrul unui proiect al Colegiului Tehnic „Al.I. Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 20 februarie, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava a găzduit prima activitate din proiectul „Suceava – râul care ne leagă”, proiect ce îşi propune să tragă un semnal de alarmă pentru rezolvarea problemelor de mediu existente în bazinul hidrografic al râului Suceava, reevaluarea potenţialului acestui râu şi conştientizarea elevilor cu privire la importanţa acestuia.

Intitulată „Împreună învățăm să prețuim apa”, activitatea de joi a adus în jurul unei mese rotunde partenerii din acest proiect, animați de aceeași dorință de a sensibiliza comunitățile locale și de a implica mai mult autoritățile în păstrarea calității mediului din bazinul râului Suceava. Specialiștii prezenți au oferit informații despre calitatea apelor râului, despre legislația europeană, despre consecințele aplicării în exces a îngrășămintelor chimice și, nu în ultimul rând, despre cum poate fi valorificat potențialul turistic al acestui bazin hidrografic.

Parteneri în proiect și de discuții au fost Anca Cojocaru - Sistemul de Gospodărire a Apei Suceava, ing. Iluță Cocriș - Agenția de Protecția Mediului Suceava, prof. dr. Constantin Cocerhan - Colegiul Național “Mihai Eminescu” Suceava, prof. Camelia Bolohan și Alexandra Cardașim - Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava, prof. Cătălin Huțu - director al Școlii Gimnaziale Salcea, elevi ai colegiilor și școlilor mai sus amintite.

Cu acest prilej a fost prezentată și pagina web realizată pentru a găzdui informațiile despre proiect, dar și prezentarea PowerPoint „Resursele turistice ale Bazinului Sucevei”, un studiu bine documentat care evidenţiază ceea ce pot oferi aceste locuri – peisaje deosebite, oameni și locuri pline de istorie.

Potrivit reprezentanţilor Colegiului Tehnic „Al.I. Cuza”, „înainte de a stabili pașii de urmat în acest parteneriat, elevii colegiului nostru ne-au prezentat ceea ce ei au făcut deja, încă din vremea în care erau elevi ai Școlii Gimnaziale Salcea. Cei prezenți au fost impresionați de modul în care o comunitate mică, cea de la Prelipca, a înțeles că o relație prietenoasă cu natura este în avantajul ei și cum, an de an, localnicii au plantat puieți în lunca râului convinși fiind că așa se naște pădurea, iar terenurile lor nu vor mai cădea pradă apelor învolburate ale râului”.

În încheiere a fost anunțată cea de a doua activitate din proiect, „Anotimpurile râului” – un concurs de fotografie adresat elevilor din școlile partenere, care se va desfășura între 1 şi 15 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Importanţa şi potenţialul râului Suceava, evidenţiate în cadrul unui proiect al Colegiului Tehnic „Al.I. Cuza”.
 Vizualizări articol: 1221 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Importanţa şi potenţialul râului Suceava, evidenţiate în cadrul unui proiect al Colegiului Tehnic „Al.I. Cuza”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei