Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză de locuri de muncă

2.513 tineri absolvenţi cu dosare de şomaj, din care doar 114 s-au angajat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lunile de zile scurse de la momentul absolvirii unei forme de învăţământ nu au fost de bun augur pentru cei mai mulţi dintre absolvenţii promoţiei 2013 care, în lipsa altor alternative, au solicitat indemnizaţie de şomaj, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Din datele contabilizate la AJOFM Suceava rezultă că la mijlocul lunii octombrie în evidenţe figurează ca persoane fără loc de muncă 2.513 de absolvenţi ai promoţiei 2013, în timp ce doar 114 dintre cei care au apelat la instituţie au reuşit să se angajeze.

După cum a precizat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, dintre cei care şi-au găsit un loc de muncă, cei mai mulţi s-au angajat ca ingineri şi economişti. De asemenea, tinerii s-au mai angajat într-un număr semnificativ şi pe posturi de tehnicieni, tehnician mecanic, tehnician laborant în industrie alimentară sau tehnician energetician.  

„Avem câteva angajări ale absolvenţilor în domeniul alimentaţie publică şi servicii hoteliere, în comerţ, însă mai puţine ca în anii precedenţi. De asemenea, în domeniul sănătăţii s-au înregistrat angajări, pe posturi de farmacist, asistent medical sau kinetoterapeut”, a declarat Anca Capverde.

Ea a admis că numărul tinerilor care şi-au găsit loc de muncă este mic şi a spus că se speră ca numărul acestora să mai crească în următoarea perioadă.

Anca Capverde a reamintit că angajatorii care încadrează în muncă proaspăt absolvenţi de şcoli primesc subvenţii de la stat, pentru salarizarea acestora, fiind totodată acordate prime de încadrare şi pentru absolvenţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 2.513 tineri absolvenţi cu dosare de şomaj, din care doar 114 s-au angajat.
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.513 tineri absolvenţi cu dosare de şomaj, din care doar 114 s-au angajat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei