Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Protest împotriva lui Ponta la scula goală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Citind cele ce urmează să nu credeţi cumva că sunt misogin. Dimpotrivă, respect femeile, pe unele le admir, pe câteva chiar le iubesc sau le-am iubit. Dar sunt momente când prostia femeilor mă lasă fără cuvinte. Prin vigoarea ei şi mai ales prin inventivitatea cu care se exprimă.

Una din aceste căi de exprimare constă în dezgolirea ţâţelor, pusă în operă de reprezentantele sexului mişto pentru a protesta public. Şi protestează cu sfârcul gol împotriva dictaturii lui Putin, împotriva sălbăticiei cu care sunt ucise animalele, împotriva masacrării populaţiei civile de nu ştiu unde. Protestează şi iar protestează, fiindcă le place şi libertatea, dar le place şi să stârnească erecţii cât furnalul. Să nu ne revoltăm: aşa este, de miliarde de ani, firea femelelor.

Dar de ce renunţă luptătoarele pentru democraţie la sutien? De ce îl zvârl în pubelă? Ca să atragă mai uşor atenţia asupra lor, normal. Însă atunci, de ce nu-şi duc striptizul până la capăt, ca măcar privitorii să-şi facă o imagine completă asupra argumentelor pe care le au? De ce umblă cu jumătăţi de măsură? De ce chiloţii nu cunosc şi ei soarta sutienelor, dezbrăcate şi aruncate cât colo? Ori luptă, ori ce aia a mă-sii.

Respect femeile, pe unele le admir, pe câteva chiar le iubesc sau le-am iubit. Însă rămân bărbat. Şi-n această calitate cred că mult mai eficiente ar fi nişte proteste la scula goală. Nişte organe sexuale masculine manifestând în piaţă sunt mult mai penetrante, chiar şi vizual. Alt succes ar avea revendicările lor. Gândiţi-vă ce eficient ar fi un protest împotriva lui Ponta la scula goală. Sau împotriva lui Antonescu.

Doar împotriva femeilor din politică succesul ar sta sub semnul îndoielii, fiindcă efectul ar putea fi invers. Dacă bunăoară s-ar protesta la scula goală împotriva babei norica de la penele, săraca ar înţelege că-i vreo ofertă şi ar trimite numaidecât secretara să-i cumpere un snop. Iar lenuţa, monica sau roberta s-ar arunca fără să stea pe gânduri de la etaj, sperând să nimerească în cea mai vârtoasă.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest împotriva lui Ponta la scula goală.
 Vizualizări articol: 1486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 18 voturi
Protest împotriva lui Ponta la scula goală2.3518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   „De ce renunță feministele la sutien?” trimis de
(27 sep 2013, 12:34:38
Ca să se miare … Narcis ot Siret.

Dacă ai fi conectat la alte izvoare de informare, altele decât robinetele de lături mioritice, ai fi putut avea ocazia să deslușești împreună cu reporterii France 2 (cu reluare pe Tv5 Monde ), dedesubturile, simbolistica și implicațiile Femeilor mediteraneene în complexul fenomen cunoscut sub titulatura Primăvara arabă.
Deosebit de cuprinzător și edificator, acest REPORTAJ profesionist prezenta importanța acțiunii civice a femeilor arabe (și nu numai) în desfășurarea evenimentelor sociale din țările în cauză: Egipt, Tunisia, Maroc, Libia, Israel, Algeria, etc.
Reportajul , realizat de Serge Moati (France2) era intitulat „Méditerranéennes – mille et un combats”
și se derula de-a lungul unui fir roșu călăuzitor, marcat punctual prin prezentarea a câte unei activiste și militante din fiecare țară, precum și rolul lor covârșitor în coagularea acelei conștiințe sociale – masă critică utilă declanșării evenimentelor transformatoare.
Sar peste amănunte, precizând doar ineditul cuprinzător al rostirii finale ale uneia dintre feministe Amira Chebli (tunisiancă, exilată în Franța, simplă dansatoare cu o cultură și o inteligență uimitoare): „Doar atunci când nu mai ai nimic de pierdut începi să crezi că poate fi posibil!” – cu referință la idealul acțiunii egalitariste.

Însă, ar fi trebuit să vezi o puștoaică egipteancă –Aliaa Elmahdy, în ce mod a reușit să aducă în atenția publică a unei societății fundamentaliste închistate, problematica drepturilor femeii: pur și simplu a postat pe Facebook o simplă poză de-a ei, în care apărea nud.
1.1  RE: „De ce renunță feministele la sutien?” trimis de
(27 sep 2013, 12:35:52
Această simplă acțiune, fără nici măcar un cuvințel rostit, a declanșat o întreagă dezbatere în societatea musulmană a anilor 2011. Imaginea a avut câteva zeci de milioane de vizualizări, mii și zeci de mii de comentarii sau teme de dezbatere publică.
Poza în sine era destul de simplă și arăta o fată brunetă cam la 21-22 de ani, stând simplu în picioare, accesorizată doar cu dresuri fine de culoare neagră, pantofi de un roșu aprins și o fundiță în păr de aceeași culoare sfidătoare, nemachiată și cu o privire NEMAIÎNTÂLNIT DE TRISTĂ.
Tocmai această privire, în contrast cu specificul aparent vulgar al imaginii, a suscitat atâtea comentarii.
O consacrată feministă din Maroc precizează, fără putință de tăgadă, faptul că Imaginea nud ESTE UN ACT DE REVOLTĂ:
Dar cele mai pertinente comentarii le-a formulat tot o tunisiancă, Faouzia Zouari - actualmente scriitoare de succes în Hexagon.
Imaginea reprezenta UN MANIFEST MUT:
„- Priviți-mă, aceasta sunt eu, FEMEIA MUSULMANĂ”
Iar ca explicație a reacțiilor furibunde pro și contra puștoaicei ( care între timp fusese repudiată, condamnată public, blamată fiind nevoită să emigreze), scriitoarea franceză ex-maghrebiană a surprins esențialul:
„Fără a avea cine știe ce valoare artistică, fără să exceleze în exhibarea nudității feminine, imaginea fetei respective ȘOCHEAZĂ. Căci, în situația unor comunități sociale încremenite în tradiționalism, ESTE NEVOIE SĂ ȘOCHEZI pentru a declanșa anumite procese transformatoare”
1.2  RE: „De ce renunță feministele la sutien?” trimis de
(27 sep 2013, 12:36:40
-----

Revenind la întrebarea incipientă pseudo-scheciului tău: „De ce-și scot femeile sutienul?”
Ei bine, o asemenea dilemă no să poată fi soluționată NICIODATă de suflețelel minuscul de macho mioritic, adepț consacraț al devizei informale „Din viață rămâi numai cu ce ai băgat în gură și cu ai tras pe … [beep]!”
Inclusiv tu n-o să înțelegi niciodată, jalnic scârțangiu pe hârtie, care, cu mizerabila însăilătură de slove fără conținut, ți-ai câștigat ceva firfirici cu care să-ți cumperi ceva de-ale gurii.
Însă non-valoarea ABSOLUT grotească a râgăielii tale pseudo-literare te împiedică a fi remunerat cu o sumă suficient de mare pentru a-ți asigura și cel de-al doilea deziderat al destinului de Casanova transhumant.

De ce îți scot femeile sutienul?
CA SĂ ȘOCHEZE MINȚILE ÎNȚEPENITE!
Pentru că astfel se subînțelege revolta.
Și ca să înțeleagă don-juanii fundamentaliști că URMĂTOARELE REVOLUȚII vor fi declanșate și conduse de FEMEI.
(pont livrat gratuit!)
Hai JET!
2.   Nepoatee.... trimis de
(28 sep 2013, 18:11:10
puiutz nu am rabdare dar mai ales timp sa citesc pilde de genu "da din miini".Daca o formula a fost verificata a mers "prosteala" de ce sa nu o tunam sa o readaptam vremurilor actuale si sa il transformam pe pontica in "bunicutzu". Atat de tanar si atat de "impaciuitor" pe sistem bunicutz bonom.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei