Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 288 (5495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Nu mi-am închipuit că cineva o să rupă gardurile companiilor americane în România

Premierul Victor Ponta a declarat că nu şi-a închipuit că se va ajunge în situaţia în care cineva va rupe gardurile companiilor americane din România, având în vedere "relaţiile deosebite" pe care ţara le are cu SUA şi importanţa investiţiilor americane.

Premierul a amintit luni, în cadrul unei conferinţe a Institutului Aspen România, că a efectuat o vizită în SUA şi a subliniat că, pe lângă relaţiile bilaterale politice şi militare foarte bune, este nevoie şi de dezvoltarea mai puternică a relaţiilor economice, o viziune care a lipsit până în prezent.

Ponta a arătat că în vizita sa a insistat pe investiţiile americane în energie, dar că nu şi-ar fi imaginat că gardurile companiilor americane din România vor fi rupte.

"Am prezentat o ţară care îşi doreşte foarte mult investiţii, în special în zona energiei. Nu mi-am închipuit că, la un moment dat, cineva o să rupă gardurile companiilor americane în România, dar, sigur, democraţia are o mulţime de feţe. Cred că, totuşi, ideea de a avea relaţii economice cu SUA, dincolo de relaţia politică şi militară, e ideea corectă", a declarat Ponta.

Aproape 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia companiei americane Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Protestatarii, în majoritatea lor localnici, dar şi din alte oraşe precum Iaşi, Bucureşti, Braşov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privată al unei persoane fizice din comuna Pungeşti, vizavi de suprafaţa de teren luată în concesiune de către Chevron. Iniţial, protestul a fost paşnic, însă la un moment dat, protestatarii au trecut drumul judeţean şi au ajuns în poarta suprafeţei îngrădite, deţinută de către Chevron, o parte dintre ei intrând pe terenul companiei petroliere şi aruncând cu pietre în camioanele frmei angajate de către Chevron. Totodată, oamenii au început să tragă de gardurile împrejmuitoare reuşind să le dărâme aproape în totalitate.

Câţiva dintre protestatarii de la Pungeşti au fost ridicaţi şi duşi în maşinile Jandarmeriei pentru a da declaraţii, în timp ce alţii s-au întins pe jos, pe şosea, pentru a nu permite acestor autovehicule să iasă din zonă, manifestanţii îmbrâncindu-se cu jandarmii. Protestatarii care s-au întins pe şosea au fost luaţi pe sus de către jadarmi şi duşi pe marginea şoselei.

Unii dintre jandarmi au acuzat că au fost ultragiaţi în momentul în care protestatrii dărâmau gardul de pe proprietatea Chevron.

Peste o sută de persoane au protestat, sâmbătă şi duminică, la fântâna de la Universitate, faţă de explorarea gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, unii dintre protestatari au încercat să treacă de pe trotuar pe bulevard. Jandarmii au format cordoane pentru a-i împiedica să iasă pe stradă, unii dintre protestatari reclamând că au fost împinşi de forţele de ordine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Nu mi-am închipuit că cineva o să rupă gardurile companiilor americane în România.
 Vizualizări articol: 3066 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ponta: Nu mi-am închipuit că cineva o să rupă gardurile companiilor americane în România5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ipocrizia guvernarii PSD trimis de
(10 dec 2013, 15:09:24
Credeam ca noul PSD cu Ponta In frunte si faptul ca sunt in alianta cu PNL vor face ca guvernarea sa fie de exceptie si sa rezolve problemele tarii.Cand colo ce sa vezi?a venit taifunul PSD si rupe totul in calea lui.Cand populatia a sarit in strada sa protesteze contra gazelor de sist si Rosiei Montana Basescu a lasat-o moale.Ponta din contra,desi cand era in opozitie tuna si fulgera contra acestor exploatari,acum nu tine cont de nimic si merge pana in panzele albe.A pus jandarmii sa-i ciomageasca pe taranii de la Pungesti si astazi PSD a vrut sa treaca pe sest legea minelor pentru a incepe exploatarea la Rosia Montana.Noroc de Crin antonescu ca s-a opus.Tot el s-a opus si legii amnistierii coruptilor ce a r fi dus la eliberarea a mii de oameni condamnati pe motiv de evaziune fiscala si coruptie.Tot Ponta a venit si cu cretinitatea aia de acciza.Cand a vazut ca transportatorii blocheaza drumurile i-au tremurat izmenele si a zis ca va fi acciza numai pe benzina.Adica cei care merg pe benzina sunt ciumati(ciumeci).Tot ce face Ponta demonstreaza ca PSD a ramas acelasi partid arogant si dictatorial ca pe vremea lui Nastase.
2.   Nu de aia v-am votat ipocritilor trimis de
(10 dec 2013, 21:43:06
Legea minelor,aberatia guvernului Ponta pentru a permite dezastrul Rosia Montana a fost votata la Camera Deputatilor.Din fericire legea a fost respinsa.Sa vedem cum au votat deputatii suceveni.În favoarea proiectului au votat Eugen Bejinariu - PSD, Ştefan Alexandru Băişanu - PNL, Cezar Cioată - PC, Ovidiu Iane - PSD, Dumitru Pardău - PNL. Deputatul PNL Radu Surugiu s-a abţinut. Deputatul minorităţii poloneze, Ghervazen Longher, a fost singurul parlamentar de Suceava care a votat împotriva legii.Desi am votat cu USL la alegerile parlamentare promit sa nu mai votez niciodata cu acesti indivizi .Nu de aia v-am votat ca sa nenorociti tara.
3.   Nesimtirea crasa a USL trimis de
(10 dec 2013, 22:01:10
Modificări halucinante la Codul Penal: furi 100.000 de euro și te alegi doar cu o mențiune în cazier.Parlamentarii au adus o serie de modificări la Cadoul Penal. Printr-o acțiune blitz, s-au modificat elemente esențiale la capitolul infracțiuni economice. Un alt amendament prevede ca la infracțiunile care nu depășesc 500.000 de euro infractorii să fie pedepsiți doar cu amendă. Proiectul ar putea însemna salvarea pentru finanţatorul Stelei, Gigi Becali, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale.Această lege ar fi o o veste buna şi pentru cei condamnati in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare., dar şi pentru fostul ministru al transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ''Transformatorul''.Adoptarea legii amnistierii i-ar permite şi vicepremierului Liviu Dragnea, acuzat de fraudă în "Dosarul referendumului", să aibă un Crăciun liniştit.
Interesant este si faptul că ordinea de zi a şedinţei de plen de marți nu a fost făcută publică, aşa cum cere procedura, după şedinţa Conducerii Camerei Deputaţilor. Totodată, şedinţa comisiei juridice a fost convocată pe ascuns, în regim de urgenţă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei