Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program social

Peste 46.000 de elevi din judeţ vor primi pachete cu rechizite gratuite, pentru noul an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

46.222 de elevi suceveni care provin din familii nevoiaşe vor beneficia de rechizite gratuite în anul şcolar 2013-2014, printr-un program guvernamental demarat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Din numărul total de beneficiari, 3.770 sunt elevi de clasă pregătitoare, 5.390 sunt elevi de clasa I, 15.946 aparţin claselor II-IV, 16.190 sunt din clasele V-VIII, iar 4.926 de elevi sunt în clasa a VIII-a. Nu se acordă astfel de facilităţi şi liceenilor. Sumele alocate pentru rechizite şcolare sunt diferenţiate în funcţie de nivelul de învăţământ, după cum urmează: 25 de lei pentru elevii învăţământului primar şi 30 de lei pentru elevii de la ciclul gimnazial.

Fondurile necesare în vederea achiziţionării şi distribuirii acestor rechizite se asigură din bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naţionale, suma totală a rechizitelor acordată pentru judeţul nostru fiind de 1.261.130 lei.

Distribuirea către beneficiari va fi realizată în perioada 26 septembrie – 10 octombrie, potrivit calendarului naţional.

 

Inspectoratul Şcolar analizează ofertele operatorilor economici

Rechizitele şcolare sunt acordate pe baza unei cereri care a fost în prealabil formulată de reprezentantul legal al elevului. Aceste rechizite şcolare se acordă, în temeiul prevederilor legale, elevilor care sunt înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, la cursuri de zi şi care fac parte din familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie 2013, este de maximum 50% din salariul de bază minim pe ţară.

Conţinutul pachetelor acordate elevilor variază în funcţie de specificul claselor în care aceştia sunt înscrişi. Spre exemplu, un pachet pentru clasa I conţine două caiete de tip I, două caiete de tip II, un caiet special abecedar, un caiet special de matematică, două caiete de matematică, două caiete de desen, patru creioane, un stilou cu 24 de rezerve, creioane colorate, radieră, riglă, acuarele cu pensulă, ghiozdan, ascuţitoare, beţişoare şi patru coperte pentru caiete. De cealaltă parte, un elev de clasa a VIII-a va primi patru caiete dictando, trei caiete de matematică, zece caiete studenţeşti, creioane, pixuri, ascuţitoare şi o pungă din plastic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, „cu privire la administrarea Programului guvernamental <Rechizite şcolare> de către IŞJ Suceava, conform OMECTS nr. 4385/07.06.2012, a fost iniţiată procedura de achiziţie: licitaţie publică deschisă cu publicarea anunţului în Jurnalul Uniunii Europene (JOUE) şi în prezent se evaluează ofertele depuse de către operatorii economici”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 46.000 de elevi din judeţ vor primi pachete cu rechizite gratuite, pentru noul an şcolar.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 46.000 de elevi din judeţ vor primi pachete cu rechizite gratuite, pentru noul an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei