Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Extrădat din Grecia

Acuzat că a obligat o minoră să se prostitueze în Grecia: „Ea mă ruga să îi găsesc clienţi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a tânărului din Marginea extrădat la începutul acestei luni din Grecia, după ce respectivul fusese dat în urmărire internaţională încă din vara lui 2011, fiind acuzat de trafic de minori.

Ilie Florin Boicu, în vârstă de 27 de ani, a fost dat în urmărire după ce pe numele lui figura din 29 aprilie 2011 un mandat de arestare preventivă în lipsă, emis de Tribunalul Suceava, la cererea procurorilor DIICOT Suceava.

Boicu a fost prins în Grecia în 2011, însă a stat după gratii într-o puşcărie elenă până la începutul acestei luni, pentru pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi pe teritoriul grecesc.

 

Ce acuzaţii îi aduc procurorii DIICOT

Ilie Florin Boicu este acuzat de procurorii DIICOT Suceava de faptul că, împreună cu  o tânără cu care avea o relaţie de concubinaj, Diana Maria Scheul, în vârstă de 22 de ani, din comuna Satu Mare, a obligat în vara lui 2009 o minoră de 17 ani, din zona Rădăuţi, să se prostitueze în apartamentul celor doi suspecţi, din Atena, şi să fure pentru ei din magazine din capitala Greciei.

Victima fusese adusă în Grecia de un complice al celor doi, Vasile Ionel Bulceag, în vârstă de 28 de ani, din comuna Marginea, care i-a spus minorei că va lucra ca ospătăriţă într-un bar în Atena, pentru un salariu de 800 de euro pe lună, însă, în realitate, adolescenta a ajuns pe mâna proxeneţilor.

Adolescenta a scăpat de proxeneţi, după ce unul dintre clienţi s-a îndrăgostit de ea, a răscumpărat-o cu 800 de euro şi ulterior a luat-o de nevastă, având chiar şi un copil împreună.

Complicii lui Boicu, Diana Maria Scheul şi Vasile Ionel Bulceag, au fost prinşi de anchetatori, trimişi în judecată şi condamnaţi de Curtea de Apel la trei ani de închisoare (Bulceag) şi un termen de încercare de şase ani, respectiv la doi ani de închisoare (Scheul) şi un termen de încercare de patru ani, pedepsele fiind cu suspendare.

De asemenea, cei doi inculpaţi au fost obligaţi şi la plata sumei de 10.000 de euro faţă de victimă, reprezentând daune morale.

Sentinţa nu este definitivă, dosarul aflându-se în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Ce a declarat suspectul la audieri

La audieri, Ilie Florin Boicu a susţinut că victima a fost cea care l-a rugat să-i găsească un loc de muncă într-o cafenea din Grecia, însă s-a plictisit repede de acest serviciu. „Mi-a spus că vrea să practice prostituţia în Grecia şi m-a rugat să-i găsesc clienţi”, le-a declarat inculpatul anchetatorilor, susţinând că nici el, nici prietena sa de atunci, Diana Scheul, nu au fost proxeneţi.

Ba mai mult, a susţinut tânărul din Marginea, victima l-a rugat să-i facă rost şi de o carte de identitate falsă, pentru a nu fi prinsă că era minoră, şi că el le-a dat 150 de euro unor arabi pentru documentul contrafăcut, iar banii nu i-a mai văzut niciodată înapoi.

 

„Dacă fiul meu va afla când va creşte că mama a fost prostituată şi tata, unul dintre clienţi”

Victima acestui dosar, adolescenta de 17 ani la data comiterii faptelor, s-a constituit parte civilă în acest dosar şi a cerut de la fiecare inculpat în parte câte 10.000 de euro.

Aceasta a arătat că daunele morale solicitate reprezintă trauma suferită de ea, ca minoră, în momentul în care a fost obligată de inculpaţi să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi, dreptul la viaţa şi libertatea sa sexuală fiind puternic afectate.

„A mai mărturisit că şi în prezent încă mai are coşmaruri cu ororile la care a fost supusă în perioada în care a fost traficată, că încă se mai simte respinsă de comunitate, toate rudele şi toţi prietenii lor, cunoscând faptul că a fost obligată să practice prostituţia în Grecia, fiind supusă şi în prezent oprobriului public din acest motiv. Mai declară că, atât ea, cât şi soţul ei, trăiesc permanent cu temerea că familia acestuia ar putea afla într-o zi în ce împrejurări acesta a cunoscut-o şi faptul că o perioadă a fost obligată să practice prostituţia în Grecia. Împreună cu soţul ei are un băieţel şi se gândesc cu groază că, într-o zi, când va creşte mare, fiul lor ar putea auzi de la rude sau de la prieteni, că în perioada în care mama sa era încă minoră, a fost obligată o perioadă să practice prostituţia în Grecia şi în aceste condiţii a cunoscut-o tatăl său”, se arată în actele înaintate instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzat că a obligat o minoră să se prostitueze în Grecia: „Ea mă ruga să îi găsesc clienţi”.
 Vizualizări articol: 2228 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acuzat că a obligat o minoră să se prostitueze în Grecia: „Ea mă ruga să îi găsesc clienţi”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei