Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 288 (5495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gală

Universitatea „Ştefan cel Mare” îi celebrează pe tinerii cercetători ai instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) care în decursul anului 2013 s-au evidenţiat prin activităţi de cercetare vor fi invitaţii speciali ai evenimentului „Gala tinerilor cercetători ai USV”, manifestare aflată la prima ediţie.

Evenimentul va fi găzduit de Auditoriumul „Joseph Schmidt”, în data de 16 decembrie, începând cu ora 14.00.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector responsabil de activitatea ştiinţifică a USV, „gala este un eveniment de popularizare a studenţilor implicaţi în cercetare, de evidenţiere a rezultatelor obţinute de ei la diverse competiţii”.

La manifestare vor fi invitaţi din partea Universităţii din Bucureşti, de la Institutul Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară etc.

Mihai Dimian a mai menţionat că în cadrul evenimentului vor fi anunţate două competiţii, pentru doctoranzi şi cadre didactice, a căror finalitate va avea loc în luna martie, când vor fi sărbătorite Zilele USV.

Tot la „Gala tinerilor cercetători ai USV” va fi prezentat Orizont 2020 - un nou program de finanţare pentru cercetare şi inovare la nivelul Uniunii Europene cuun buget de 80 de miliarde euro. Orizont 2020 reuneşte, pentru prima dată în cadrul unui program unic, toate fondurile UE destinate cercetării şi inovării, concentrându-se asupra transformării descoperirilor ştiinţifice în produse şi servicii inovatoare care oferă oportunităţi de afaceri şi îmbunătăţesc viaţa oamenilor.

 

Invenţii premiate

În decursul anului 2013, numeroase echipaje ale universităţii sucevene au fost distinse cu premii la concursuri şi saloane de inventică şi cercetare.

Dintre cele mai recente amintim „Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie Ştiinţifică 2013”, eveniment ce a avut loc în luna noiembrie a acestui an şi unde USV şi-a adjudecat patru premii, Expoziţia Internaţională „Infoinvent” de la Chişinău – opt premii şi medalii.

Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent” Cluj-Napoca,  Expoziţia Europeană a Creativităţii şi Inovării Euroinvent 2013 sunt alte manifestări de specialitate în cadrul căror universitarii suceveni, atât studenţi, cât şi profesori, s-au evidenţiat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” îi celebrează pe tinerii cercetători ai instituţiei.
 Vizualizări articol: 3706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” îi celebrează pe tinerii cercetători ai instituţiei4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei