Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 203 (5410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Premieră absolută

Doi octogenari, ea de 86 de ani şi el de 83 de ani, s-au recăsătorit după opt ani de la divorţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Doi octogenari din Mihoveni-Şcheia şi-au unit destinele în faţa ofiţerului de stare civilă după un divorţ care i-a ţinut departe unul de celălalt timp de opt ani. Prima dată când au spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă se întâmpla în 1950, pe vremea când Traian Palanciuc avea 20 de ani, iar Artemizia Nedelcu împlinise 23 de ani. Despre prima căsnicie îşi aminteşte chiar mirele.

„Cine pe cine a cerut în căsnicie? Eu am cerut-o când era tânără şi am ţinut-o până la bătrâneţe şi acuma vreau să făcem cununia de aur”, a spus şugubăţ Traian Palanciuc.

Cu toate acestea, între cei doi nu a fost dragoste la prima vedere în tinereţe, aşa după cum recunoaşte chiar mireasa de atunci şi de acum.

„Cu greu m-am dus, mama m-a dat cu de-a sila. Nu l-am iubit, dar ce aveam de făcut, după ce am luat cununia în cap, trebuie s-o duci”, a spus Artemizia Palanciuc.

Anii s-au scurs, iar soţii Palanciuc au adunat în buchet 55 de ani de convieţuire. În cursul anului 2005, totul s-a năruit, iar cei doi au ajuns la Tribunal şi au divorţat. Acţiunea a fost înaintată de Artemizia Palanciuc, nemulţumită de comportamentul soţului.

„Eu am dat divorţ, că el era prea zgârcit şi casa cere cheltuială, iar el nu a dat bani. Eu aveam oleacă de pensie şi nu-mi ajungea, aveam o vacă, mai vindeam lapte şi o întindeam aşa. Când îi ceream bani spunea că are nevoie pentru potcoave la cai”, a spus femeia.

Cu toate acestea, Artemizia Palanciuc crede că în timpul scurs departe de ea, moşului Traian i-a venit mintea la cap şi pe uliţa lor va curge numai lapte şi miere. Şi mirele tomnatic este convins că nu va mai face greşelile din trecut şi căsnicia va fi una extrem de bună.

 

Martori la cununie, doi vecini de 81 şi 79 de ani

Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia, a mărturisit că este pentru prima dată când oficiază o asemenea căsătorie, cu ambele persoane trecute de vârsta de 80 de ani. Primarul crede că cele câteva hectare de teren şi cele două case pe care le au soţii Palanciuc i-au determinat să revină la sentimente mai bune unul faţă de celălalt, pentru a putea gestiona averea de comun acord, în condiţiile în care nu au nici un urmaş.

În faţa ofiţerului de stare civilă, Traian şi Artemizia Palanciuc au fost însoţiţi de doi dintre vecini. Soţii Virgil şi Maria Marchitan, de 81 şi respectiv 79 de ani, le-au fost martori la acest eveniment important, dar le-au pus şi condiţii mirilor.

„Mireasa trebuie să spună da tare, că altfel nici nu semnez, până nu spune da tare. Ai înţeles, să strigi tare da”, i-a transmis, în glumă, Virgil Marchitan miresei, înainte ca primarul Andriciuc să înceapă formalităţile pentru încheierea căsătoriei.

În final, totul a decurs normal, iar cei doi au fost declaraţi din nou soţ şi soţie după o pauză de opt ani.

„Ştiam din documentele depuse la primărie că urmează să se recăsătorească. Bunica a înaintat divorţ pe diferite motive, dar după cum aţi observat tot ea a decis să-l readucă pe moşul Traian în faţa ofiţerului de stare civilă”, a arătat primarul Vasile Andriciuc.

Cât despre nuntă, aceasta s-a rezumat la câteva discuţii şi un pahar de ţuică, deşi vitalitatea celor doi miri lăsa loc şi pentru altceva.

Maestru de ceremonii a fost chiar primarul din Şcheia, care a făcut o excepţie şi a ocolit protocolul obişnuit în astfel de situaţii şi a ciocnit un pahar alături de cei care puteau să-i fie părinţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi octogenari, ea de 86 de ani şi el de 83 de ani, s-au recăsătorit după opt ani de la divorţ.
 Vizualizări articol: 2273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi octogenari, ea de 86 de ani şi el de 83 de ani, s-au recăsătorit după opt ani de la divorţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei