Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 288 (5495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


De ce nu Messi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi la ora când scriu eu rubrica asta încă nu s-au nominalizat oficial cei trei candidaţi la Balonul de Aur, se ştie deja de multă vreme că ei se numesc Ribery, Ronaldo şi Messi. Spre deosebire de ultimele 4 ediţii, când era aproape de la sine înţeles că Messi avea să fie încoronat ca fotbalistul anului, de această dată sunt convins că Piticu' va coborî nu doar unul, ci două locuri în clasamentul final, nu fiindcă prestaţiile lui ar fi fost mai slabe decât în anii precedenţi, ci deoarece atât Ribery cât şi Ronaldo au avut nişte momente de vârf care au eclipsat evoluţia constant foarte bună a lui Messi. E drept că în campionatul spaniol Barcelona a zburdat iarăşi, câştigându-l aproape fără efort, ba şi în actuala ediţie instalându-se tot pe locul 1 încă de la început, în dauna Real-ului lui Ronaldo. Iar în clasamentul golgheterilor, tot Messi a triumfat. Numai că acum, şi datorită accidentării lui Messi, Ronaldo e el în fruntea clsamentului, cam fără speranţe pentru Messi de a-l mai ajunge. Aici, aşadar, ar ieşi cam la egalitate. Cum tot egale rămân echipele lor, Real şi Barcelona, în umilinţele suferite în Champions' League, din partea nemţilor. Unde „neamţul” Ribery a reuşit lovitura care l-a propulsat în rândul favoriţilor la Balonul de Aur, înscriind pentru Bayern decisiv şi aducându-i trofeul. Iar asta contează foarte mult în votarea finală. Cu toate astea, îl consider favorit pe Ronaldo, nu fiindcă sunt eu fan patetic al Real-ului de Madrid, ci mai ales pentru că finalul de an ne-a adus un Ronaldo decisiv, letal, aproape înspăimântător în evoluţiile lui contra Suediei în barajul pentru World Cup. Aici se prea poate să fi fost şi încrâncenarea lui de a-i demonstra lui Ibra cine-i şeful. Că Ibra n-a avut niciodată treabă cu Piticu' sau cu alţii, ci doar cu Ronaldo: ăstuia trebuia să-i arate că-i mai bun. N-a reuşit să arate decât că-i aproape la fel de bun, în condiţiile în care şi el a înscris de două ori, însă fără efect. Ronaldo a câştigat singur barajul, cu 1-0 şi 3-2. Iar asta contează, cred, ca la box: când meciul este egal, contează pentru judecător cine a câştigat ultima repriză. Clasamentul meu: Ronaldo, Ribery, Messi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce nu Messi.
 Vizualizări articol: 2666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
De ce nu Messi3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei