Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 218 (5425)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Provocări ştiinţifice

“Noaptea cercetătorilor” va avea loc pe 27 septembrie, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ediţia din acest an a evenimentului “Noaptea cercetătorilor” are loc în data de 27 septembrie, între orele 17.00 şi 23.00, în incinta Universității „Ștefan cel Mare” (USV).

Evenimentul are loc simultan în București, Piatra Neamț, Tulcea, Sinaia, Brașov, Oradea și Galați, cercetătorii urmând să facă demonstrații în direct a activității lor de laborator. Diferite institute de cercetare și parteneri preocupați de știință și cercetare, precum Asociația Cygnus Suceava, vor fi prezenți la “Noaptea cercetătorilor”, cu demonstrații practice, experimente și concursuri.

Potrivit organizatorilor, “vizitatorii vor avea ocazia să afle ce înseamnă să fii cercetător și vor putea să participe la concursurile și provocările științifice din timpul evenimentului. În cursul acestei seri, oricine poate descoperi cercetătorul din el”.

Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor „Marie Curie”, la nivelul Uniunii Europene, și își propune să arate publicului larg cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Primul eveniment european de acest gen a fost organizat în 2005 şi a atras până acum 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Ediția 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele şapte orașe organizatoare.

 

Sunt aşteptaţi cât mai mulţi suceveni, indiferent de vârstă

La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau experiență ştiinţifică. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Până la data evenimentului sunt așteptate și ultimele înscrieri în concursul “Laboratorul anului 2099”, care dă șansa pasionaților de știință să arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.

Proiectul se desfăşoară în România din anul 2006, organizatorii ediţiei din acest an fiind implicaţi şi în anii 2007, 2008, 2010, 2011 şi 2012. Anul trecut, evenimentul s-a desfăşurat în peste 800 de locaţii în 300 de oraşe din 32 de ţări europene.

În fiecare oraș, evenimentul este organizat în parteneriat cu jucători importanți din cercetare, precum Institutul de Fizică Atomică, Universitatea București – Facultatea de Fizică, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor (Bucureşti) sau Asociația Cygnus (Suceava).

Rezultatul dorit pe termen lung este acela de a atrage noua generaţie către activitatea de cercetare, încurajând o carieră în acest domeniu, de a creşte recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor şi de a crea interacţiunea cu publicul larg pentru a-i putea descoperi ca fiind oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Noaptea cercetătorilor” va avea loc pe 27 septembrie, la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
“Noaptea cercetătorilor” va avea loc pe 27 septembrie, la Universitatea „Ștefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei