Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 288 (5495)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă două cazuri

Bătrâni înşelaţi pe bandă rulantă de escroci care inventează accidente şi poveşti lacrimogene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile de înşelăciuni în care cad victime bătrâni din Suceava continuă să se succeadă unul după altul, tupeul unor escroci îmbinându-se nefericit cu faptul că unele victime sunt mult prea credule. Ultimele două înşelăciuni au fost sesizate poliţiei la finele săptămânii trecute.

 

Bătrână înşelată cu 10.000 de euro prin metoda „fiului care a avut un accident”

Într-un prim caz, vinerea trecută, în jurul orei 11.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de faptul că Adela T., în vârstă de 77 de ani, a fost înşelată cu suma de 5.000 de euro şi 20.500 de lei. Metoda folosită a fost una clasică, care a făcut numeroase victime. Este vorba de metoda „fiului care a avut un accident”.

Conform poliţiei, la începutul săptămânii trecute, în intervalul 3-5 decembrie, femeia în vârstă de 77 de ani a fost contactată telefonic de mai mult ori de un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său, care locuieşte în Marea Britanie, şi care, a explicat escrocul, ar fi accidentat o persoană care necesită îngrijiri medicale.

Respectivul individ, care i-a explicat că fiul ei nu poate vorbi de această problemă, a convins-o pe bătrână să trimită sumele de bani prin bancă.    

 

„Doamna doctor” le-a luat bani şi aur şi le-a dat la schimb „tinichele”

A doua victimă este un bătrân în vârstă de 85 de ani, din Suceava, Dumitru C., înşelăciunea fiind sesizată poliţiei acum două zile.

În acest caz vârstnicul a fost abordat pe o stradă din Suceava de o femeie care a intrat în vorbă cu el şi i-a explicat că îl cunoaşte pe fiul său, dar şi pe alte rude ale acestuia. Femeia i-a mai spus bătrânului de 85 de ani că este medic şi se deplasează spre Vama Siret pentru a ridica echipamente medicale, cerând, cu împrumut, 300 de lei. Cum nu avea bani la el, bătrânul a acceptat să meargă spre casă, împreună cu femeia, pentru a-i împrumuta cei 300 de lei.

Escroaca nu s-a mulţumit cu atât.

Conform anchetei poliţiei, “în timp ce se afla în bucătărie cu soţia bătrânului, suspecta a indus-o în eroare, în acelaşi mod, pretinzând că se cunoaşte cu fiul şi cu sora acesteia, determinând-o să-i dea un inel de aur de 2,5 grame și suma de 410 euro, lăsându-i drept garanție două inele şi o brăţară din aur, care s-au dovedit a fi confecţionate din metal obişnuit”.

Prejudiciul total estimat în acest caz este de 2.600 de lei. 

În ambele cazuri dosarele penale au fost înregistrate, deocamdată, cu autori necunoscuţi.

 

Apelul poliţiei

Având în vedere numeroasele înşelăciuni de acest gen, poliţiştii au tras încă o dată un semnal de alarmă.

„Autorii faptelor de acest gen se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora. De regulă, pentru a fi credibili, suspecţii se dau drept avocaţi, poliţişti, procurori, medici şi solicită bani, susţinând că rude apropiate au fost victimele unor accidente de circulaţie şi au nevoie urgent de bani pentru spital, sau au fost reţinute de poliţie, iar sumele de bani reprezintă onorariul sau trebuie să acopere pagubele produse în accident. Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivelor solicitări în ciuda reacţiei emoţionale de moment. Verificaţi cu mare atenţie cine vă contactează, cereţi cât mai multe detalii şi reţineţi că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti”, a transmis subcomisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrâni înşelaţi pe bandă rulantă de escroci care inventează accidente şi poveşti lacrimogene.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătrâni înşelaţi pe bandă rulantă de escroci care inventează accidente şi poveşti lacrimogene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei