Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia Mediului

Săptămâna Mobilităţii Europene, marcată şi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava se alătură campaniei „Săptămâna Mobilităţii Europene”, eveniment anual, susţinut şi realizat de Comisia Europenă, care anul acesta se desfăşoară în perioada 16-22 septembrie.

România s-a aliniat la această iniţiativă din 2002, prin organizarea în tot mai multe comunităţi a unor acţiuni educative pentru sensibilizarea cetăţenilor în vederea utilizării mijloacelor de transport nepoluante.

Activităţile din acest an se vor desfăşura sub deviza „Aerul Curat – Mişcarea Ta!”,  care vizează în principal responsabilizarea cetăţenilor cu privire la acţiunile de protecţie a mediului înconjurător, cât şi conştientizarea opiniei publice asupra posibilităţilor de îmbunătăţire a calităţii vieţii în mediul urban. Străzi mai puţin aglomerate, mai puţin zgomot, aer curat – este ceea ce îşi doresc cel mai mult locuitorii oraşelor.

„Obiectivul <Săptămânii Mobilităţii Europene 2013>este de a încuraja cetăţenii europeni care locuiesc în zone urbane să recurgă, ca o alternativă la mijloacele clasice, la mijloace de transport cu emisii reduse de carbon, fiind recomandat mersul pe jos, mersul cu bicicleta, cu rolele sau cu mijloacele de transport în comun”, a declarat directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Suceava, Vasile Oşean.

 

Marşul Mobilităţii

Tocmai de aceea, vineri, 20 septembrie, de la ora 12.00, APM Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, va organiza „Marşul Mobilităţii”, pe traseul Galleria Mall – Primăria Suceava, marş care a devenit o tradiţie în ultimii ani.

„APM Suceava îndeamnă populaţia din toate oraşele sucevene să accepte ideile transportului durabil, nepoluant, şi să contribuie astfel la îmbunătăţirea climatului urban şi a mediului înconjurător în general. Trebuie să avem un comportament mai prietenos faţă de mediu şi să renunţăm măcar pentru o zi la maşina personală, acceptând alternativele pentru un transport durabil”, a adăugat directorul APM.

La marş sunt aşteptaţi toţi cetăţenii cărora le pasă de problemele de mediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Mobilităţii Europene, marcată şi la Suceava.
 Vizualizări articol: 1164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Săptămâna Mobilităţii Europene, marcată şi la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei