Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 288 (5495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lunea neagră

Şosea blestemată: Două accidente cu 12 răniţi, în aceeaşi zi, în zona Dărmăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Nouă răniţi, după ce un microbuz cu pasageri s-a izbit într-un tir

 

Nouă persoane, opt adulţi şi un copil, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, aseară, după ce un microbuz de transport persoane a intrat pe contrasens şi s-a izbit într-un tir. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 17.30, pe DN 2 – E 85, la ieşirea din Dărmăneşti spre Rădăuţi, în accident mai fiind implicată şi o a treia maşină. Din ancheta poliţiei rezultă că accidentul s-a produs din cauza şoferului microbuzului, care, în mod inconştient, a intrat în depăşire, pe o porţiune de drum cu marcaj longitudinal continuu.

 

Şoferul tirului: „El a intrat frontal în mine, nu am putut să fac nimic”

Microbuzul, aparţinând firmei Intertrans, efectua o cursă regulată de la Suceava la Rădăuţi. La volan se afla Nicolae Iosub, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Suceava.

Pe o porţiune de drum în aliniament, chiar în dreptul indicatorului de la ieşirea din comuna Dărmăneşti, şoferul a intrat pe sens opus, de unde venea tirul. Impactul nu a mai putut fi evitat. Microbuzul s-a izbit violent în tir, după care a fost lovit şi din spate, de un autoturism Opel Astra înmatriculat în Botoşani.

Şoferul autotrenului, Mihai Argint, din Fântânele, a declarat: “Am apucat să frânez, l-am văzut că vine spre mine, am tras spre dreapta cât am putut. El a intrat frontal în mine, nu am putut să fac nimic”.

Şoferul autoturismului Opel Astra, Florin Asofronei, din Coţuşca - Botoşani, care venea din spatele microbuzului, a relatat: “Eram în spate, am văzut tirul şi microbuzul, dar nu am avut ce face. Microbuzul s-a izbit în tir şi apoi a ricoşat înapoi, direct în mine”.

 

O călătorie transformată în coşmar, printre fiare contorsionate

La faţa locului au intervenit echipaje ale Detaşamentului de pompieri Suceava şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean, cu opt ambulanţe şi un echipaj de descarcerare.

Opt pasageri din microbuz, printre care şi un copil de 5 ani, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. Ulterior, şi un pasager din Opel, care avea leziuni la cap, a fost transportat la spital.

Una dintre pasagerele din microbuz, Ioan Bodnărescu, care a rămas la faţa locului, a descris scenele de coşmar: “Am auzit un pocnet puternic, nu am văzut nimic altceva. Era în maşină o femeie căzută printre noi, plină de sânge, avea dinţii săriţi, a fost nenorocire, tare greu am ieşit din fiare de acolo”.

 

O bătrână rănită mai grav. Restul victimelor au scăpat uşor

Din fericire, având în vedere modul în care s-a produs accidentul, consecinţele nu au fost foarte grave.

După cum a precizat aseară medicul Loredana Ştirbu, de la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, cele mai multe victime prezentau contuzii la nivelul membrelor, traumatisme cranio-cerebrale minore, cu diferite excoriaţii şi plăgi. Mai grav rănită era o femeie în vârstă de 85 de ani, cu plăgi contuze multiple la nivelul feţei, cu posibilă fractură nazală şi traumatism toraco-abdominal.

De precizat că la momentul producerii accidentului o cioată de copac de la marginea drumului european ardea, astfel că vizibilitatea din zonă era mai scăzută.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR), care urmează să stabilească dacă transportul de persoane se făcea cu respectarea normelor în vigoare.

Traficul de pe E 85 a fost blocat şi în cazul acestui accident în jur de o oră.

 

Accident cumplit, cu trei copilaşi proiectaţi pe carosabil

Trei fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani fost implicaţi într-un groaznic accident rutier pe DN 2 - E 85, fiind proiectaţi pe carosabil, printr-un geam, din maşina condusă de mama acestora. Accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, în jurul orei 7.30, între Dărmăneşti şi Pătrăuţi. Doi dintre copii au suferit leziuni grave, situaţia unuia fiind destul de delicată, iar evoluţia incertă.

 

Cum s-a produs accidentul

Daniela Tamaş, în vârstă de 31 de ani, din Dărmăneşti, conducea, ieri dimineaţă, un autoturism Fiat Punto. A plecat de acasă, de la Dărmăneşti, spre Suceava, alături de cei trei copii ai săi, o fetiţă în vârstă de 6 ani şi doi băieţei, unul de 5 ani şi unul de 3 ani. Femeia se afla la volan, iar cei trei copii pe bancheta din spate.

Accidentul s-a produs pe o porţiune de drum în linie dreaptă, pe care în general se circulă cu viteză.

Conform anchetei poliţiştilor rutieri, conducătoarea auto a vrut să intre într-o depăşire, însă, văzând că nu are timp să efectueze manevra, din cauza unei maşini din faţă, a intrat în panică. A încercat să revină pe sensul său de mers şi a tras de volan dreapta, pierzând controlul asupra direcţiei de mers. Autoturismul s-a rotit pe carosabil şi a ieşit uşor în decor, unde a lovit o cioată de copac. A fost momentul în care autoturismul Fiat s-a răsturnat.

În urma accidentului, traficul pe E 85 a fost blocat în totalitate aproximativ o oră.

 

Scene de coşmar: Mama îşi căuta copiii pe carosabil

Un martor ocular a descris scenele de coşmar.

„Era în depăşire, s-a pierdut şi a început să tragă de volan. A pierdut controlul, s-a lovit de o cioată şi după aceea a urmat dezastrul. Am oprit şi am sunat imediat la 112. Copiii din maşină, care probabil nu purtau centuri, au fost aruncaţi pe carosabil. Doamna de la volan a coborât şi a început să-i caute”, a declarat Florin Terteliu, care era în trafic la volanul unei maşini.

La faţa locului a intervenit Detaşamentul de pompieri Suceava, cu ambulanţe SMURD şi echipaj de Descarcerare.

Plutonierul Mihai Scutelnicu, de la Detaşamentul Suceava, a declarat: “La locul accidentului am găsit un autoturism avariat, iar în afara lui au fost proiectaţi, pe carosabil, trei copii. Conducătoarea auto a ieşit singură din maşină, fiind conştientă şi fără leziuni”.

 

Probleme deosebite cu unul dintre copii

Având în vedere că au fost proiectaţi printr-un geam, dintr-o maşină scăpată de sub control, se poate spune că micuţii au avut mare noroc că nu au fost striviţi.

Ei au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean.

Cele mai mari probleme din punct de vedere medical le pune băiatul în vârstă de 5 ani.

După cum a precizat medicul urgentist Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, micuţul a suferit ruptură de splină, contuzie de rinichi stâng şi o contuzie pulmonară.

Copilul a fost operat de urgenţă, fiindu-i extirpată splina. Medicii sperau ca rinichiul traumatizat să răspundă la tratament şi să nu fie nevoie de încă o intervenţie chirurgicală.

Fetiţa în vârstă de 6 ani are şi ea mai multe leziuni, printre care un traumatism cranio-facial şi fractură de claviculă. Mai uşor, conform primelor investigaţii, a scăpat copilul de 3 ani, diagnosticat cu traumatism cranio-facial minor şi contuzie pulmonară minoră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şosea blestemată: Două accidente cu 12 răniţi, în aceeaşi zi, în zona Dărmăneşti.
 Vizualizări articol: 11009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şosea blestemată: Două accidente cu 12 răniţi, în aceeaşi zi, în zona Dărmăneşti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Soseaua e aceeasi... trimis de
(10 dec 2013, 11:11:21
Hai sa fim seriosi , soseaua e aceeasi si pentru mine care circul destul de des spre Radauti de vreo 15 anisori ca si pentru altii.
Soferii sunt tampiti si iresponsabili si principiul dupa care se ghideaza toti de seama lor "las' ca mie nu mi se intampla" isi lasa amprenta.
2.   Accidente ..... trimis de
(10 dec 2013, 11:55:08
Exista 3 cauze...mari si late :
- cate masini de politie circulatie au fost pe E 85...in patrula la ora respectiva....??? Ele vin numai la...carnagii...!
- au inceput sa se vada cu ochiul liber...conducatorii auto...cu carnete luate pe...gaini, varza, sunca...etc..etc...!
- incompertenta autoritatilor de a construi un drum....EUROPEAN...securizat.. cu doua benzi pe sens....si o monitorizare pe masura.
Si ca un fel de MORTT-o= Incompetenta politie rutiera.....nu este in stare sa faca fata...incompetentei ei...dar si soferilor pe care --au format!!!!
3.   Pt Cristiandinvale trimis de
(10 dec 2013, 12:27:30
Recunoaste ca si tu ai trecut clasa cu gaini si varza murata, ca de nu, ramaneai la liniute, punctulete, bastonase.
4.   UN TAMPITTTTTTT!!!!!! trimis de
(10 dec 2013, 13:39:58
tampitul asta de la intertrans nu face pentru prima data asa ceva adicabig grinepasire pe linie continua,vorbeste la tel sau prin statie tot timpul drumului de la suceava la radauti,nu semnalizeaza cand opreste intre statii pur si simplu merge ca si cum ,doar el ar fi pe drum!era de asteptat rezultatul asta ,pacat de oamenii nevinovati care au avut de suferit .ar trebui sa ii ia permisul pe viata !!credeti-ma vorbesc in cunostinta de cauza pt ca circul des pe acest traseu cu firma asta !!!!BAIETELUL IN VARSTA DE 5 ANI CARE A FOST RANIT DE ASEMENEA CIRCULA DES LA SV PT.CA URMEAZA UN TRATAMENT LA NEUROLOGIE.
5.   Soferi teribili trimis de
(10 dec 2013, 13:46:42
Fac naveta zilnic suceava-radauti de 7 ani, la volanul maisnii personale.
uneori, cand situatia o impune sunt nevoit sa merg si cu aceste microbuze.
Vreau sa spun ca sunt ingrozitor de prost intretinute, uzate pana in ultimul hal (dinauntru se vede asfaltul afara prin diferite gauri din caroserie), si ceea ce este cel mai grav ca sunt conduse de soferi absolut INCONSTIOENTI !!!.O spun cu toata puterea si imi asum ceea ce spun.
Marea majoritate a soferilor de pe aceste microbuze sunt inconstioenti. Eu am permis de conducere de15 ani, si fac lunar aproximativ 3000 km. Ma consider un om normal, insa atunci cand sunt nevoit sa merg cu acele asazise mijloace de transport in comun, imi fac cruce de 5 ori inainte de a-mi da viata in mana insconstioentilor.
Ar trebui ca autoriattile statului (daca mai putem vorbi despre asa ceva) sa se sesizeze si sa faca ordine cu aceasta cursa radauti-suceava la fel ca si pe radauti-iasi. Problemele sunt similare.

PS. Vara aceasta am mers o data si la volan era un individ ce avea pe bancheta din dreapta sa o matracuca, pe care o tot pulpaia in vazul dezgustat al celorlalti pasageri, si asta in timp ce gonea cu 140 km/ h. Cand am rugat sa mearga mai incet, mi s-au adresat cuvinte injositoare, de parca eu aram vinovat ca eram la acea ora in acel ....cazan.
6.   Comentariu trimis de
(10 dec 2013, 14:35:58
da da e adevarat ce spune SENSUS. toti au alte preocupari decat sa fie atenti la drum si sa constientizeze ca transporta oameni si nu cartofi. asa cum am mai spus e cazul ca autoritatile sa mai uite de gradul de rudenie, atentii, pile, relatii si sa se gandeasca ca viata oamenilor e pusa in pericol ca aceste tigai de masini si soferi incompetenti. sa beleasca ochii ca patronii vin la licitatii cu masini aproape noi si dupa ce castiga licitatiile scot cazanele astea pe 4 roti. chiar nu vede nimeni ?
7.   Indiferenta semenilor trimis de
(10 dec 2013, 17:14:56
Se tot vorbeste despre iresponsabilitatea unora sau a altora, functie de la caz la caz. In comentariile de mai sus nu se aminteste deloc de indiferenta noastra a majoritatii. Cati dintre noi anunta/informeaza autoritatile daca observa nereguli in trafic sau alte situatii: spre exemplu am fost nevoit sa merg la policlina Industriala din Burdujeni (vis a vis de Carrefour) si desi programul medicului respectiv era de la 7, acesta si-a facut simtita prezenta la cabinet in jurul orelor 9.20 !!! si exemplelel pot continua. Asadar, consider ca spiritul civic lipseste multora dintre noi, in aceasta directie ar trebui "lucrat".
8.   Ceva dubios trimis de
(10 dec 2013, 17:56:24
 ☭  ☭ www.bzi.ro/microbuzele-intertrans-company-provoaca-un-accident-la-saptamana-230736
 ☭  ☭ www.bzi.ro/un-alt-microbuz-intertrans-a-facut-13-victime-228573
 ☭  ☭ suceavapenet.ro/2012/12/un-microbuz-intertrans-cu-cauciucuri-uzate-a-derapat-si-a-intrat-pe-contrasens-provovand-un-accident/
 ☭  ϑ

cateva accidente marca intertrans petrecute pana acum ....... it is ok .... (PS: nu fac reclame la alt ziar sau ceva, dar astea sunt articolele care sareau in ochi la o simpla cautare pe google) ....
9.   Comentarii fara rost trimis de
(10 dec 2013, 23:11:55
cine ii spune acestui sofer ca e incompetent probabil e paralel cu soferia probabil a condus numa pe drum de tara pietruit la masa sau bunicasa
10.   Voi postati doar ceea ce spun adormitii din buz trimis de
(11 dec 2013, 00:03:30
bai oameni buni nu mai mancati rahat aiurea daca nu ati fost acolo.... a fost luat interviu la ultimi saracu care spune ca nu are nimic... adica ala du masina din Boston, care nici nu stie pe ce lume traieste, prima oara spune ca era masina la aproape 60 m in fatza lui si apoi spune ca nu stia pe unde o sa apuce sa nu se loveasca.... ca naiba... da chiar nu va dati seama ca asta era in spatele microbuzului si pentru ca nu a pastrat o distanta regulamentare s-a izbit in microbuz? Ati mai luat interviu si la baba aia care spune ca a auzit o bubuitura si ca nu a vazut nimic????? Singura persoana din microbuz este cea care a stata intre sofer si celalalt pasager accidentat... adica EU. Asa ca nu va mai dati cu parerile aiurea ... daca nu ati vazut ceea ce s`a intamplat. Parerile pastratle pe cand o sa patiti voi ceea cea au patit cei din microbuz. 95% din cei din microbuz nici macar nu au apucat sa isi dea seama de ceea ce s`a intamplat... au inceput sa urle ca disperatii ca arde masina... desi fumul era de pe marginea drumului... deci va dati seama ce atenti erau ei la ceea ce se intampla atunci.
10.1  RE: Voi postati doar ceea ce spun adormitii din buz trimis de
(13 dec 2013, 19:59:47
Felicitari pentru obiectivitate. Din cate stiu avea un obstacol in fata, o masina de mare tonaj, care stationa, plus fumul de pe marginea drumului, care impiedica vizibilitatea soferului.
10.2  RE: Voi postati doar ceea ce spun adormitii din buz trimis de
(13 dec 2013, 20:03:27
Plus de asta masina de mare tonaj care era oprita in fata unui drum adiacen dupa accident soferul masinii de mare tonaj a mutat-o la 50-70 m mai in fata.
11.   Lume nebuna.. trimis de
(28 dec 2013, 01:13:42
Ce sa mai zic..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei