Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Cătuşe în loc de bijuterii

A atacat şi tâlhărit şase femei pe străzile din Suceava şi râdea când poliţiştii l-au dus la reconstituire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr care a tâlhărit nu mai puţin de şase femei în municipiul Suceava, după ce le-a atacat pe stradă, în perioada iulie-august 2013, şi le-a smuls lănţişoarele de aur de la gât, a fost prins ieri de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore.

Respectivul se numeşte Iustinian Fodorcan, are 19 ani, este din comuna Zvoriştea şi locuieşte fără forme legale pe raza municipiului Suceava.

Pentru că în a doua jumătate a acestui an pe străzi s-au înmulţit atacurile de acest gen, ancheta a fost preluată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale.

„Urmare a activităţilor investigative desfăşurate s-a reuşit crearea unui cerc de suspecţi, fiind necesare activităţi de supraveghere şi documentare informativă a activităţii infracţionale”, a declarat aseară purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Ieri dimineaţă, judiciariştii, însoţiţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS) au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, două în municipiul Suceava şi una în Zvoriştea, Iustinian Fodorcan fiind identificat drept suspect principal.

„În faţa probatoriului administrat, suspectul şi-a recunoscut faptele, participând ulterior la activităţile de conducere în teren şi reconstituire”, a adăugat inspectorul principal Epureanu.

 

Traseul infracţional al tânărului de 19 ani. Pe ce străzi şi-a atacat victimele

Ieri după-amiază, în jurul orei 17.30, tânărul de 19 ani a fost dus la reconstituire, pentru a le arăta poliţiştilor unde a comis faptele şi unde a amanetat bijuteriile furate.

Păzit de judiciarişti şi de luptători SAS, Fodorcan era relaxat, cu zâmbetul pe faţă, râzând chiar de trecătorii care se opreau curioşi să vadă ce se întâmplă.

Poliţiştii i-au adus ca martori şi pe un tânăr care locuia în acelaşi apartament cu Fodorcan, cu chirie, în cartierul Obcini, dar şi pe prietena suspectului lor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava a precizat ieri când şi pe ce străzi s-au petrecut tâlhăriile comise de tânărul de 19 ani.

În seara zilei de 22 iulie, în jurul orei 20.40, a atacat o femeie, pe strada Corneliu Coposu (Obcini), bruscând-o şi smulgându-i de la gât un lănţişor din aur, în greutate de 16 grame.

Şase zile mai târziu a făcut o nouă victimă, o femeie care se deplasa pe strada 6 Noiembrie (centru). A fugit cu un lănţişor de aproximativ 15 grame.

Pe 11 august, a lovit din nou. De data aceasta, pe Aleea Venus (George Enescu), smulgând de la gâtul unei femei un lanţ din aur de opt grame.

Pe 19 august, o nouă tâlhărie, cu acelaşi mod de operare, între blocurile de pe strada Mihai Viteazu. În acest caz, Fodorcan şi-a lovit victima, a trântit-o la pământ şi i-a smuls lanţul de aur, care însă s-a prins de haina femeii atacate, iar cum aceasta a început să strige după ajutor, agresorul a fugit doar cu medalionul din aur cu diamant.

Apoi, s-a mutat pe strada Mărăşeşti, unde pe 25 august, tot seara, a atacat o altă femeie, luându-i un lănţişor din aur de aproximativ trei grame.

Ultima victimă a fost atacată în timp ce stătea pe o bancă în parcul din intersecţia străzilor Mărăşti cu Mărăşeşti. A venit în fugă, i-a smuls un lanţ din aur de şapte grame şi a dispărut printre blocurile din zonă.

 

Încă un tânăr care smulgea bijuteriile femeilor pe stradă, arestat acum o lună

Luna trecută, poliţiştii au pus mâna pe un alt individ care ataca femei pe străzile municipiului Suceava şi le smulgea lănţişoarele de aur de la gât. Reţinerea suspectului a fost o operaţiune cât se poate de complexă, timp de două zile zeci de poliţişti din Suceava şi Gura Humorului, o parte îmbrăcaţi în civil, fiind mobilizaţi în activităţi de filaj pentru a reuşi să-l prindă pe individul despre care aveau deja o serie de date.

Respectivul se numeşte Ionuţ Mazarache, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în comuna Hânţeşti, şi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru trei tâlhării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A atacat şi tâlhărit şase femei pe străzile din Suceava şi râdea când poliţiştii l-au dus la reconstituire.
 Vizualizări articol: 8118 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
A atacat şi tâlhărit şase femei pe străzile din Suceava şi râdea când poliţiştii l-au dus la reconstituire5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La munca nu la puscarie trimis de
(27 sep 2013, 11:31:12
ar trebui bagat la munca zilnica 12 ore ...nu puscarie sa stea pe banii statului degeaba
2.   Cat mai multi ani! trimis de
(27 sep 2013, 16:49:09
Daca l-ati cunoaste pe individ ati stii ca asta nu e tot... La racoare cat mai mult timp, eventual pe viata, pentru jegul asta numit Fodorcan!!
2.1  RE: Cat mai multi ani! trimis de
(27 sep 2013, 17:00:05
la munca sa produca ceva ....daca sta la racoare ceva timp....se cheltuie o gramada de bani pentru el....ar trebui introdusa o lege....la munca agriculutura,constructii,ceva, ceva pentru stat sa producem ...probabil ar creste un pic mai mult economia
2.2  RE: Cat mai multi ani! trimis de
(27 sep 2013, 17:04:58
Corect dpdv ideologic, dar asta in conditiile in care ar fi izolat de societate. Indivizi periculosi ca asta nu au ce cauta in libertate. PUNCT!
2.3  RE: Cat mai multi ani! trimis de
(27 sep 2013, 18:34:36
pai normal...la munca de dimineata la 5..pana se face seara..apoi bagat intr-o celula...si a doua zi din nou la fel..si tot asa....si in felul asta am produce mai mult decat am cheltui...
3.   PUSCARIEEE trimis de
(27 sep 2013, 20:11:11
Lumea nu stie , el nu e singur in treaba asta , mai sunt cativa implicati care au facut fel si fel de magarii , cum ar fi unul numit HORBOVI SORIN care a facut si face in continuare la fel de multe magarii ca si acest IUSTINIAN !
4.   Concluzia... trimis de
(29 sep 2013, 02:20:34
concluzia...un gunoi de om...care ii ia apararea...la fel si el

5.   Comentariu trimis de
(29 sep 2013, 23:44:46
Somnul natiunii si a ratiunii naste monstri, ca acest individ, care intr-o tara normala, demult era atarnat de ''OUALE'' calului lui Stefan de la Cetate, ori daca noi ''dormim'' el face ce vrea din persoane lipsite de aparare!
La....giule eu daca te-as fi prins , ramaneai fara cohones, am pregatita o maceta ptr. jeguri ca tine!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei