Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

„Dăruind, vei dobândi”

Acţiunile de colectare şi donaţii pentru copiii şi bătrânii neajutoraţi se prelungesc până în decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii sunt aşteptaţi să se implice în continuare în număr cât mai mare în Campania „Dăruind, vei dobândi”, pentru că acţiunile de colectare şi donaţii pentru copiii şi bătrânii neajutoraţi se prelungesc până la sfârşitul lunii decembrie. Decizia de prelungire a campaniei a fost luată de organizatori pentru că, în ultima perioadă,  mai mulţi parteneri, dar şi peste 80 de participanţi (şcoli, grădiniţe, organizaţii, persoane fizice, societăţi comerciale, instituţii publice, biserici, asociaţii de părinţi) şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini acţiunile de donaţii.

 

Şosete de lână, pentru un copil înfrigurat

Campania a debutat cu iniţiativa Clubului Lion’s Suceava, care, în luna septembrie, a vizitat Centrul de tip Familial „Colţ Alb”, oferindu-le copiilor cadouri personalizate. Un donator aparte a fost Elena Oniu, angajată a Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava, care a donat un televizor şi două cutii mari cu manuale şi culegeri şcolare. Luna octombrie a debutat cu o colectă organizată de magazinul Auchan, care a oferit beneficiarilor campaniei cutii cu jucării, rechizite, haine pentru adulţi şi copii, încălţăminte şi produse de igienă.

Şcoala Gimnazială „Miron Costin” din Burdujeni şi-a anunţat implicarea cu sprijinul învăţătoarei Dorica Câmpan, care, împreună cu elevii clasei a II-a A şi păinţii acestora, a colectat şi donat peste 100 de caiete noi, penare, creioane, ghiozdane, toate în stare foarte bună. O învăţătoare pensionară a donat din tot sufletul o pereche de şosete de lână croşetate chiar de ea, pentru un copil înfrigurat, cărţi din bibliotecă rămase de la nepoţi şi produse de îngrijire a mâinilor.

 

Acţiuni la Gura Humorului

Echipa Mobilă Gura Humorului şi Serviciul pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului – Ostra, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, organizează pe 18 octombrie, între orele 10:00-12:00, „Toamna îmbelşugată” – atelier de pictură şi colaje dedicate toamnei. Vor participa copii cu dizabilităţi şi copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, aflaţi în evidenţele Echipei Mobile Gura Humorului şi beneficiari ai Serviciului pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului – Ostra.

Acţiunea va avea loc în cantina Serviciului pentru Copilul Aflat în Dificultate Gura Humorului – Ostra. Se vor alătura Asociaţia Kontrast-E Suceava, Asociaţia Multicare Suceava, Asociaţia SAVE Suceava, Baumax Suceava şi mascota Baumax, care în permanenţă sunt receptivi la problematica celor cu nevoi speciale, precum şi a celor aflaţi în dificultate. Acţiunea se încadrează în Campania „Dăruind, vei dobândi!”. Pe 6 noiembrie, AREAS va oferi 50 de cărţi, pentru 15 copii aflaţi în plasament la rude şi persoane fără grad de rudenie din oraşul Câmpulung Moldovenesc şi din satul Ciocăneşti.

Laboratorul de Analize Medicale Biotest a efectuat analize gratuite pentru trei copii cu dizabilităţi, pentru completarea dosarului de înscriere la Centrul de Recuperare/TSA din cadrul Protecţiei Copilului Suceava.

 

Invitaţie la film, la 3D Cafe, donaţii pentru campanie

Mottoul campaniei este „Te îmbogăţeşti prin ceea ce dăruieşti şi îţi îmbogăţeşti însăşi putinţa de a dărui” - Antoine de Saint-Exupery.

3D Cafe, pe lângă faptul că a organizat un punct de colectare, doreşte să ofere gratuit acces la filme, pe toată durata campaniei, grupurilor organizate de elevi din şcolile sucevene, prin programare, în fiecare zi, pe baza unor invitaţii care vor fi distribuite în şcoli, ca urmare a parteneriatului cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava. Singura menţiune ar fi că invitaţia costă 2 lei, bani care vor fi donaţi în urna campaniei, la intrarea în 3D Caffe. Pe 8 noiembrie, la iniţiativa Baumax Suceava va fi organizat, la sediul magazinului, un eveniment dedicat copiilor cu dizabilităţi, beneficiari ai Centrului de Recuperare Suceava şi ai Serviciului de Evaluare Complexa din cadrul DGASPC Suceava.

 

Schimbarea mentalităţii şi percepţiei opiniei publice cu privire la persoanele cu dizabilităţi

Iniţiatorii campaniei, aflată la prima ediţie, asociaţiile Kontrast-E, SAVE, Multicare şi SEVA, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, ne-au spus că „scopul acestei campanii îl reprezintă, în principal, schimbarea mentalităţii şi percepţiei opiniei publice cu privire la persoanele cu dizabilităţi sau aflate în nevoi, educarea copiilor noştri în spiritul empatiei şi voluntariatului pentru ajutorarea semenilor. Celor care consideră că nu au nimic de dăruit, le transmitem că noi considerăm că şi un zâmbet şi o vorbă bună pot însenina ziua unui copil sau a unei persoane mai puţin norocoase”.

Cei care doresc să se alăture campaniei, pot să identifice punctele de lucru vizionând clipul campaniei, pe adresa:http://www.youtube.com/watch?v=RBP6RiSvc98.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiunile de colectare şi donaţii pentru copiii şi bătrânii neajutoraţi se prelungesc până în decembrie.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Acţiunile de colectare şi donaţii pentru copiii şi bătrânii neajutoraţi se prelungesc până în decembrie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei