Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2014 - Anul XIX, nr. 30 (5539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

A VII-a ediţie

Circa o sută de cadre didactice din judeţ, prezente la Simpozionul interjudeţean „Educaţie – Formare – Profesionalism”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 7 februarie, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a găzduit cea de-a VII-a ediţie a Simpozionului interjudeţean de referate şi comunicări ştiinţifice ale cadrelor didactice „Educaţie – Formare – Profesionalism”, eveniment organizat de Casa Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava. 

Evenimentul, în cadrul căruia a fost dezbătută o gamă variată de tematici, a fost structurat pe cinci secţiuni – Perfecţionarea şi formarea continuă a cadrelor didactice, Management şcolar, Managementul activităţii educative, Activitatea educativă în şcoală şi Documentare, informare şi resurse în educaţie.

150 de cadre didactice din judeţ au răspuns pozitiv invitaţiei de a trimite lucrări ştiinţifice, 100 dintre acestea susţinându-le în cadrul manifestării.

Prof. Constantin Mărgineanu, directorul CCD Suceava, a moderat evenimentul, el menţionând că, de-a lungul ediţiilor anterioare, simpozionul şi-a demonstrat eficienţa şi valoarea, mărturie stând colecţia de cărţi tipărite după fiecare sesiune anuală de comunicări.

„CCD Suceava doreşte să pună la dispoziţia cadrelor didactice cât mai multe oportunităţi pentru promovarea iniţiativei şi realizarea unor schimburi de experienţă eficiente în domeniul educaţiei. Mai mult, am încercat să facem cunoscută activitatea acestei instituţii şi, dacă la această sesiune avem 150 de profesori care au participat cu lucrări, la următoarea suntem siguri vor fi şi mai mulţi”, a arătat Constantin Mărgineanu. Totodată, acesta a apreciat prezenţa cadrelor didactice tinere la simpozion ca fiind una de bun augur, schimbul de experienţă între acestea şi dascălii cu experienţă la catedră fiind unul prolific şi util.

La rândul său, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, prof. Gheorghe Lazăr, a evidenţiat importanţa adaptării metodelor pedagogice, a stilurilor de predare ale profesorilor, la vremurile şi tendinţele prezentului, recomandându-le acestora să poarte o luptă în a transmite şi a impune elevilor modele şi exemple corecte.

Din prezidiul evenimentului au mai făcut parte insp. adjunct al IŞJ Suceava – prof. Gabriela Scutaru, conf. univ. dr. ing. Dan Milici şi prof. Jana Horga.

Potrivit tradiţiei, după această ediţie a simpozionului interjudeţean va fi editată o culegere cu toate lucrările trimise de profesorii suceveni, aceasta urmând să se găsească în toate şcolile din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circa o sută de cadre didactice din judeţ, prezente la Simpozionul interjudeţean „Educaţie – Formare – Profesionalism”.
 Vizualizări articol: 2067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Circa o sută de cadre didactice din judeţ, prezente la Simpozionul interjudeţean „Educaţie – Formare – Profesionalism”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei