Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 feb 2014 - Anul XIX, nr. 30 (5539)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Imprudență

Bărbat atacat de un leu, în timp ce încerca să facă o fotografie în parcul zoo de la Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce, în aprilie 2013, o adolescentă în vârstă de 15 ani, cetățean american, aflată în vizită la parcul zoologic din Rădăuți, a fost atacată de o leoaică, pentru că s-a apropiat prea mult de cușca periculoaselor feline pentru a face o fotografie, scenariul s-a repetat vineri, în jurul orei 13.30, de data aceasta victimă fiind un bărbat în vârstă de 41 de ani, din municipiul Suceava.

În ambele cazuri, victimele au ajuns la spital, însă, din fericire, nici una nu a suferit leziuni grave.

 

A băgat mâna printre gratii, să facă o fotografie

Marius Popovici, din municipiul Suceava, era vineri în vizită la parcul zoo din Rădăuți. Bărbatul avea cu el o cameră foto, iar la un moment dat, după ce a dat la o parte lanțul care delimita zona de acces de zona în care nu era permis accesul publicului, a băgat mâna printre gratiile cuștii pentru a face o fotografie cât mai bună unui leu.

Într-o fracțiune de secundă animalul a atacat și, deși victima a tras repede mâna înapoi, leul l-a zgâriat la unul dintre degete, plaga fiind destul de serioasă, ajungând aproape până la os.

Administratorii parcului zoo i-au acordat de urgență primul ajutor bărbatului rănit, care a reușit să se deplaseze singur la spital, cu mașina personală.

Din fericire, după acordarea îngrijirilor medicale, pacientul a fost lăsat să plece acasă, nefiind necesară internarea.

 

“Leoaica a prins-o cu ghearele de picior şi a tras-o. Fetiţa era în stare de şoc, plângea”

Sarah Franciuc, în vârstă de 15 ani, din California, a venit în primăvara anului trecut să vadă animalele din parcul zoo rădăuțean, fiind însoțită de mătuşa, unchiul şi doi dintre verişorii săi.

Crezând că nu i se poate întâmpla nimic, adolescenta a sărit peste balustrada de protecţie de la cuşca leilor şi s-a apropiat nepermis de mult de grilajele de fier. În acel moment, leoaica a venit în apropierea fetei şi, după ce şi-a strecurat o labă printre gratii, a înhățat-o pe tânără de picior.

“Am auzit nişte ţipete şi prima mea impresie a fost că acestea veneau dinspre cuşca maimuţelor. M-am deplasat imediat spre acea zonă, însă am văzut că în vecinătatea cuştii leilor o fetiţă stătea cu un picior ridicat şi un îngrijitor de la noi o susţinea. Leoaica a prins-o cu ghearele de picior şi a tras-o. Fetiţa era în stare de şoc, plângea...”, povestea la vremea respectivă Angelica Olenici, asistent veterinar la Parcul Zoo Rădăuţi.

La spital, minora a fost diagnosticată cu  plagă la nivelul gambei drepte, pielea fiindu-i sfâșiată în acel loc. Norocul ei, susțin specialiști, este că a avut cizme și a putut să tragă piciorul imediat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat atacat de un leu, în timp ce încerca să facă o fotografie în parcul zoo de la Rădăuți.
 Vizualizări articol: 4791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Bărbat atacat de un leu, în timp ce încerca să facă o fotografie în parcul zoo de la Rădăuți5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minte de taran .... trimis de
( 8 feb 2014, 13:17:44
trebuia sa i se dea si o amenda buna la barbatul asta..ce dracu chiar nu intelege lumea asta nimic?vreau sa vad si eu o poza si un nume cu barbatul asa zis ranit sa vad ce fata de disperat are..
2.   ..... trimis de
( 8 feb 2014, 14:08:03
eu nu stiu de ce nu s-a bagat in cusca sa isi faca poza cu leul....daca la varsta asta nu intelege ca leul nu e tot una cu pisica...ce sa mai ceri de la copii....
3.   RUSINEEE.... trimis de
( 8 feb 2014, 14:56:37
Gradina zoo de la Radauti e un iad pentru animalele care sunt acolo, o gramada de fraieri protesteaza pt caini, dar animalele de la zoo Radauti sunt slabe, infometate cu boli de piele si pline de paraziti. Din ochii lor paca curg lacrimi iar de prezenta omului se tem sau devin agresive pt ca au fost maltratate. Mergeti la zoo Radauti si o sa vedeti animale care iti starnesc plansul. Am facut reclamatie la diferite ONG-uri dupa o vizita la zoo acolo dar pe nimeni nu ii intereseza, probabil nu se pot fura bani europeni ca in cazul cainilor.
4.   ..... trimis de
( 8 feb 2014, 15:17:59
eu nu stiu de ce nu s-a bagat in cusca sa isi faca poza cu leul....daca la varsta asta nu intelege ca leul nu e tot una cu pisica...ce sa mai ceri de la copii....
5.   Un prost trimis de
( 9 feb 2014, 03:52:23
Cred ca voia safaca o poza nu o fotografie. de când idiotii fac arta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei