Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La puşcărie

Pensionar în vârstă de 70 de ani, trimis după gratii pentru tentativă de viol. Victima, o minoră de 16 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un  pensionar în vârstă de 70 de ani, căsătorit, a fost săltat de acasă de poliţişti şi încarcerat în arestul poliţiei judeţene, după ce pe numele său a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoare, pentru o tentativă de viol asupra unei minore în vârstă de 16 ani.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, septuagenarul, Grigore Negrişor, din oraşul Cajvana, a fost condamnat definitiv acum două zile de Tribunalul Suceava la un an de închisoare.

„În baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, inculpatul a fost identificat la domiciliu, condus și introdus în arestul IPJ Suceava”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al instituției, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

 

A trântit-o pe pat, a dezbrăcat-o şi i-a repetat: „Eu te fac om”

Fapta pentru care Grigore Negrişor a ajuns în spatele gratiilor s-a petrecut pe data de 25 aprilie 2012. În acea zi, în jurul orei 17:30, pensionarul, aflându-se în stare de ebrietate, s-a dus la domiciliul unui localnic, pentru a împrumuta de la acesta un sfredel.

Pensionarul a pătruns în locuinţă, unde a dat de fiica proprietarului, o adolescentă în vârstă de 16 ani. A întrebat-o pe aceasta dacă tatăl ei este acasă, iar minora i-a răspuns că este plecat în oraş, moment în care i-a încolțit în minte ideea violului.

Profitând că minora era singură acasă şi că suferea de un anumit grad de handicap, a apucat-o de mână şi de bluza cu care aceasta era îmbrăcată şi a dus-o în încăperea alăturată, unde a trântit-o pe un pat.

Potrivit scenariului conturat de procurori, bărbatul a ţinut-o cu o mână, iar cu cealaltă i-a dat jos blugii până la genunchi şi lenjeria intimă. Deşi fata ţipa după ajutor şi încerca să-l împingă pe agresor, acesta s-a urcat peste ea, şi-a dat pantalonii jos până la genunchi, intenţionând să o violeze.

 

Cum a scăpat minora de viol

Norocul minorei a fost că în acele momente s-a întors acasă tatăl ei, care a auzit gălăgie şi a intrat imediat în locuinţă, unde l-a surprins pe Grigore Negrişor deasupra fiicei lui, în timp ce-i repeta acesteia: „Eu te fac om”.

Când a dat ochii cu tatăl victimei, Grigore Negrişor s-a îmbrăcat şi a fugit din locuinţă.

Tatăl minorei a sesizat imediat poliţia, iar pensionarul, la acea vreme în vârstă de 69 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore.

La audieri, Grigore Negrişor a recunoscutul totul şi a dat vina pe alcoolul care i-a luat minţile. El a fost cercetat în stare de libertate, rămânând doar cu o noapte petrecută în arestul poliţiei.

 

Judecătoria Rădăuţi i-a dat opt luni cu suspendare. Pensionarul a făcut recurs 

În luna martie a acestui an, Judecătoria Rădăuţi l-a condamnat la opt luni de închisoare, cu suspendare, şi un termen de încercare pe patru ani, obligându-l totodată să plătească părţii vătămate suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale.

Părinţii minorei au declarat recurs şi, culmea, la fel a procedat şi Grigore Negrişor, nemulţumit de cele opt luni cu suspendare.

Acum două zile, la Tribunalul Suceava s-a dat verdictul final. Judecătorii instanţei superioare au considerat că pedeapsa aplicată de Judecătoria Rădăuţi e prea blândă şi l-au condamnat pe pensionar la un an de închisoare cu executare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pensionar în vârstă de 70 de ani, trimis după gratii pentru tentativă de viol. Victima, o minoră de 16 ani.
 Vizualizări articol: 2871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Pensionar în vârstă de 70 de ani, trimis după gratii pentru tentativă de viol. Victima, o minoră de 16 ani5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei