Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2014 - Anul XIX, nr. 30 (5539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dosar penal

Executarea silită a unor utilaje aparţinând firmei fratelui primarului din Vicovu de Jos s-a transformat într-un scandal monstru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O procedură de executare silită în care era vizată firma unuia dintre fraţii primarului din Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, s-a transformat într-un scandal monstru. Totul a început joi după-amiază, în jurul orelor 15.00, şi s-a finalizat cu audieri la Poliţie până după miezul nopţii. Serviciul de Urgenţă 112 a fost apelat de un bărbat care a semnalat un scandal în zona „Dealul Leahului”, dintre localităţile Vicovu de Jos şi Voitinel, scandal în care erau implicaţi mai mulţi cetăţeni din comuna Vicovu de Jos şi un executor judecătoresc care era însoţit de o patrulă de jandarmi, cât şi de reprezentantul unei firme de leasing din Bucureşti. Potrivit primelor cercetări efectuate de lucrătorii de poliţie, executorul judecătoresc Sarmis Cîmpulungeanu a încercat să execute societatea comercială „Marisdal” SRL, obiectul executării fiind un buldozer marca Komatsu, buldozer care fusese mutat intenţionat la circa un kilometru în afara localităţii, în zona menţionată mai sus. În timpul procedurii de executare, reprezentantul firmei „Internaţional Leasing ASSET Solutions” SRL Bucureşti, bucureşteanul Mihai Larion, în vârstă de 34 de ani, a reclamat că a fost agresat de primarul comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, care este fratele proprietarului firmei executate, Neculai Calancea Mutescu, de 43 de ani. În aceste condiţii, unul dintre jandarmi, sergentul major Dumitru Burlică, a decis să intervină pentru aplanarea conflictului. În apropiere se aflau fiul primarului, Constantin Ioan, fratele primarului, Neculai, cât şi un localnic, Vasile Ţugui, care s-au îndreptat către jandarm şi către reprezentantul firmei bucureştene, cu intenţia de a-i lovi. Ca urmare, sergentul major a scos arma din toc, a îndreptat-o în plan vertical şi a somat verbal „Stai, încetaţi!”, situaţie care i-a determinat pe agresori să se oprească. Apoi jandarmul şi bărbatul din Bucureşti au reuşit să se îndepărteze de grupul de scandalagii şi au plecat spre drumul naţional DN 2E. Conform poliţiştilor, la circa şase sute de metri de locul incidentului, cele două „părţi” s-au întâlnit din nou, şi de această dată un alt frate de-al primarului vicovean, Vasile Mutescu, în vârstă de 37 de ani, l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe sergentul major Burlică, situaţie în care colegul jandarmului, plutonierul major Vasile Şorodoc, a folosit tubul cu spray iritant lacrimogen. Trebuie precizat că sergentul major Burlică s-a prezentat în cursul zilei de ieri la medicul legist, care a constatat că leziunile suferite de jandarm în agresiunea de joi necesită 5-6 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. „Am fost ameninţat şi lovit. Consider că am acţionat conform normelor legale şi că nu am făcut niciun fel de abuz”, declara ieri după-amiază Burlică, la spitalul din Rădăuţi.

 

Primarul din Vicovu de Jos le-a făcut plângere jandarmilor pentru abuz în serviciu

Cu toate acestea, jandarmii vor ajunge, cel mai probabil, în faţa magistraţilor militari, pe motiv că primarul din Vicovu de Jos le-a făcut plângere sub acuzaţia de abuz în serviciu. În acelaşi timp, primarul Constantin Mutescu este cercetat pentru lovire sau alte violenţe, fratele său Vasile Mutescu, pentru ultraj, iar celălalt frate, Neculai Calancea Mutescu, cât şi Vasile Ţugui, pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.   

Fiecare dintre cele două părţi susţine că a acţionat în mod legal. Primarul din Vicovu de Jos a menţionat că s-a deplasat la locul executării silite pentru a proteja o firmă care contribuie la bugetul local.

„Cei de la firma de leasing nu au acţionat corect. Nu au trimis nici o notificare, nu au dat nici un telefon pentru a anunţa că vin după utilaje, asta după ce au promis că sunt de acord cu plata datoriilor până pe data de 5 martie. Firma a plătit către ei 35 de miliarde de lei vechi de-a lungul timpului şi acum mai era o datorie de circa trei miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Constantin Mutescu.

De partea cealaltă, reprezentanţii firmei „Internaţional Leasing” spun că s-au săturat de promisiunile neonorate ale primarului şi ale familiei acestuia.

„Într-adevăr, am făcut o eşalonare pentru plata datoriilor, dar prima tranşă trebuia achitată până la finele lunii ianuarie, iar acest lucru nu s-a întâmplat. Este vorba de achiziţia a patru utilaje, în valoare totală de 400.000 de euro, iar datoria este de încă 100.000 de euro. Noi am avut disponibilitate şi i-am tot păsuit, dar acest lucru nu poate continua la nesfârşit”, a declarat unul din reprezentanţii firmei de leasing. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Executarea silită a unor utilaje aparţinând firmei fratelui primarului din Vicovu de Jos s-a transformat într-un scandal monstru.
 Vizualizări articol: 7194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Executarea silită a unor utilaje aparţinând firmei fratelui primarului din Vicovu de Jos s-a transformat într-un scandal monstru4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O MIZERIE DE PRIMAR CA MULTI ALTI.......... trimis de
( 9 feb 2014, 01:22:44
este firma primarului cum fac toti primari mai este o hena la BRODINA si multi alti......fiu primarului are figuri pe cap si taicasu ii rupt in fund cu firma, sia facut destul de cap si asta a prostit pe multi MARISDAL.SAI FACA STRINGERE LA ADUNARE.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei