Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă un mandat

Al 15-lea suspect arestat în dosarul indivizilor care goleau conturile italienilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă un individ a fost arestat preventiv, ieri, de Tribunalul Suceava, în dosarul fraudelor informatice cu prejudiciu de aproximativ 500.000 de euro, bani furaţi din conturile clienţilor unei bănci din Italia, fiind al 15-lea mandat emis de judecători în această cauză.

Respectivul se numeşte Costinel Roberto Gurei, este din municipiul Constanţa, şi a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

În celulele poliţiei judeţene au fost trimişi, miercuri, în acelaşi dosar, 14 suspecţi:  Mugurel Constantin Vichiuc (27 de ani), din municipiul Rădăuţi, Paul Valentin Drăgoi (19 de ani), Sorin Costel Aldea (20 de ani), Cosmin Dumitru Bulău (20 de ani), Ionel Alexandru Lazăr (20 de ani), Iulian Dan Rădoi (23 de ani), Ionuţ Bălan (29 de ani) şi Paulo Dascălu (19 de ani), toţi din judeţul Bacău, precum şi Bogdan Ionel Floricel (27 de ani), din Băileşti - Dolj, Gabriela Ciobanu (23 de ani), din municipiul Galaţi, Ionuţ Hulpuş (23 de ani), din municipiul Sibiu, Mihai Sorin Tofan (22 de ani), din municipiul Constanţa, Răzvan Alin Miulescu (24 de ani), din municipiul Craiova, şi Brânduşa Nicoleta Ignat (21 de ani), din comuna botoşăneană Hudeşti.

 

Încă şase locuri în celulele poliţiei judeţene, pregătite de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT au cerut mandate de arestare în lipsă şi pe numele altor şase suspecţi în acest caz, pentru a putea emite mandate europene de arestare preventivă şi a-i da în urmărire internaţională. Printre aceştia din urmă, un alt individ cu domiciliul în municipiul Rădăuţi, Alin Vacariu (20 de ani).

Alţi nouă suspecţi au primit interdicţii de a părăsi localităţile de domiciliu.

În total, în acest dosar s-a început urmărirea penală faţă de 36 de persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, toţi cetăţeni români.

 

37 de percheziţii în opt judeţe, pentru anihilarea reţelei infracţionale

Reţeaua a fost anihilată marţi dimineaţă, în urma a 37 de percheziţii domiciliare pe raza a opt judeţe: Suceava, Botoşani, Bacău, Constanţa, Dolj, Sibiu, Dâmboviţa şi Galaţi, efectuate de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub conducerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Suspecţii ar fi fraudat, în special, clienţii unei bănci italiene (Poste Italiane Spa), prin obţinerea în mod fraudulos a datelor de acces la conturile bancare online banking ale acestora, prin metoda phishing, accesarea fără drept a conturilor şi efectuarea de transferuri frauduloase de fonduri prin intermediul unui sistem internaţional de transfer de bani, pentru obţinerea de beneficii financiare substanţiale.

„Activitatea infracţională a grupului era structurată pe trei paliere principale, respectiv: obţinerea datelor de acces la conturi bancare, efectuarea transferurilor frauduloase de fonduri de pe acestea şi ridicarea sumelor de bani astfel transferate.

O parte dintre membrii grupului acţionau pe teritoriul Italiei pentru obţinerea datelor de acces la conturile bancare ale victimelor şi realizarea transferurilor frauduloase către alţi membri ai grupării care, la rândul lor, aveau sarcina să ridice aceste sume de bani din diferite agenţii de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat al anchetatorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Al 15-lea suspect arestat în dosarul indivizilor care goleau conturile italienilor.
 Vizualizări articol: 3459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Al 15-lea suspect arestat în dosarul indivizilor care goleau conturile italienilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei