Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Litigii

42 de localităţi sucevene îşi dispută limitele de hotar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

42 de localităţi sucevene din cele 114 existente îşi dispută limitele de hotar. Prefectul Florin Sinescu a declarat ieri că cele 42 de localităţi se află în litigiu întrucât nu şi-au recunoscut sectoare de limită administrativ teritorială. Asta deşi Instituţia Prefectului a realizat, aşa după cum spune legea, întâlniri de mediere între comisiile constituite la nivelul localităţilor. În aceste cazuri, a spus Sinescu, Prefectura a întocmit procese verbale în care au fost consemnate variantele susţinute de părţile aflate în litigiu. În plus, au fost iniţiate 17 acţiuni în instanţă la Tribunalul Suceava- Secţia contencios administrativ în vederea soluţionării litigiilor.

„În situaţia în care cele două părţi aflate în litigiu nu vor găsi o soluţie de compromis se va realiza o expertiză şi aceasta va stabili care este limita administrativă dintre două localităţi, după care Autoritatea Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară va face modificările în baza de date, astfel încât ulterior toţi cetăţenii să-şi actualizeze documentele de domiciliu. Ştim cu toţii ce înseamnă acest litigiu la nivelul municipiului Suceava cu comuna Şcheia. Este o zonă fierbinte, pentru că sunt cetăţeni care stau în aceeaşi locuinţă, însă o parte au domiciliul pe comuna Şcheia şi o parte pe municipiul Suceava”, a declarat Sinescu.

La ora actuală, în judeţ sunt litigii teritoriale între Vicovu de Jos cu Vicovu de Sus, Suceava cu Şcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei,  Stulpicani cu Frasin, Muşeniţa cu Siret, Salcea cu Dumbrăveni, Udeşti şi Ipoteşti, Rădăuţi cu Volovăţ, Moldoviţa cu Izvoarele Sucevei, Gura Humorului cu Păltinoasa şi Frasin, Fălticeni cu Fântâna Mare, Dărmăneşti cu Pătrăuţi, Crucea cu Broşteni, Coşna cu Dorna Candrenilor, Brodina cu Moldoviţa şi Izvoarele Sucevei, Botoşana cu Comăneşti, Cacica şi Cajvana, Bosanci cu Rădăşeni, Baia cu Râşca şi Rădăşeni, Adâncata cu Hănţeşti.

 

Cinci litigii interjudeţene

Prefectul a subliniat că pe lângă cele 42 de litigii între localităţi sucevene mai sunt şi cinci litigii interjudeţene. Este vorba de litigii între comuna Boroaia şi comuna Brusturi- judeţul Neamţ, comuna Cârlibaba şi comuna Borşa- judeţul Maramureş, comuna Hănţeşti şi comuna Vârfu Câmpului- judeţul Botoşani, comuna Liteni şi comuna Tudora- judeţul Botoşani, comuna Drăduşeni şi comuna Tătăruşi- judeţul Iaşi.  Între comunele Cârlibaba şi Borşa, litigiul a ajuns deja la instanţa de judecată, urmând ca aceeaşi procedură să fie aplicată şi în celelalte cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 42 de localităţi sucevene îşi dispută limitele de hotar.
 Vizualizări articol: 1287 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
42 de localităţi sucevene îşi dispută limitele de hotar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei